Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Program do blokowania reklam

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 marcinwt

marcinwt
  • 8 posts

Posted 26 April 2015 - 16:22

Jakiego programu używacie do blokowania reklam?
Od niedawna  jestem użytkownikiem macbooka i mam z tym problem. Na windowsie używałem ublocka i działał znakomicie ,blokował wszystkie reklamy.

Na macu nie działa on jak powinien-reklamy na youtubie itp. Z adblockiem jest ten sam problem.

PS: Mam nadzieję ,że nie ma wątku z tym samym temacie -szukałem i nie znalazłem.

#2 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1548 posts
Posted 26 April 2015 - 17:53

Na Maku uBlock też blokuje znakomicie wszystkie reklamy, również na YouTubie, i na filmach z Youtube zagnieżdżonych na innych stronach (bo tu jest największy problem) tyle, że w Chrome, Operze lub Firefoxie.

Jeśli chodzi ci o Safari to kiedyś przez chwile pomagały jakeś dodatkowe rozszerzenia (oprócz uBlocka, czy Adblock Plusa) typu Youtube Center czy Youtube5 ale to chyba już nie działa. Może ktoś się wypowie, kto używa Safari. 

Edited by Yellowfrog, 26 April 2015 - 17:53.

#3 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1818 posts
  • SkądToruń

Posted 26 April 2015 - 19:52

Na początek odinstalować flash'a, potem zainstalować uBlock. Większość irytujących reklam znika i można wskazywać co chcemy zablokować. Można też na wybranych stronach (te które lubimy i chcemy wspomóc) uBlock'a wyłączyć. Ja używam tylko safari i jestem zadowolony.

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#4 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1548 posts
Posted 26 April 2015 - 20:25

Dodam tylko, że jak ktoś nie może (choćby ze względu na jakąś jedną stronę, która go wymaga) odinstalować flasha, to w preferencjach Safari wystarczy zablokować tę wtyczkę (zezwolić jej uruchamianie tylko na tej wybranej stronie).

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users