1. Dlaczego podpinasz mini do wzmacniacza przez dodatkową kartę dźwiękową. Przecież mini ma wyjście optyczne. Podłącz bezpośrednio mini do dac w onkyo optykiem i nie kombinuj.
2 . W onkyo masz Wolfson WM8718 - http://www.audiokarm...p/t-499567.html
3. W spotify premium wciąż słuchasz mp3 więc co za różnica na jakim sprzęcie słuchasz. Poszukaj sobie darmowych kodów do Tidal'a lub chyba miesiąc jest darmowy. Przełącz na HiFi i ciesz się muzyką.
Oświadczenie: Ja słyszę różnicę między mp3 a flack'iem.
Tak jak masz tera podłączone to domyślam się, że tak: MM(analog)---->(analog)SB(analog/optyk?)----->(analog/optyk?)ONKYO, a powinieneś mieć MM(optyk)----->(optyk)Onkyo. Czy was już angola nie uczą? Na tronie appla masz jak byk napisane, że wyjście audio to analog/optyk. Nie pamiętam tylko czy nie trzeba takiej przejściówki do MM: http://allegro.pl/ad...5196460745.html .
Pozzdro, aa
Dzięki za poświęcony czas, odpowiadam.
1. Karte SB X-Fi kupiłem wcześniej pod zwykłe głośniki a nie pod zestaw który mam obecnie. Niestety w Gdańsku w sklepach ciężko kupić kabel (bądź przejściówkę) optyczny jack > toslink. Są na Allegro, gorzej w sklepach, wczoraj kilka sklepów zwiedziłem, w Saturnie i EURO nawet o takim nie słyszeli. Jutro zadzwonię do salonu Premium Sound jak mają to podjadę a jak nie to zamówię na Allegro.
2. Wiem, przecież sam to napisałem "Mam wzmacniacz stereo ONKYO A-9050 z wbudowanym DAC na przetworniku Wolfson WM8718"
3. Wczoraj zakupiłem DACa DragonFly 1.2 i testując go na Spotify nie słyszę żadnych różnic w dźwięku zamieniając źródła dźwięku i przełączając pomiędzy X-Fi a DragonFly, z tego powodu założyłem też wczoraj (dziś w nocy) konto w wersji HiFi na TIDAL. Używam przeglądarki Safari, na stronie TIDALa napisali, że streaming HiFi FLAC 1411 możliwy tylko na przeglądarce Google Chrome więc zainstalowałem. Wchodzę na stronie TIDALa w ustawienia i nie mogę zmienić na HiFiFLAC 1411 (nieaktywne pole) próbowałem na kilku utworach i d... Porównałem te same utwory na Spotify i TIDAL w 320 i różnicy nie słyszę, no a nie po to planuję ewentualne płacenie za wersję TIDAL HiFi żeby nadal słuchać 320. Muszę poszukać co jest z tym brakiem możliwości wyboru streamu HiFiFLAC 1411.
Odnośnie połączenia do mojego zestawu.
Maca mini > kablem USB/USB do zewnętrznej karty Sound Blaster X-Fi > od SB X-Fi kablem optycznym na wejście optyczne ONKYO czyli do wbudowanego DAC'a tj. Wolfsona WM8718 24-bit/96kHz
DragonFly wiadomo prosto z DACa kablem analogowym na wejście analogowe wzmacniacza.
W sumie testowałem DragonFly vs Wolfson WM8718 w Spotify na instrumentach i wokalach (Adele, Narah Jones, Diana Krall) i różnicy nie słyszę, w ślepym teście bym na bank poległ. Więc albo DragonFly, którym tak się ludzie zachwycają gra tak samo jak wspomniany Wolfson bo różnic nie słychać, żona ma bdb słuch ale też nie słyszy różnicy. Testy robiłem także na słuchawkach AGK K530 i też jak dla mnie oba źródła grają identycznie.
Poszukam info odnośnie braku możliwości wyboru w Google Chrome streamu HiFiFLAC 1411 na TIDAL bo chciałem jednak jeszcze posłuchać na jakości HiFi zanim upewnię się, że DragonFly nic nie wnosi do mojego zestawu i go zwrócę.
Edited by shexbeer, 19 April 2015 - 12:18.