Kupiłem Iphone 6 i nie wymieniłem jeszcze mojej starej karty. Da się go jakoś włączyć bez karty sim?

Jak włączyć IPhone bez karty sim
Napisano 15 kwietnia 2015 - 14:21
Napisano 15 kwietnia 2015 - 14:27
Włączyć się da, ale nie aktywujesz go bez karty.
- wi3czor3k lubi to
Napisano 15 kwietnia 2015 - 14:31
I, dodatkowo, karta nie może mieć kodu PIN.
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 15 kwietnia 2015 - 16:07
Dobra idę kupić starter i spróbuje przyciąć.
Kupiłem, wyciąłem, spiłowałem i dalej jest za duża. Nie ma już czego piłować, zostało tylko to żółte.
Napisano 15 kwietnia 2015 - 16:48
I, dodatkowo, karta nie może mieć kodu PIN.
Oczywiście, że może...
Dobra idę kupić starter i spróbuje przyciąć.
Kupiłem, wyciąłem, spiłowałem i dalej jest za duża. Nie ma już czego piłować, zostało tylko to żółte.
Piłować na oko to sobie możesz paznokcie. Na forum poszukaj są szablony. Musisz wyciąć DOKŁADNIE według szablonu, nawet jakbyś miał ciąć po "żółtym".
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Napisano 15 kwietnia 2015 - 17:05
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 15 kwietnia 2015 - 17:16
Ja tam miałem z pinem i aktywowałem bez problemu.
Napisano 15 kwietnia 2015 - 17:26
Oczywiście, że może...
Piłować na oko to sobie możesz paznokcie. Na forum poszukaj są szablony. Musisz wyciąć DOKŁADNIE według szablonu, nawet jakbyś miał ciąć po "żółtym".
Chciałem wyciąć własnie według szablonu, ale połowę tego żółtego bym odciął, a to chyba wiąże się ze zniszczeniem karty. BTW Ta karta co ją kupiłem jest inna niż ta micro co ją muszę zanieść do przycięcia.(ten nie będę ciął bo jeszcze coś zepsuje, a umowa i te sprawy) Już dziś wytrzymam, jutro sobie pójdę i przytnę w salonie.
Napisano 15 kwietnia 2015 - 17:33
Kolego po co te kombinacje...idz do swojego operatora weź nano sim włóż do 6-ki i używaj na zdrowie.....
Napisano 15 kwietnia 2015 - 17:39
Napisano 15 kwietnia 2015 - 17:45
Też, rozwiązanie...
Napisano 15 kwietnia 2015 - 17:48
Chciałem wyciąć własnie według szablonu, ale połowę tego żółtego bym odciął, a to chyba wiąże się ze zniszczeniem karty. BTW Ta karta co ją kupiłem jest inna niż ta micro co ją muszę zanieść do przycięcia.(ten nie będę ciął bo jeszcze coś zepsuje, a umowa i te sprawy) Już dziś wytrzymam, jutro sobie pójdę i przytnę w salonie.
Nie, nie wiąże się to ze zniszczeniem karty. Przycinając zwykłą kartę do micro czy nano, tnie się kawałek chipa.
Użytkownik mstanko edytował ten post 15 kwietnia 2015 - 17:49
Napisano 15 kwietnia 2015 - 18:05
Jeszcze raz, do takiego telefonu, tylko nowa karta nano od operatora (usim, LTE), a nie stara przycinana karta, nie wspierające praktycznie niczego...trochę dystansu.
Napisano 15 kwietnia 2015 - 18:30
Nie, nie wiąże się to ze zniszczeniem karty. Przycinając zwykłą kartę do micro czy nano, tnie się kawałek chipa.
Nie chipa, nie chipa. Chip jest wielkości łebka od szpilki, to są tylko styki
Jeszcze raz, do takiego telefonu, tylko nowa karta nano od operatora (usim, LTE), a nie stara przycinana karta, nie wspierające praktycznie niczego...trochę dystansu.
Posiadanie miniSIM nie oznacza, że jest on stary i nie jest USIMem...
Napisano 15 kwietnia 2015 - 18:35
to niech spróbuje ciąć....
nie wiadomo czy jego karta nie bardzo stara i nie jest USImem???
Napisano 15 kwietnia 2015 - 19:17
to niech spróbuje ciąć....
nie wiadomo czy jego karta nie bardzo stara i nie jest USImem???
Nawet jak jest pierwszą kartą SIM z czasów IDEA jeszcze, co z tego. Też będzie działać.
Napisano 15 kwietnia 2015 - 20:56
Nie chipa, nie chipa. Chip jest wielkości łebka od szpilki, to są tylko styki
Mój błąd
Napisano 15 kwietnia 2015 - 22:37
Aj tam kłamiecie że nie da się aktywować bez karty sim. Da się - widziałem gdzieś kiedyś taką opcję emergency gsx activation czy jakos tak za ok 100$.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych