Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

IP5 nie działa LTE w sieci o2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 tomasov

tomasov
  • 581 postów
  • SkądPolska

Napisano 17 maja 2015 - 19:00

Witam!od tygodnia przebywam w północnej Irlandii a dokładnie w Belfascie!Zabrałem ze sobą IP5 który został zakupiony w polskim T-mobile.Telefon oczywiście fabrycznie nie posiada silmocka.Zakupiłem kartę pay&go czyli doładowującą w sieci o2.Na opakowaniu karty startowej widnieje informacja,że karta obsługuję 4G czyli LTE.Niestety po włożeniu karty sim do telefonu i próbie włączenia 4G wyświetlana zostaje informacja "Włączyć LTE?Ta sieć nie ma certyfikacji operatora do korzystania z LTE na iPhonie.Może to mieć wpływ na czas pracy na baterii,połączenia,wiadomości tekstowe oraz transmisję danych-Włączyć LTE?"naciskam oczywiście Włącz po czym i tak dalej wyświetla mi się 3G :( zmierzyłem prędkość internetu w centrum miasta i wyświetla od 10mb do 14mb/s wciąż przy ikonie 3G.Czy jest możliwość włączenia tego LTE?Pozdrawiam

znalazłem na stronie o2 taką informację odnośnie kart pay&go

http://www.o2.co.uk/...another-network

Rozumiem,że musiałbym zapłacić 15 funtów za odblokowanie tego - przegięcie.

Czy można to jakoś ominąć?

Użytkownik tomasov edytował ten post 17 maja 2015 - 19:03

#2 lukaszyyy

lukaszyyy
  • 7 postów

Napisano 17 maja 2015 - 19:16

Witam.Wydaje mi się że musisz raczej włączyć sobie jakis pakiet internetowy 4G.I powinno smigać.

#3 tomasov

tomasov
  • 581 postów
  • SkądPolska

Napisano 17 maja 2015 - 19:21

Mam kartę pay&go z pakietem 750min/2000 sms/1 GB danych z których korzystam na codzień,lecz bez tego LTE właśnie :(

Użytkownik tomasov edytował ten post 17 maja 2015 - 19:24

#4 lukaszyyy

lukaszyyy
  • 7 postów

Napisano 17 maja 2015 - 19:58

Zostaje jeszcze tylko zadzwonić na customer service i zapytać czy masz na tej karcie aktywne lte.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych