Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Tuning] Malowanie Macbooka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 honganh1102

honganh1102
  • 4 postów

Napisano 06 grudnia 2007 - 10:28

hej!

kupilam sobie macbooka 13tke, bialego, i jakos chcialabym go podrasowac.

czy ktos zna jakies miejsce/osobe w krakowie gdzie mozna ozywic macbooka? Sprayem czy kolorowa folia do plastikow?

chodzi mi tez o wewnetrzna czesc MB-a :?:

dzieki z gory! :wink:

#2 misioslaw

misioslaw
  • 1 595 postów
  • SkądTychy

Napisano 06 grudnia 2007 - 11:00

To pomalowany działa lepiej i wydajniej ?

#3 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 06 grudnia 2007 - 11:00

W krakowie jedynie jakis student znajacy sie na malowaniu. Normalnie ebay :)

#4 voitek

voitek
  • 925 postów

Napisano 06 grudnia 2007 - 11:06

Nie maluj, żeby to zrobić dobrze to trzeba całego rozkręcić i bardzo starannie wielowarstwowo pomalować. A efekt i tak nie musi być super.
Może lepiej http://www.naelcedka.pl/

#5 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 06 grudnia 2007 - 11:22

Malowanie (oczywisie umiejetne ) daje duzo lepsze efekty.

#6 honganh1102

honganh1102
  • 4 postów

Napisano 06 grudnia 2007 - 11:55

To pomalowany działa lepiej i wydajniej ?

nie pomalowany nie dziala lepiej. Ale jak to ludzie czasami maja chec by przemalowa sobie samochod , tak i ja mam chec przemalowac (pprzelakierowac badz okleic) mojego maczka :)

hmm a znacie kogogs kto by mi to zrobil?
chodzi oto ze ja bym chciala palm pad tez pokolorowac. :?:

---- Dodano 06-12-2007 o godzinie 14:05 ----
tzn sie palm rest (nie palm pad :) )

#7 _sys

_sys
  • 2 046 postów
  • SkądB-stok i okolice

Napisano 06 grudnia 2007 - 12:11

Malowanie takiego macbooka to masa roboty. Poza tym jak Ci się nie spodoba efekt, to nie będzie możliwości powrotu do białego :). Ja Ci zdecydowanie odradzam.

#8 cheniek

cheniek
  • 477 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 06 grudnia 2007 - 13:37

No i, na miły Bóg, zasłonisz sobie jabłuszko!!!

#9 misioslaw

misioslaw
  • 1 595 postów
  • SkądTychy

Napisano 06 grudnia 2007 - 15:28

nie pomalowany nie dziala lepiej. Ale jak to ludzie czasami maja chec by przemalowa sobie samochod , tak i ja mam chec przemalowac (pprzelakierowac badz okleic) mojego maczka :)

No właśnie, ale oni to nazywają malowaniem a nie tuningiem czy podrasowywaniem :)

Tak, wiem. Czepiam sie :D

#10 Adams

Adams
  • 488 postów

Napisano 08 grudnia 2007 - 20:48

Skontaktuj sie z kims, kto maluje aerografem. Beda wiedziec czy sie da i jak to zrobic. Bankowo, musisz go rozkrecic, zmatowic plastik i dopiero pomalowac.
Ja malowalem sobie kask, on jst z wlukna szklanego wiec troche inne tworzywo niz obudowa maczka. jednak aby sie to trzymalo to trzeba matowic orginalny lakier, potem podklad, farba i na to dwie lub trzy warstwy bezbarwnego i bedzie sie trzymac jak ta lala. Ale przygotuj sie na koszty w okolicach kilku set zlotych. Plus rozkrecenie maczka jezeli sama bys sie bala.

Poszukaj na google hasla Airbrush, aerograf, motocykle. Powinno Ci wywalic wyniki takie jak ten:
http://www.moto-paint.pl/ jezeli pomoze kliknij mi plusa ;-)

#11 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 08 grudnia 2007 - 21:20

tez kiedys myslalem nad kupieniem folii, ktora sie nakleja z tylu laptoka, ale pozniej doszedlem do wniosku ze wole patrzec na ekran notebook'a, a nie na tyl obudowy, a wrazenia, jakie odniesie sciana, albo ktos, kto moze zobaczyc tego mojego lapka "od tylu" naprawde mnie nie obchodza. Moze to brutalne, co powiem, ale juz wyroslem z checi wyrozniania sie wylacznie posiadanym sprzetem. Wole, zeby ktos na mnie zwrocil uwage dlatego, ze na przyklad powiem czy zrobie cos ciekawego, a nie dlatego, ze mam komputer przypominajacy dzielo Pana Duchampa.

#12 honganh1102

honganh1102
  • 4 postów

Napisano 10 grudnia 2007 - 11:22

widze ze niektorzy nie rozumieja czemu chce to zrobic. nie to ze bialy mi sie nie podoba po prostu jestem straszna pedantka i jak patrze na mojego bialego maczka ktory co minute bardziej sie brudzi to az gardlo mi sciska, a czysczenie go 2 dni w tygodniu zaczyna sie robic dosc meczace. tak wiem spytacie czemu kupilam sobie bialego w takim razie ? coz, w ispocie zabraklo czarnych.:( to juz nie jest kwestia "chce byc inna" -- to jest juz kwestia tego ,ze mam OCD i jak bedzie mi sie tak caly czas cos z ta biala obudowa dzialo to zapisze sie do psychiatry ^^ przy czym uzywam tez rzeczy ktore maja go niby chronic przed kurzem i zabrudzeniem (typu folia na klawiature etc). ale ile mozna. tak wiec pomyslalam ze sie spytam Was, ludzi zapewne bardziej obeznanych. anyway, dzieki wszystkim. jak ktos o czyms uslyszy jak np. ColorWare w polsce to z checia o tym poslucham!!! pozdrawiam.

#13 Jarperto

Jarperto
  • 175 postów
  • SkądGliwice/Wrocław

Napisano 10 grudnia 2007 - 12:19

to zrozumiale. a naklejanie naelcedki na akurat najladniejsza czesc macbooka ze swiecacym jablkiem to swietokractwo ;)

#14 Mr D

Mr D
  • 85 postów

Napisano 10 grudnia 2007 - 13:51

Chyba żeby zrobić naklejkę która ma same jabłka, powiedzmy zielone a na środku wyciąć otwór na to które jest świecące, efekt był by ciekawy.

#15 Adams

Adams
  • 488 postów

Napisano 10 grudnia 2007 - 17:30

Sa naklejki na ebay.de z juz gotowym wyciecien na swiecace japco :-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych