Jeśli łącze radiowe tylko na drodze nadajnik obcy -> Twój AP, a dalej może być kabel, to dowolny Access Point, który ma DZIAŁAJĄCY tryb AP Client.
Jeśli łącze radiowe na drodze nadajnik obcy -> twój AP i dalej WiFi do Twoich urządzeń, to albo Access Point, który ma DZIAŁAJĄCY tryb REPEATER (prędkość dostępna to prędkość WiFi /2)
lub jeden AP jako odbierający a drugi jako nadający Twoją sieć.
Piszę DZIAŁAJĄCY, bo spotkałem się z tym, że TP-Link potrafił działać jako REPEATER kilka - kilkanaście godzin, potem przestawał - trzeba go było resetować.
Problem był znany producentowi, wypuszczali nowe firmware, które miały go naprawić, skończyło się na wymianie całego sprzętu na Ubiquiti UniFi od 3 lat działa bez problemów.
Niestety o ile pamiętam, Ubiquiti UniFi nie działa jako AP Client lub repeater z innym sprzętem. Zobacz np. Bullet M, Picostation M, Rocket M, Nanostation.
Technicznie najlepiej byłoby to zrobić na dwóch urządzeniach, ale cena rośnie.
Poszukaj też jakiegoś Mikrotika -konfiguracja może nie najprostsza, ale zrobisz wszystko co potrzeba, a przede wszystkim one działają.
Możesz kupić jedną płytę, włożyć dwie karty radiowe i na jednej odbierasz internet a na drugiej nadajesz.
Te rozwiązania, które podałem nie są najtańsze, ale działają.
Zapewne znajdziesz jakieś urządzenia za 100 czy 200PLN, ale musisz sam poszukać i posprawdzać. Ja się wyleczyłem z takich wynalazków - sprawdza się zasada, że dostajesz tyle, ile płacisz.
TP-Link podany przez Bolsu07 teoretycznie ma tryb AP client i repeater, ale musiałbyś poczytać czy nie sprawia użytkownikom problemów w tych trybach pracy.
Być może wystarczy do Twoich potrzeb, jednak nie ma możliwości podłączenia zewnętrzenej anteny. Robiąc instalację na Ubiquiti lub Mikrotik z zewnętrzną anteną kierunkową lub sektorową i drugą dookólną do swojego internetu podłączysz się do wielu sieci, do których ten TP-Link nie da rady. Ma tę zaletę, że jest mały. Jednak pisałeś o przyczepie / kamperze więc rozmiar chyba nie ma aż takiego znaczenia.
Edited by marcusp, 18 May 2015 - 11:23.