Mam problem z AirDrop. Używam Maca Mini z systemem OS X Yosemite oraz iPhone 5 wersja 8.3. Urządzenia wzajemnie się nie widzą... Rzecz jasna AirDrop włączone w centrum sterowania na iPhone.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 02 May 2015 - 17:40
Mam problem z AirDrop. Używam Maca Mini z systemem OS X Yosemite oraz iPhone 5 wersja 8.3. Urządzenia wzajemnie się nie widzą... Rzecz jasna AirDrop włączone w centrum sterowania na iPhone.
Posted 03 May 2015 - 00:13
mi pomogło kiedyś wylogowanie i zalogowanie ponowne wszystkich urządzeń.
Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11
Posted 03 May 2015 - 20:19
nie pomogło nie widzą się nadal.
Posted 04 May 2015 - 15:52
W ogóle nie chce mac połączyć mi w parę iphona przez bluetooth. niby się widzą, łączą w parę ale potem jest "niepołączone". Po kliknięciu w połącz pojawia się komunikat:
na macu - "sieć jest niedostępna, sprawdź czy dostęp do sieci jest włączony
na iphone - "łączenie nie powiodło się, upewnij się, że [nazwa] jest włączony i znajduje się w zasięgu."
Gdzie może byś problem?
Posted 04 May 2015 - 16:32
A jaki rocznik miniaka posiadasz?
Posted 10 May 2015 - 15:39
Też tak mam, na Macbooku retina 2014 z yosimite 10.10.3 i iphone 5s z iOS 8.3, jak nie jestem w żadnej sieci LAN to Air Drop nie zadziała mi za nic nie mam pojęcia dlaczego, natomiast jeśli znajdę się w sieci LAN macbookiem to Air Drop działa poprawnie, może mi to ktoś wyjaśnić bo nie rozumiem zachowania sprzętu.
Posted 10 May 2015 - 19:55
U mnie to samo. Macbook Air widzi iphona w Air Drop, odwrotnie już nie. Wszystko procedury zachowane. Wylogowanie i ponowne zalogowanie do icloud pomogło na parę minut. Przy próbie połączenia Iphona i MBA przez bluetooth wyskakuje taki sam komunikat jak napisał wyżej epyl. Pliki wysyłam przez Dropboxa. Nie ma szans na korzystanie z tego całego Air Dropa.
Posted 18 May 2015 - 18:18
A jaki rocznik miniaka posiadasz?
Mac mini połowa 2010 r.
Posted 18 May 2015 - 18:35
Jedyny sposób na rozwiązanie problemów z AirDrop to zrezygnowanie z AirDrop. Próbowałem różnymi metodami i nadal raz działa, raz nie. Polecam Instashare jako zamiennik.
MacBook Pro (13-calowy, 2017 r.)
iPhone 14 Pro
Posted 15 June 2015 - 18:28
W końcu znalazłem coś takiego i zadziałało: otworzyłem Bluetooth preferences (Bluetooth menu icon > Open Bluetooth Preferences...) Teraz iphone widzi MBA i odwrotnie!
0 members, 1 guests, 0 anonymous users