Wersja 1
Pobierz z netu Base Option+cmd+r w narzędziach sformatuj dysk, a najlepiej usuń partycje,wył/wł komputer i pobierz ponownie base (musi pobrać Ci 10.9.5, bo nie będzie wiedział serwer co miałeś na dysku, a musi przydzeilić Ci system ostatni czyli preinstalowany) Jak nie idzie po Apple to zrób od drugiej strony.
Wersja 2
Uruchom komputer wciskając klawisze: Option+CMD+R, pobierzesz OS BASE i dalej postępuj zgodnie z zasadą instalacji OSX.
Wcześniej należy przeprowadzić reset ustawień : Wył kom. Włącz wciskając klawisze: Option+CMD+P+R do czasu pojawienia się drugiego (z zasady ) głośnieszego sygnały dźwiękowego. Najlepiej zaraz po restarcie przeprowadź recorvery z netu (patrzy wyżej) zanim uruchomisz system 10.10 od nowa.
Mam takie samo zdanie. O ile ios 7/8 akceptuje yosemite juz nie. Najwieksza roznica pomiedzy tymi sytemami to imovie w yosemite 11-13 razy skacze w doku, w mavericksie tylko 5 razy skakalo.
Kuba skup się na tym co masz zrobić. Podyskutuj potem o walorach czy wadach systemów, robisz śmietnik i potem podobni jak Ty czy ja nie możemy nic znaleść na tym forum.
Fundamentalna zasady przy dowgrade:
Sprawdziałem: naturalnie przed przywróceniem Recorvery nie zrobiłeś reset ustawień : option+cmd+P+R, bo gdybyś to zrobił komputer pięknie już był z zainstalowanym 10.9.5 z internetu.
Uważam temat do zamknięcia.
Edited by Minoritatoj, 13 May 2015 - 10:24.