Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wymiana Iphone 6 a rysy na telefonie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 DrArtox

DrArtox
  • 12 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 13 maja 2015 - 15:23

Witam, jestem tutaj nowy. Nie wiem czy wybrałem dobry temat i czy taki temat jest już założony więc z góry przepraszam za to jeśli już ktoś o tym pisał. Mianowicie mam pytanie. Kupiłem w grudniu telefon i nie dawno jakieś miesiąc temu oddałem go do ISpot w Warszawie na wymianę, gdyż przesunęła mi się przednia kamera FaceTime. Wszystko pięknie, ładnie. Szybko oddali mi nowego Iphona, ale zrobiło mi się to samo w nowym aparacie. Już trochę użytkowałem ten telefon i niestety mam rysy na telefonie i nie wiem czy przyjmą mi go znowu na gwarancje przez te rysy. Czy ktoś bardziej obeznany w tych tematach mógł by mi doradzić co w takiej sytuacji zrobić? Czy przyjmą mi go na wymianę, czy nie mam co marzyć o tym ?  

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 maja 2015 - 15:28

Rysy nie powinny być problemem, gorzej jeśli byłby powgniatany, bo to świadczyło by o upadkach.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 DrArtox

DrArtox
  • 12 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 13 maja 2015 - 15:40

Rysy nie powinny być problemem, gorzej jeśli byłby powgniatany, bo to świadczyło by o upadkach.

To mam rozumieć, że jeśli telefon miałby jakiekolwiek wgniecenia mógłbym się pożegnać z gwarancja producenta? A na rysy nie zwracają takiej uwagi, czyli również mam rozumieć, że Apple ma serce i uważa to za ślady zwykłego użytkowania ? Czy się mylę? 

#4 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 13 maja 2015 - 16:01

Były przypadki w serwisie Regenersis, że odmawiali serwisu z powodu nawet drobnych rysek na obudowie! Jakieś dwa lata temu przegrzewała mi się piątka, która z dwa miesiące przed wystąpieniem usterki zaliczyła kilka salt w powietrzu co zakończyło się dwoma na prawdę głębokimi odpryskami obudowy, a jednak fartem dostałem nówkę sztukę. Wszystko chyba zależy od widzi mi się serwisanta. Na twoim miejscu oddałbym do Cortlandu- mają bardzo dobre opinie.

Użytkownik Giallorosso edytował ten post 13 maja 2015 - 16:02

<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#5 DrArtox

DrArtox
  • 12 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 13 maja 2015 - 17:56

Wysyłam zdjęcia jak to wygląda. Telefon jest trochę zakurzony. Telefon nie ma żadnych odprysków na szkle.

Rysy na zdjęciu są nie widoczne. Widać je pod słońcem, są delikatne lecz drażliwe. Rysy są w rejonie górnej części telefonu, Kamera, głośnik praktycznie przez cała szerokość telefonu.Załączony plik  11268909_787813258006258_1601816654_n.jpg   60,47 KB   0 Ilość pobrań

Czerwonym kółkiem jest zaznaczone przemieszczenie się kamery FaceTime. Delikatnie tym razem się przesunęła.

Załączony plik  11267124_787813248006259_1070996429_n.jpg   207,93 KB   0 Ilość pobrań

#6 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 13 maja 2015 - 18:15

Nikt się nie doczepi :) Wysyłaj śmiało, tylko tak jak wcześniej mówione było do Cortland'u. Regenersis lepiej omijać szerokim łukiem ;)

 iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black iOS 16 /  Apple Watch Series 6 44mm Blue watchOS 9
Game Center: .::.Mike.::.

#7 DrArtox

DrArtox
  • 12 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 13 maja 2015 - 18:22

Czy ja dobrze rozumiem, że Regenersis współpracuje z ISpot? Nie bardzo ufam pocztom, kurierom i nie chce do tego podchodzić wysyłkowo wolałbym osobiście zjawić się w salonie. Wcześniej dałem do ISpotu i dostałem telefon z wpisem na kartce "Wymiana na nowy" czyli dostałem nowy i dostałem kartkę ze zmienionego IMEI poprzedniego na nowy bo pudełko mam stare to w Cortland jeśli pojechałbym do Warszawy nie byłoby problemu ?

#8 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 13 maja 2015 - 18:31

Nie będzie problemu ;)

 iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black iOS 16 /  Apple Watch Series 6 44mm Blue watchOS 9
Game Center: .::.Mike.::.

#9 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 13 maja 2015 - 18:31

Nie wiem kto serwisuje dla ispot kedys u operatorów regenersis (kiedys zgubili mi htc jak wyslalem w ramach napawy gwarancyjnej! !!Odnalazł się dopiero po interwencji pracownika htc:) ) do reklamacji wystarczy tylko telefon papiery niepotrzebne
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#10 DrArtox

DrArtox
  • 12 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 13 maja 2015 - 18:33

W takim razie rozwialiście moje wątpliwość. Jestem na prawdę wdzięczny. Bo nie chciałbym na darmo jechać do Warszawy. Dziękuję bardzo za te informacje. Pozdrawiam! 

#11 mehmed efendi

mehmed efendi
  • 120 postów
  • Skądinąd

Napisano 13 maja 2015 - 19:08

Regenersis kiedyś brzydko zachował się przy naprawie Noki. Spuścił na drzewo. Nie miałem siły się z nimi pałować.

Cortland w Poznaniu bardzo treściwie po gwarancji z pierdołą od ręki za free.

Użytkownik mehmed efendi edytował ten post 13 maja 2015 - 19:08

#12 DrArtox

DrArtox
  • 12 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 13 maja 2015 - 19:39

mehmed efendi Czyli twierdzisz, że od ręki mogę dostać nowy telefon? Jakoś w to wątpię. Każdy serwis ma jakieś procedury, które każdy sprzęt musi przejść. Tak przynajmniej mi się wydaje, albo źle Cię zrozumiałem.

#13 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 13 maja 2015 - 20:09

Pewnie chodziło o to, że uznali na miejscu, że telefon podlega wymianie w ramach gwarancji, chyba, że posiadali sprzęt na miejscu ( w co wątpię) w cortland z reguły wymieniają w ciągu kilku dni

#14 mehmed efendi

mehmed efendi
  • 120 postów
  • Skądinąd

Napisano 14 maja 2015 - 06:28

mehmed efendi Czyli twierdzisz, że od ręki mogę dostać nowy telefon? Jakoś w to wątpię. Każdy serwis ma jakieś procedury, które każdy sprzęt musi przejść. Tak przynajmniej mi się wydaje, albo źle Cię zrozumiałem.

Nie dotyczyło telefonu tylko MBP. I to było jakieś dziwne zachowanie sprzętu.

Od ręki wziął technik w ręce i ogarnął temat.

Chodziło o podejście do Klienta.

Regenersis uznał białą plamkę (nie wiem skąd) na płytce klawiatury jako zalanie. Telefon działał bez problemu.

Rozbijało się o uszkodzony głośnik. Bardzo słabo było słychać.

Wymiana odpłatna u mnie we wsi głośnika za kilka zeta sprawę załatwiła.

Chodziło o podejście.

#15 DrArtox

DrArtox
  • 12 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 14 maja 2015 - 15:33

Witam ponownie. Dzisiaj się dowiedziałem, że mojego Iphona nie mogą naprawić, ani wymienić gdyż według Cortland jest to Wykonane czynności i uwagi: usterka kosmetyczna, a  Wykonane testy: Usterka nie została potwierdzona w serwisie. Nie wiem co teraz mam robić. W iSpot poprzedniego razu nie miałem z tym problemu. 

#16 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 15 maja 2015 - 23:04

Ta kamera przesunęła się na tyle ,że nie widać na ekranie obrazu w całosci ? Jak chce Ci się bawić w kółko w wymiany to możesz skakać po Cortlandach, iSpotach, iMadach czy innych aż do skutku. Ale czy warto? Może przed końcem gwarancji producenta pojawi się coś więcej to wtedy wymienisz. 

#17 DrArtox

DrArtox
  • 12 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 16 maja 2015 - 07:42

Myślę, że na pewno się coś pojawi i wtedy wymienię znowu. Tak dla mnie warto jest skakać po serwisach. Dla mnie jest to drażniący element bym mógł sobie go odpuścić do czasu końca gwarancji producenta. Jeszcze jakby znajdował się z tyłu telefonu może i bym nie zwracał na to zbytniej uwagi.

#18 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 16 maja 2015 - 11:10

Wcale nie. 3 dni temu w Apple Store w Covent Garden wymieniałem iPhone'a 6 bo zaczęła mi mocno klikać szybka. Genius mi powiedział, że to przez to, iż telefon się powyginał. Jak to zrobiłem? Zapewne w kieszeni jakoś. Telefon upadł parę razy, ale po upadkach bardzo długo nie klikał. Po tych wysunięciach z ręki wsadziłem go w cover i cały czas jest w nim siedzi. Apple Cover (guma) a mimo to, po kilku miesiącach od wsadzenia do etui uległ bendingowi. Nie było najmniejszego problemu z wymianą w UK, ale w Polsce może być różnie niestety :/ Genius napisał tylko "scuffs on the edges" i tyle. Nie kolidowało to z wymianą. 

W Londynie jak ktoś jest biznesowo to warto takie sprawy załatwiać.

Koniecznie trzeba pamiętać o uprzednim umówieniu się na konkretną godzinę, gdyż kolejka jest jak w PRL-u.

Użytkownik l.gajewski edytował ten post 16 maja 2015 - 11:13

#19 DrArtox

DrArtox
  • 12 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 18 maja 2015 - 20:52

Jeśli chodzi o cały proces wymiany telefonu to jestem już po wszystkim. Temat może pójść już do zamknięcia. Po słowach w Cortland, których usłyszałem od kierownika "Proszę zaczekać, aż kamera przesunie się bardziej wtedy możemy wymienić" trochę mnie to zagięło i nie wdawałem się w zbędną dyskusję. Wziąłem telefon od nich i pojechałem do Ispot w Warszawie na ulice Marszałkowską i drugi raz pomogli mi z tym problemem. Zwykły pracownik przyjmujący mój telefon nie zdziwił się zachowanie Cortlandu i powiedział, że to u nich normalne. Za to u nich stwierdził, że to jest definitywnie przesunięta kamera i roszczenie na wymianę na nowe urządzenie mi się należy gdzie po dosłownie 3 dniach miałem już telefon do odbioru. Właśnie wróciłem z Warszawy z odebranym telefonem. Jestem bardzo zadowolony z jakości obsługi jak i z obsługi pracownika do mojej osoby. Myślę, że gdyby nie ta wpadka Cortlandu nie miałbym nic do obu tych firm, lecz po drugiej interwencji przesuniętej kamery to tylko w Ispocie mogłem liczyć na ich pomoc. Z czego jestem bardzo zadowolony i będę polecał jedynie ten Ispot. 

#20 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 18 maja 2015 - 21:48

Jeszcze takie pytanie - gdzie kupiłeś telefon?

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#21 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 18 maja 2015 - 21:48

Wymienili cały telefon czy tylko przód?

#22 DrArtox

DrArtox
  • 12 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 21 maja 2015 - 15:15

Jeszcze takie pytanie - gdzie kupiłeś telefon?

Telefon kupiłem w komisie nówkę sztukę zafoliowaną z fatkurą z T-mobile. 

Wymienili cały telefon czy tylko przód?

Tak wymienili mi cały telefon, nie było nawet mowy przez osobę przyjmująca mój sprzęt o tym, aby wymienić tylko wadliwą część.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych