Hejka.
Jakiś czas temu wymieniony mi został mój MBP na nowego, piętnastocalowego Macbooka Pro Retina, wersja i7 2.2ghz bez dedykowanej karty graficznej. W sumie nie miałem żadnego wyboru co do sprzętu ale nie zapłaciłem za niego ani korony więc nie mam co narzekać. Premiera GTA V na PC to temat usłyszany chyba przez każdego, i praktycznie wbrew własnej woli (mam wersję na ps3) kliknąłem w wymagania sprzętowe na PC. Zaciekawiło mnie, że Intel Iris Pro jest na liście wspieranych kart graficznych z minimalnych wymagań.
Jak myślicie, będzie dało się zagrać w najnowsze dzieło Rockstar'a na Boot Campie na low z jakimiś znośnymi FPS'ami czy raczej nie powinienem na zbyt wiele liczyć?
Tylko proszę, panowie i panie. Zadałem konkretne pytanie, więc nie potrzebuję moralizacji w stylu "masz ps3 to po co Ci wersja na pc" albo "mac nie służy do gier". Pytam czysto teoretycznie, bo gierka wpadła mi w oko a miło byłoby móc wykorzystać 10 tysięczne dzieło Apple do gry w podróży. Na przykład.
Pozdrawiam was serdecznie,
Meduz
PS do mod'ów:
To pytanie o hardware Maca, a nie o grę... Także świadomy wybór działu na tyle ile można między nimi dwoma wybierać. Takie działy porobiliście że człowiek nie wie co gdzie pisać...
Użytkownik Meduza edytował ten post 13 kwietnia 2015 - 17:52