Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

NetLimiter, NetStumbler - czy są odpowiedniki ?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 sffinks

sffinks
  • 215 postów
  • Skądokolice Wrocławia

Napisano 29 stycznia 2006 - 09:09

Witam :) Pytanie jak w tytule. Troszeczkę je tylko rozwinę, otóż jestem w sieci WiFi, mam zamiast karty sieciowej Access Point'a. Admistrator sieci prosił mnie abym znalazł coś jak NetLimiter, chce ograniczyć " oddawanie ". Czy znajdę więc odpowiedniki tego programu ? Zaznaczam jeszcze raz że posiadam tylko AP-eka, a programy które przetestowałem jak choćby " kismac " nie nadaje się do tego. No i " netstumbler ", nie mogę zmierzyć na maczku siły sygnału, ani jakie sieci ewentualnie są dostępne, czy ktoś mi pomoże ? :) Pozdrawiam :)

#2 guest

guest
  • 268 postów

Napisano 29 stycznia 2006 - 13:32

nie da sie zmierzyc mocy sygnału przez AP, do tego trzeba miec karte wifi ( ew ze zlaczem na zewn antene) a wogole co to za administrator co kaze uzytkownikowi limitowac upload :?

#3 sffinks

sffinks
  • 215 postów
  • Skądokolice Wrocławia

Napisano 29 stycznia 2006 - 18:54

szkoda :( ale dzięki za odpowiedź :)

#4 westwoodczyk

westwoodczyk
  • 63 postów
  • SkądZielona Gora

Napisano 30 stycznia 2006 - 09:28

Zalezy od tego jakiego masza AP.Wiele(o ile nie wszystkie) ma zbudowany serwer www do zarzadzania nim.Czesc producentow umieszcza przydatne opcje diagnosyczne wlasnie tam.Musisz zobaczyc do instukcji twojego urzadzonka ale zazwyczaj wystarczy wpisac ip AP do przegladarki int(czasami serwer moze byc na innym porcie niz standarwody do www (80) jezeli nie dziala to sprobuj ip.ip.ip.ip:82 a jak to nie bedzie dzialac to napewno bedzie napisane w manualu 8) ) Powodzenia!

#5 sffinks

sffinks
  • 215 postów
  • Skądokolice Wrocławia

Napisano 02 lutego 2006 - 05:26

Sorki że tak późno, ale tak to u mnie jest, czas wolny tylko weekendy :/ Dzięki westwoodczyk za popędzenie ;) Bo zbierałbym się i zbierał do napisania odpowiedzi ;)
Otóż masz rację, można w AP ustawić limitowanie. Właśnie to ustawiliśmy i jest ok. Szkoda tylko że programu jak netstumbler nie ma, no ale cóż, nie można mieć wszystkiego ;)

Pozdrawiam :)

#6 Movi-e0a09f2c28

Movi-e0a09f2c28
  • 51 postów

Napisano 02 lutego 2006 - 13:09

Jak to nie ma stublera ??

iStumbler, KissMac, Airport Radar (widget). Wszystko na www.versiontracker.com

#7 k.

k.
  • 74 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 lutego 2006 - 21:50

mozna by to zrealizowac tworzac mechanizm pipes za pomoca wbudowanego w Darwin sys. (rodzina *bsd) narzedzia jakim jest ipfw (man ipfw) - a probowales tego ??

http://www.carrafix.com

pozdro!

[ Dodano: 2006-02-02, 21:51 ]
albo to http://www.intrarts.com/throttled.html

;)

#8 sffinks

sffinks
  • 215 postów
  • Skądokolice Wrocławia

Napisano 03 lutego 2006 - 09:10

Movi, z tych programów które podałeś żaden nie nadaje się do Access Pointa.
k., pierwszy program działa ( carrafix ), tyle tylko że nie wiem jak ustawić w nim download, ani też nie widzę jak mam download.
Przykładowo, ustawię sobie na DSL 256, i pokazuje mi że oddawanie nie będzie mniejsze niż np 10 kilo. A gdzie mogę zobaczyć co ze ściaganiem ? Czy do ściągania to ten program nic nie ma ? Widzę że jest jakaś ramka gdzie można zaznaczyć max. download ale nie można nic do niej wpisać. Drugiego jeszcze nie sprawdziłem, gonię do pracy ;) Ale jak wrócę to napiszę jak działa.

Pozdrawiam :)

#9 quaint

quaint
  • 250 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 25 sierpnia 2006 - 20:25

przylaczam sie do pytania. czy zna ktos program ktory pokaze mi liste dzialajacych programow i pozwoli kazdemu z nich ustawic maksymalny download i upload?

#10 spoco

spoco
  • 1 035 postów
  • SkądWawa

Napisano 12 września 2006 - 10:20

no to odswieżę pytanie poprzednika... szukam zamiennikow do netlimmitera netpeekera itp... ktos cos zna ?

#11 Dom

Dom
  • 17 postów
  • SkądPolska

Napisano 04 października 2011 - 16:29

Podbijam pytanie: Czy zna ktos program ktory pokaze mi liste dzialajacych programow i pozwoli kazdemu z nich ustawic maksymalny download i upload?

#12 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 05 października 2011 - 19:23

Temat odgrzany po pięciu latach - z tego powodu zostaje zamknięty. Proszę założyć nowy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych