[iP 6 8.3] Tryb "Nie przeszkadzać" nie działa jak powinien
Posted 15 May 2015 - 19:57
U mnie na telefonie nie słychać dzwonka, ale mam informację na ekranie o nieodebranym połączeniu lub przychodzi sms.
Jak sprawdzam odwrotnie na iP4S, to tam działa ten tryb poprawnie, nie ma sygnału zajętości, a dzwonek nie dzwoni. Fakt, że nie ma iO 8.3 tylko 8.1.1.
Ktoś też tak ma? Z czego to się bierze? Ten tryb powinien tylko wyciszać połączenia chyba, a nie odrzucać.
Posted 18 May 2015 - 10:13
Odrzucanie połączenia w trybie nie przeszkadzać jest normalne i od zawsze tak działa.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Posted 18 May 2015 - 10:17
Wyciszanie swoją drogą, jak chcesz możesz dodać jakieś osoby do wyjątków i będziesz od nich mógł odbierać połączenia.
iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6
Posted 18 May 2015 - 11:38
Edited by MarcinJS, 18 May 2015 - 11:39.
Posted 19 May 2015 - 08:34
Odrzucanie połączenia w trybie nie przeszkadzać jest normalne i od zawsze tak działa.
Zaraz zaraz, chyba nie do końca - w tym trybie alerty powinny być wyciszane, a nie połączenia odrzucane. Tak było od kiedy pamiętam, tak samo jest na iP 4S w iOS 8.1.1.
Czy update 8.3 przyniósł te zmiany? Dla mnie bezsensu, bo skoro chce, żeby połączenia były odrzucane, to włączam tryb samolot albo wyłączam telefon. A ja potrzebuje mieć telefon wyciszony w konkretych godzinach, a nie wyłączony.
Uprzedzam, że wiem, że mogę sobie wyciszyć telefon, ale mi chodzi o jednoczesne wyciszanie telefonu i AppleWatch jednym ruchem na zegarku, a tak właśnie mógłbym to robić poprzez włączenie trybu nie przeszkadzać na zegarku.
While Notification Center is a great way to make sure you never miss an alert, there are some times when you might not want to hear the beeping and the buzzing that typically comes with them. Enter Do Not Disturb. With Do Not Disturb, your iPhone or iPad will keep collecting all your alerts but will do so quietly. Whether you're in a meeting, at a romantic dinner, or simply trying to get a good night's sleep, Do Not Disturb will make sure you can talk, eat, or sleep in peace and quiet, and still find all your alerts waiting for you when you're ready.
http://www.imore.com...urb-iphone-ipad
Posted 19 May 2015 - 09:01
Zaraz zaraz, chyba nie do końca - w tym trybie alerty powinny być wyciszane, a nie połączenia odrzucane. Tak było od kiedy pamiętam, tak samo jest na iP 4S w iOS 8.1.1.
Czy update 8.3 przyniósł te zmiany?
Ja mam tak w 8.1, że odrzuca w DND.
Dla mnie bezsensu, bo skoro chce, żeby połączenia były odrzucane, to włączam tryb samolot albo wyłączam telefon.
Jak włączych tryb samolot czy wyłączysz telefon, to jesteś poza zasięgiem, a nie odrzucasz połączenia.
A ja potrzebuje mieć telefon wyciszony w konkretych godzinach, a nie wyłączony. Uprzedzam, że wiem, że mogę sobie wyciszyć telefon, ale mi chodzi o jednoczesne wyciszanie telefonu i AppleWatch jednym ruchem na zegarku, a tak właśnie mógłbym to robić poprzez włączenie trybu nie przeszkadzać na zegarku.
Wyciszenie od DND rózni się tym, że jeżeli odrzucasz połączenie, to dajesz sygnał dzwoniącemu, że nie możesz/nie chcesz rozmawiać. Jeżeli nie będziesz odbierał, to znaczy, że nie słyszysz telefonu czy gdzieś go zostawiłeś i to prowokuje do ciągłych prób dzwonienia.
EDIT: Jest jeszcze jedna różnyca, jak wyciszysz możesz odebrać połączenie jakbyś chciał, bo telefon Ci się zaświeci, przy DND nie odbierzesz połączenia, bo telefon jest w tym czasie martwy.
Posted 26 May 2015 - 20:30
Witam,
podepnę się. Czy jest możliwość ustawienie podczas załączonego trybu DND aby oprócz odrzucenia połączenie iOS wysłał dodatkowo sms z jaką określoną treścią z automatu?
Posted 26 May 2015 - 20:58
Witam,
podepnę się. Czy jest możliwość ustawienie podczas załączonego trybu DND aby oprócz odrzucenia połączenie iOS wysłał dodatkowo sms z jaką określoną treścią z automatu?
Nie.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users