Heja!
Czy istnieje możliwość zgrania zdjęć z iPhone'a z rozszerzeniem .PNG? Otóż wszystkie zdjęcia, które przenoszę z telefonu na komputer są w .JPG. Może to jest dość oczywiste, ale nie potrafię sobie z tym poradzić. Podejrzewam, że zdjęcia już na telefonie zapisują się w formacie. JPG. Czy da się to jakoś zmienić? Nigdzie nie mogłem znaleźć opcji automatycznego zapisu zdjęć w formacie .PNG.
Proszę o wyrozumiałość i pomoc!

Eksport zdjęć .PNG iPhone 5S
Napisano 21 maja 2015 - 20:29
Napisano 21 maja 2015 - 21:00
Heja!
Czy istnieje możliwość zgrania zdjęć z iPhone'a z rozszerzeniem .PNG? Otóż wszystkie zdjęcia, które przenoszę z telefonu na komputer są w .JPG. Może to jest dość oczywiste, ale nie potrafię sobie z tym poradzić. Podejrzewam, że zdjęcia już na telefonie zapisują się w formacie. JPG. Czy da się to jakoś zmienić? Nigdzie nie mogłem znaleźć opcji automatycznego zapisu zdjęć w formacie .PNG.
Proszę o wyrozumiałość i pomoc!
Nie da się, chyba żaden aparat nie zapisuje w PNG, jest to format nieefektywny i do zdjęć się nie nadaje.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Napisano 22 maja 2015 - 00:26
iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6
Napisano 22 maja 2015 - 08:49
ProCamera daje możliwość zapisu do TIFF, ale wtedy zdjęcie zajmuje ponad 20MB.
Ja w ProCamerze zapisuję w TIFF LZW
http://i.imgur.com/Z7ycpYV.png
Przeczytajcie proszę pytanie autora ze zrozumieniem, chyba, że dla Was png i tif to to samo.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Napisano 22 maja 2015 - 10:50
Screenshot = .png
Zdjęcie = .jpg
Png nadaje się bardziej do grafik, jpg do zdjęć.
Nie ma możliwości przestawienia tego, chyba, że po jailbreaku (ale nie sprawdzałem bo i po co?).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych