Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

WD My Passport Ultra -problem z kopią zapasową

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#26 MoPe1712

MoPe1712
  • 49 postów

Napisano 13 maja 2015 - 06:26

No rozumiem teraz :) źle zrozumiałam.Paragon +dodatkowo oprogramowanie firm trzecich ,aby moc odtwarzać na tv . :) dobrze ,to spróbuje tak zrobić jak mówicie i oczywiście sie pochwale, co mi wyszło z mojej pracy . Bardzo Wam dziękuje ;)

#27 lateralus

lateralus
  • 79 postów

Napisano 13 maja 2015 - 11:06

Windows i TV wymagają NTFS, zatem to Mac'a trzeba przystosować. - Instalujesz NTFS for Mac i wszystko powinno działać prawidłowo. Bez żadnych dodatkowych sterów od producenta dysku, czy specjalnych zmian systemu plików. Zainstaluj wersję próbną (chyba 10 dniowa) i sprawdź czy się opłaci. ;)

Jedynie jak będziesz chciała robić TM, to trzeba będzie utworzyć osobną partycję z systemem plików HSF+.

#28 MoPe1712

MoPe1712
  • 49 postów

Napisano 13 maja 2015 - 12:56

Pobrałam wersję trial . Teraz muszę zrobić kopię zapasową  wszystkich plików z dysku ,żeby zmienić na NTFS? Bo rozumiem ,że mam kliknąć wymaż po ustawieniu NTFS ?

#29 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 13 maja 2015 - 13:03

Tak, bo gdy zmienisz z ExFat na NTFS wszystkie dane zostaną usunięte, także musisz sobie je skopiować.

Komputer: MacBook Air 2013 13" i5/8GB/128GB Telefon: iPhone 5 16 GB White Tablet: iPad 2 16 GB Wi-Fi White + SmartCase Oferuję zdjęcie simlocka w bazie Apple - więcej informacji na PW :)

#30 MoPe1712

MoPe1712
  • 49 postów

Napisano 13 maja 2015 - 14:09

Jeju.... nie mam opcji NTFS :( a w ogóle to mimo że przestawiałam na ExFat mam w tej chwili w polu Format MS-DOS (fat) ustawione. nie ExFat . zmiany dokonuję z pozycji narzędzi systemowych .

Załączony plik  my apple.jpg   104,55 KB   0 Ilość pobrań

Kurcze jak tu się dodaje zrzuty? :)

Teraz tak :  klikając na preferencje systemowe mam zainstalowany NTFS- klikam lewą myszką żeby zobaczyć opcje ale nie ma , jest tylko usuń. Po kliknięciu na program, otwiera się lecz niby mam wersje trial ale chcą żebym podała klucz i nr seryjny . Część opcji jest na jasno siwo i nie mogę ich kliknąć. Coś może jeszcze powinnam zrobić a nie wiem . Przechodzę do narzędzi systemowych ,chcę zmienić na NTFS ale nie mam takiej opcji . Jak na zdjęciu które dodałam .

Użytkownik MoPe1712 edytował ten post 13 maja 2015 - 15:13

#31 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 13 maja 2015 - 16:43

Spokojnie, nie denerwuj się :) NTFS to widoczny na Twoim zrzucie Windows NT Filesystem :)

Komputer: MacBook Air 2013 13" i5/8GB/128GB Telefon: iPhone 5 16 GB White Tablet: iPad 2 16 GB Wi-Fi White + SmartCase Oferuję zdjęcie simlocka w bazie Apple - więcej informacji na PW :)

#32 MoPe1712

MoPe1712
  • 49 postów

Napisano 13 maja 2015 - 16:51

Ten z opcją compreset , czy bez tej opcji? ? i czy wpisac w polu nazwa : my passsport bo jest napisane : bez nazwy .

Ustawiłam Windows NT Filesystem bez compreset . Podłączyłam do tv i widzi dysk, nawet odtwarza filmy lecz robi to bardzo długo ,tzn wczytuje długo strasznie krótkie filmiki , zdjęcia również. po obejrzeniu 3 filmów przełączył się telewizor sam na kanał telewizyjny. Jaki może być tego powód? może powinnam kliknąć ten Windows compreset? Dysk nie jest zapełniony, wrzuciłam na niego tylko próbnie pare filmików i zdjęć. Czy to już po prostu wina dysku? Coraz bliżej końca jestem Panowie ;) jeszcze nie odchodźcie :)

Użytkownik MoPe1712 edytował ten post 13 maja 2015 - 18:00

#33 MoPe1712

MoPe1712
  • 49 postów

Napisano 14 maja 2015 - 11:23

Ok Panowie. Zrobiłam co mi kazaliście ( tzn proponowaliście :) ) Wszystko działa jak do tej pory. Nie sprawdziłam jeszcze na windowsie . Także dziekuję wszystkim zaangażowanym i jestem wdzięczna za cierpliwość . :D ;) Chyba temat można zamknąć .

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych