Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

QuickLook

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Jedras

Jedras
  • 40 posts
  • SkądKoszalin

Posted 05 December 2007 - 20:53

Witam Czytałem o funkcji "Quick look" w Leopardzie. Wszystko fajnie ale wgrałem właśnie katalog z plikami PDF i w owym "Quick look" zamiast widzieć podgląd pliku (czyli zawartość) widzę ikonke PDF i nic więcej. O co chodzi? Pozdrawiam

#2 PawelK44

PawelK44
  • 15 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 December 2007 - 22:14

Widok/Pokaż Opcje widoku/Pokaż Podgląd Ikon ?

#3 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 06 December 2007 - 13:50

QuickLook to kiedy naciśniesz spacje mając zaznaczony plik.

#4 Jedras

Jedras
  • 40 posts
  • SkądKoszalin

Posted 06 December 2007 - 16:44

Witaj Sprawdziłem, ta opcja działa tylko w podglądzie listy, natomiast funkcja flow i quick view powinna pokazywać pierwszą stronę dokumentu. Dla tego co było razem z instalką i dla zdjęć pokazuje ale wgrane dokumenty PDF juz nie pokazuje, pomimo, że zostały otwarte.

#5 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 07 December 2007 - 11:40

Witam

Czytałem o funkcji "Quick look" w Leopardzie. Wszystko fajnie ale wgrałem właśnie katalog z plikami PDF i w owym "Quick look" zamiast widzieć podgląd pliku (czyli zawartość) widzę ikonke PDF i nic więcej. O co chodzi?

Pozdrawiam

Dzieje się tak, gdy ikonka pliku została ustawiona na sztywno. Muszą to jeszcze dopracować.

Zaznacz plik naciśnij cmd+i następnie myszką zaznacz ikonkę pliku, znajduje się w lewej górnej części okna informacji, powinna się pojawić wokół niebieska obwódka. Naciśnij przycisk delete / backspace.

Powtórz ze wszystkimi innymi problematycznymi plikami.

Jeśli jest ich dużo utwórz aukcje automatora.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users