Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Smsy wysłane oraz otrzymane dochodzą z opóźnieniem. Nie można się do mnie dodzwonić za pierwszym razem.

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 beng90

beng90
  • 2 posts

Posted 08 May 2015 - 16:50

Cześć,

Od początku roku jestem posiadaczem iPhone 5s.

Był już raz na gwarancji i od 2 miesięcy jestem posiadaczem nowego aparatu który otrzymałem z serwisu.

Mój problem polega na tym, że smsy które wysyłam dochodzą znajomym z opóźnieniem. Tak samo jest w przypadku wiadomości, które są wysyłane do mnie.

Poniższy zrzut z ekranu telefonu najlepiej pokazuje w czym problem.

Najpierw jest mój sms z 19:33, a dopiero wtedy są wiadomości przysłane do mnie wcześniej.

z7ljZIw.png

Poza problemem z wiadomościami trzeba do mnie dzwonić kilka razy, żeby się dodzwonić.

Spotkał się ktoś z takim problemem?

Dodam, że numer mam w Plusie, dostałem nową kartę nano sim i operator twierdzi, że wszystko jest w porządku.

#2 marooo

marooo
  • 628 posts
  • SkądKraków

Posted 08 May 2015 - 19:52

Kiedy pojawił się ten problem? Jaki jest aktualnie zainstalowany iOS? Czy robiłeś odtworzenie oprogramowania?

#3 beng90

beng90
  • 2 posts

Posted 09 May 2015 - 16:04

Problem pojawił się mniej więcej po miesiącu użytkowania.

Jak dostałem nowy telefon z serwisu to przez jakiś czas wszystko działało w porządku.

Choć np. sms potwierdzający z mbanku dochodził mi po minucie, a na innym telefonie nigdy nie miałem takiego opóźnienia i dostawałem go od razu.

Wersja iOS to 8.3, w 8.2 był ten sam problem.

Przywracałem do ustawień fabrycznych i problem częściowo był rozwiązany aż zalogowałem się do iCloud.

Wcześniej miałem jeszcze taką sytuacje, że jak dzwoniłem do kolegi który miał włączone granie na czekanie to w ogóle nie słyszałem sygnału. Jak się wylogowałem z iCloud to działało poprawnie. Ponowne zalogowanie przywracało problem.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users