MACBOOK PRO A1260 2X2,4Ghz 500GB 4GB OS X 10.10.3
Nazwa modelu: MacBook Pro
Identyfikator modelu: MacBookPro4,1
Nazwa procesora: Intel Core 2 Duo
Szybkość procesora: 2,4 GHz
Liczba procesorów: 1
Łączna liczba rdzeni: 2
Pamięć podręczna L2: 3 MB
Pamięć: 4 GB
Szybkość magistrali: 800 MHz
Wersja Boot ROM: MBP41.00C1.B03
Wersja SMC (system): 1.27f3
Wersja systemu: OS X 10.10.3 (14D136)
Wersja jądra systemu: Darwin 14.3.0
Dzień dobry, 1,5 miesiąca temu zakupiłam używany macbook ( powyżej dane macbooka ) od firmy handlującej używanym sprzętem, Jest to mój pierwszy mac. Pierwszym problemem było to iż była plama na matrycy w okolicach jabłka-jasne jakby brudna, napisałam do firmy, odesłałam macbooka wymieniono mi matrycę.
Mac śmigał pięknie przez miesiąc między czasie wgrałam aktualizacje systemu, z OS X 10.9.5 do 10.10.3, po aktualizacji systemu mam wrażenie, że pracował odrobinę wolniej.
Wczoraj pojawił się problem:
Po włączeniu macbooka, na ekranie pojawiły się białe cieniutkie migające pasy. Zaczęłam ruszać ekranem, po jakimś czasie migotanie ustało.Ale pewności nie mam, czy z powodu ruszania ekranem czy same z siebie, Przez resztę dnia próbowałam co jakiś czas ruszyć matrycą i pojawiały się pojedyncze paski, potem problem ustawał.
Dziś (dzień drugi od wystąpienia problemu) włączyłam macbooka i przy starcie systemu pojawiło się mnóstwo pasków migających głównie poziomych choć zauważyłam również jakiś pionowy. (w momencie włączania mackiem nie ruszałam) po jakiejś minucie problem sam ustał. W tym momencie ruszam matrycą i nic się nie dzieje.
Do firmy napisałam ponieważ mam jeszcze na niego jakieś 2 miesiące gwarancji, czekam na odp.
Bardzo proszę o pomoc, czy ten problem może być spowodowany?
-matryca?
-taśma?
-problem z kartą graficzną?
czy jeszcze coś gorszego.
Nie jest mi do śmiechu, mac est mi potrzebny do pracy, a swój poprzedni lap właśnie dwa dnie emu sprzedałam.
Z góry dziękuję za pomoc.
pozdrawiam