Mam pytanie dotyczące wysyłania mms w iphone 5s. Z reguły jak jestem w domu korzystam w wifi ,ale kiedy chcę wysłać mms muszę recznie wejść w ustawienia i przełanczać na dane pakietowe. Czy jest na to sposób ,żeby ustawić automatyczne ,łaczenie z danymi podczas wysyłania mms? lub ustawić szybszy skrót ,tak jak jest to np z wifi . Przeciągam palcem od dołu ekranu i pojawia się pasek szybkiego dostępu ale nie mam tam właśnie danych pakietowych , a szkoda. Czytałam ,ale nie znalazłam odp. Możecie pomóc ? Dodam że nie mam JB

Automatyczne przełaczanie z wifi na sieć komórkową - mms
Napisano 06 maja 2015 - 20:26
Napisano 06 maja 2015 - 20:53
Napisz to jeszcze raz po polsku, bo zacząłem czytać i aż mnie oczy rozbolały ಠ_ಠ
Napisano 06 maja 2015 - 20:58
ja pir..... u mnie to w automacie działa
Napisano 06 maja 2015 - 21:05
oj no chyba pisałam w emocjach . sorry. Korzystam z sieci wifi ale żeby wysłac mms telefon musi sie połaczyć z danymi pakietowymi . Ja muszę przełączyć to ręcznie wchodząc w ustawienia . Chciałabym aby automatycznie przy wysyłaniu mms łączyło z danymi pakietowymi lub czy moge sama utworzyć taki skrót aby ciągle nie wchodzić w ustawienia . Chyba to już jasno brzmi .
ja pir..... u mnie to w automacie działa
o zrozumiałeś u mnie nie działa wiec chciałam zapytać co ewentualnie mogłabym ustawić . Przegladałam ustawienia ale na nic się nie natknęłam .
Napisano 06 maja 2015 - 21:07
ja nic nie ustawiam, wychodzę z domu tracę zasięg wifi i wysyła w sieci komórkowej , nic nie robię szczególnego
Napisano 06 maja 2015 - 21:27
Masz właczone wifi i dane pakietowe cały czas ? Ja jak korzystam z wifi to pakiet danych wyłączam w domu , byc może powinnam miec włączone i jedno i drugie ale wtedy szkoda moich danych pakietowych , bo przy przegladaniu internetu nie wiem np czy pobiera mi z pakietu czy wifi .
Napisano 06 maja 2015 - 21:30
Ale MoPe1712 pewnie ma zwykle wyłączone dane komórkowe, bo korzysta w WiFi i aby wysłać mms musi na ten czas te dane komórkowe włączać. Ja tak to zrozumiałem. Jeśli o to chodziło to odpowiadam, że nie da się tego zautomatyzować. Wynika to z tego, że iPhone jest smartfonem i korzystanie z danych pakietowych jest konieczne dla jego normalnego działania, producent zakłada, że ktoś kupując takie urzadzenie tym bardziej za takie pieniądze będzie miał kilka dolców albo złotych na pakiet internetowy i dlatego przełącznik do danych komórkowych jest zagrzebany gdzieś w opcjach telefonu, bo zwyczajnie na codzień nie jest do niczego potrzebny. Ja to tak widzę.
Masz właczone wifi i dane pakietowe cały czas ? Ja jak korzystam z wifi to pakiet danych wyłączam w domu , byc może powinnam miec włączone i jedno i drugie ale wtedy szkoda moich danych pakietowych , bo przy przegladaniu internetu nie wiem np czy pobiera mi z pakietu czy wifi .
To nie wyłączaj danych pakietowych, bo iPhone kiedy ma WiFi to nie korzysta z Internetu przez sieć komórkową. Jobs i reszta jego przyjaciół pomyśleli o tym.
- MoPe1712 lubi to
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Napisano 06 maja 2015 - 21:43

Użytkownik MoPe1712 edytował ten post 06 maja 2015 - 21:48
Napisano 06 maja 2015 - 21:45
Spokojnie, jestem przekonany, że nie masz się o co martwić. Jeśli iPhone jest podłączony do jakiegokolwiek WiFi to nie korzysta z sieci komórkowej do przesyłania danych, wyjątkiem jest MMS, bo to chyba po WiFi nie działa.
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych