Witam serdecznie,
chciałbym na wstępnie zaznaczyć, że jestem początkowym użytkownikiem firmy Apple, dlatego wszelkie wyjaśnienia prosiłbym opisywać z dokładnością.
A więc, zakupiłem Macbook'a model: A1181 (Intel Core Duo 2x2.0GHz, 2GB ram, dysk SSD 64GB), po pierwszym uruchomieniu sprzęt nie chciał się do końca włączyć - pokazywało się logo Apple oraz wczytywanie i nie chciał przejść do "pulpitu".
Dlatego najpierw poczytałem w internecie i wyzerowałem kontroler SMC (Shift+Control+Opcja i jednocześnie naciśnij przycisk zasilania), po tej czynnośći nic się nie zmieniło, dlatego rozkręciłem Macbook'a i wyczyściłem go.
Po skreceniu, poprawieniu taśm okazało się się Macbook normalnie się włącza, jednak nie działa klawiatura i touchpad. Podłączyłem myszkę zewnętrzną i wszystko śmiga. Moim zdaniem klawiatura i touchpad nie działają po tym SMC, ponieważ wcześniej klawiatura normalnie reagowała, a po wyzerowaniu kontrolera SMC touchpad i klawitura przestały reagować.
Przeczytałem na zagranicznych stronach, że ktoś już tak miał - jest to błąd systemu czy coś takiego.
Moje pytanie - co mam zrobić? Czy da się jakoś to uratować czy trzeba wgrać nowe oprogramowanie?
Aktuanie na Macbooku jest oprogramowanie Mac OS X wersja 10.6.8.
Dziekuje za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam