Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod nano 6g jako Apple Watch ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Surmipl

Surmipl
  • 109 postów

Napisano 18 kwietnia 2015 - 08:55

Ostatnio gdy pojawiło sie pełno informacji i róznych testów dotyczącego nowego zegarka od Apple, naszła mnie myśl.. Zegarek ten ma kosztować tam ponad tysiaka i póki co jest trudno dostępny, ale Apple posiada przecież iPoda nano 6 generacji, który po dokupieniu paska może służyć jako zegarek. Przeglądając portale aukcyjne zauważyłem że iPoda można nabyć za nawet niecałe 300zł i doliczajac do tego pasek możemy mieć własnego iWatch za koło 350zł.

Tylko teraz nasuwa sie pytanie.. czy warto? i w ogóle jak z taką funkcjonalnością? Sam osobiście posiadam póki co iPhona i iPoda shuffle i nie miałem zbyt styczności z nano 6g.

Teraz tak sie zastanawiam.. Co wy myslicie o tym??? Bo jak dla mnie taki prawie iWatch za 350zł to super sprawa.

iPhone 4s 16gb black-> iPhone 5 16gb space gray-> iPhone 6 16gb space gray-> iPhone 6+ 16gb gold

#2 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 18 kwietnia 2015 - 09:04

Proszę Cię. To nie ma nic wspólnego z iWatchem ;x

Apple Watch. 

NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.

Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4

#3 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 kwietnia 2015 - 10:43

Proszę Cię. To nie ma nic wspólnego z iWatchem ;x

A co to jest iWatch?

Ostatnio gdy pojawiło sie pełno informacji i róznych testów dotyczącego nowego zegarka od Apple, naszła mnie myśl.. Zegarek ten ma kosztować tam ponad tysiaka i póki co jest trudno dostępny, ale Apple posiada przecież iPoda nano 6 generacji, który po dokupieniu paska może służyć jako zegarek. Przeglądając portale aukcyjne zauważyłem że iPoda można nabyć za nawet niecałe 300zł i doliczajac do tego pasek możemy mieć własnego iWatch za koło 350zł.

Tylko teraz nasuwa sie pytanie.. czy warto? i w ogóle jak z taką funkcjonalnością? Sam osobiście posiadam póki co iPhona i iPoda shuffle i nie miałem zbyt styczności z nano 6g.

Teraz tak sie zastanawiam.. Co wy myslicie o tym??? Bo jak dla mnie taki prawie iWatch za 350zł to super sprawa.

Nie warto, będziesz miał iPoda wyświetlającego godzinę, tylko, żeby wyświetlić godzinę i tak musisz nacinąć guzik. Żadna rewelacja. Jak ktoś na codzień używa iPoda to ma sens, ale dla samej idei nie warto, bo nic nie zyskujesz, poza iPodem na ręce...

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#4 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 18 kwietnia 2015 - 10:53

Jakoś mi zostało w głowie jak przeczytałem pierwszy post <zawstydzony> :D

#5 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 19 kwietnia 2015 - 07:14

Mam iPoda Nano 6G wwersji16GB na pasku Luna Tik i jest to super sprawa, bo mam pod ręką , a raczej na ręce całą muzykę, zdjęcia, dyktafon, podcasty, aplikację Nike, krokomierz, stoper i kilkanaście opcji wyboru cyferblatu zegarka. Na rower, w drodze do pracy, do biegania, na siłownię jest idealny i masz pewność, że go nie zgubisz. ponadto uwalniasz pamięć w telefonie i oszczędzasz jego baterię. No i na ręce wygląda niesamowicie z tym czarnym wyświetlaczem. :)

#6 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 19 kwietnia 2015 - 08:42

Nadal jest to iPod na ręce a nie SmartWatch...

#7 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 22 kwietnia 2015 - 20:20

Nadal jest to iPod na ręce a nie SmartWatch...

No jest to iPod na ręce, jedynie co nie odbiera powiadomień wiadomości i połączeń. Lecz czy to o to chodzi? Troche wolności od smartphona też musi być :)

#8 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 kwietnia 2015 - 22:03

No jest to iPod na ręce, jedynie co nie odbiera powiadomień wiadomości i połączeń. Lecz czy to o to chodzi? Troche wolności od smartphona też musi być :)

Ale to jest właśnie idea SmartWatcha, czyli powiadomienia i cała reszta :) W innym wypadku wystarczy zwykły zegarek. Muzyki z kablem wpiętym w nadgarstek też się nie słucha komfortowo, chyba, że ma 10 metrowy kabel do słuchawek i owinie nim całą rękę :) Więc udawanie, że iPod to SmartWatch to jest przerost formy nad treścią :) "Taki Apple Watch dla ubogich" bez sensu :D

• jasiecki lubi to

#9 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 kwietnia 2015 - 22:11

powiedziałbym.... beton wręcz.

• jasiecki lubi to

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#10 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 23 kwietnia 2015 - 14:12

Kup sobie np pebble i tyle ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych