Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SMSD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
344 odpowiedzi w tym temacie

#176 p0li

p0li
  • 312 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 10 marca 2008 - 13:33

co wy się tak z tym programem męczycie ? dziś zainstalowałem go po raz kolejny i nie widze nic czego nie miałby iSMS - natomiast nie ma jednej z funkcji iSMS - czyli wysyłania kilku kontaktów - po krótkim wglądzie w funkcje programu po raz kolejny opuścił on mój telefon :)

#177 enignoxis

enignoxis
  • 43 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 marca 2008 - 15:20

co wy się tak z tym programem męczycie ?

dziś zainstalowałem go po raz kolejny i nie widze nic czego nie miałby iSMS - natomiast nie ma jednej z funkcji iSMS - czyli wysyłania kilku kontaktów - po krótkim wglądzie w funkcje programu po raz kolejny opuścił on mój telefon :)

Mnie również podoba się iSMS, ale w moim przypadku nie działała poprawnie funkcja
powiadamiania o nowych SMSach (brak czerwonego kółeczka z liczbą nieprzeczytanych SMS).
Próbowałem instalować nawet najnowszą wersję 1.0 RC2 ale problem pozostaje :-(.
Dla mnie ważniejszą kwestią jest prawidłowa informacja o nowych SMSach niż brak możliwości
tworzenia własnych szablonów. Dlatego póki co jednak pozostaję przy SMSD.

#178 TomekW

TomekW
  • 12 postów

Napisano 11 marca 2008 - 08:36

Czy ktoś z Was spotkał się z sytuacją że po zainstalowaniu SMSD na ikonie SMSD pojawia się nie faktycznie liczba nowych smsów, ale smsów które przyszły od momentu zainstalowania SMSD. Np. W tej chwili gdy dostanę SMS to na ikonie wyświetla mi się liczba 17. Co bedzie jak dojdę do 100 :)

#179 sevver

sevver
  • 11 postów

Napisano 11 marca 2008 - 09:32

Czy ktoś z Was spotkał się z sytuacją że po zainstalowaniu SMSD na ikonie SMSD pojawia się nie faktycznie liczba nowych smsów, ale smsów które przyszły od momentu zainstalowania SMSD. Np. W tej chwili gdy dostanę SMS to na ikonie wyświetla mi się liczba 17. Co bedzie jak dojdę do 100 :)

mam to samo ale niewiem jak sobie z tym poradzic pisalem o tym klika postow wczesniej ale nikt mi nic nie odpowiedzial :(

pozdr

#180 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 11 marca 2008 - 12:42

Pisałem wcześniej o czymś podobnym i sposobie rozwiązania, przeszukajcie temat.

#181 gozdek

gozdek
  • 54 postów
  • SkądJakarta

Napisano 11 marca 2008 - 22:24

a ja zauwazylem taki problem: po restarcie telefonu moge wyslac jednego sms gdy chce wyslac kolejnego to wskaznik postepu wysylania dochodzi tak do okolo 3/4 i smsd wraca do SB :( musze restartowac iPhone'a aby wyslac smsa

#182 sevver

sevver
  • 11 postów

Napisano 12 marca 2008 - 01:07

Pisałem wcześniej o czymś podobnym i sposobie rozwiązania, przeszukajcie temat.

ok zrobilem jak ty mowisz odinstalowalem SMSD potem wszedlem do smsbobile i wyczyscilem wszystkie konwersacje spoko , potem reset na wszelki wypadek ehehh nastepnie zainstalowalem SMSD czyli do /Application wszycilem katalog SMSD.app a do /var/mobile/Library/ wrzucilem katalog /LaunchDaemons (wyczytalem w tym topicu ze tam nalezy to wrzucic ) nadalem na plik SMSD w katalogu /Application/SMSD.app atrybuty 0777 i reset .Wszedlem do konsoli zalogowalem sie jako Root spoko odpalilem SMSD wlaczylem zeby sie zrobilo SMSD podstawowa aplikacja sms luzik napisalo zeby IP zresetowac , zresetowalem. Wlaczylo sie extra spoko wszystko dziala , po dostaniu sms pojawila sie ikonka 1 luzik przeczytalem sms znikla ok juz sie ciesze ale wystarczylo zresetowac jeszcze raz IP i po resecie pojawila sie spowrotem ikonka 1 i dupa , co ciekawe teraz juz nie wystarczy wejsc do SMSD i wyjsc zeby zniknela tylko musze wejsc do SMSmobile przeczytac i wyjsc i dopiero wtedy znika ikonka 1 z SMSD ikony :( co robic ?

Pozdr

#183 klima00

klima00
  • 38 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2008 - 11:27

Mili państwo zainstalowalem sobie SMSD i wszystko pieknie działa, tzn są w nim normalnie smsy wszystko chodzi OK.... Poza tym że nie moge ustawic notifiera i SMSD jako domyslny czytnik sms... Wyskakuje mi komunikat, że to jest progs tylko pod firmware 1.1.3... Jak to zrobić? Zrobilem wszystko zgodnie z opisem arka....

#184 kamilps3

kamilps3
  • 768 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2008 - 12:45

W terminalu wpisz komende: # /Applications/SMSD.app/SMSD

#185 klima00

klima00
  • 38 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2008 - 12:47

wpisyławem... A powinien wyskoczyć jakis komunikta, bo nic sie nie stało... OK CHODZI DZIĘKI kamilps3!!!\ Jak uruchamiałem SMSD z terminala to nie zaznaczałem żeby ustawił jako domyślny... a co to jest SEND COFIRMATION? A jak teraz sunąć ikonke MOBILE SMS??

#186 kamilps3

kamilps3
  • 768 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2008 - 12:47

I wyslalo cie do ustawien SMSD?

#187 klima00

klima00
  • 38 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2008 - 12:57

Uruchomiłem ponownie i zmienilo nazwe z SMSD na SMS i chodzi normalnie wszystko jest ok... Tylko nie dostalem jeszcze żadnego smsa... A co to jest to SEND COFIRMATION? A jak teraz sunąć ikonke MOBILE SMS??

#188 kamilps3

kamilps3
  • 768 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 marca 2008 - 16:32

Pojawila sie nowa wersja do weTool - 0.3.8 Podobno dziala na 1.1.3 i 1.1.4. Nie sprawdze bo mi blad wywala przy sciaganiu.

#189 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 15 marca 2008 - 22:55

Pojawila sie nowa wersja do weTool - 0.3.8.

a jaki sources masz bo ja niewidze 0.3.8 ??

ok juz mam

wetoolv038.zip
add installer source : app.weiphone.com/installer

PIEKNIE DZIALA NA 1.1.4

juz jest wesja 0.3.9

#190 Czepot

Czepot
  • 93 postów

Napisano 16 marca 2008 - 11:49

tak 3.9 wersja ladnie dziala plynnie i bez zwiechy ale nie kojarzy numerow z kontaktami trzeba czekac na fix albo na wersje 4.0 :P

#191 OAS

OAS
  • 111 postów

Napisano 16 marca 2008 - 13:46

Mam takie pytanie... MobileSMS mi odpowiada ale ma jedną wadę. Nie dochodzą smsy animowane. Czy wetool lub smsd potrafią odczytać animacje w smsach? Ktoś sprawdzał?

#192 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 16 marca 2008 - 15:43

Korzystam z SMSD, sms'y z grafikami i animacjami w ogóle nie dochodzą, nawet śladu nie ma, że coś było do mnie wysłane.

#193 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 marca 2008 - 19:00

tak 3.9 wersja ladnie dziala plynnie i bez zwiechy ale nie kojarzy numerow z kontaktami trzeba czekac na fix albo na wersje 4.0 :P

Działa ta funkcja. Wystarczy wejść w preferencje i i zaznaczyć ENABLE US VERSION.

#194 Czepot

Czepot
  • 93 postów

Napisano 16 marca 2008 - 23:45

Działa ta funkcja. Wystarczy wejść w preferencje i i zaznaczyć ENABLE US VERSION.

oo faktycznie dziekowa za info :)

#195 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 17 marca 2008 - 10:21

oo faktycznie dziekowa za info :)

Ale to raczej w WeTool. W SMSD nie ma takiej opcji...

#196 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 17 marca 2008 - 13:29

przemekspider też tak właśnie czytam i nie wiem o co chodzi ... chyba się niektórym tematy pomyliły

#197 irekair

irekair
  • 22 postów

Napisano 17 marca 2008 - 14:26

Kto mi powie który z programów w FrenchiPhone.com wysyła zwrotnie raporty o dostarczeniu sms-a. :)

#198 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 17 marca 2008 - 14:47

W SMSD jest coś takiego jak "send confirmation", ale nie wiem czy działa.

#199 irekair

irekair
  • 22 postów

Napisano 17 marca 2008 - 14:54

Mam właczone ale w sieci Plusa nie działa niestety.

#200 adamuscm

adamuscm
  • 3 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 marca 2008 - 13:26

Jestem nowym posiadaczem ip (wersja 1.1.4, odblokowany) i mam pewien problem z SMSD. Gdy zainstaluje to a następnie chce uruchomić program to wywala mnie ciągle do SB. Próbowałem już metody: zainstaluj i reset, odinstaluj i reset, a nastepnie znowu instalacja, to nic mi nie daje. Podobnie dzieje mi się z programem od mmsów jednak na nim mi tak nie zależy. Jestem osobą początkującą i proszę o wyrozumiałość :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych