Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Grand Theft Auto V i MacBook Pro Retina 15'

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 13 kwietnia 2015 - 17:44

Hejka.

Jakiś czas temu wymieniony mi został mój MBP na nowego, piętnastocalowego Macbooka Pro Retina, wersja i7 2.2ghz bez dedykowanej karty graficznej. W sumie nie miałem żadnego wyboru co do sprzętu ale nie zapłaciłem za niego ani korony więc nie mam co narzekać. Premiera GTA V na PC to temat usłyszany chyba przez każdego, i praktycznie wbrew własnej woli (mam wersję na ps3) kliknąłem w wymagania sprzętowe na PC. Zaciekawiło mnie, że Intel Iris Pro jest na liście wspieranych kart graficznych z minimalnych wymagań. 

Jak myślicie, będzie dało się zagrać w najnowsze dzieło Rockstar'a na Boot Campie na low z jakimiś znośnymi FPS'ami czy raczej nie powinienem na zbyt wiele liczyć? 

Tylko proszę, panowie i panie. Zadałem konkretne pytanie, więc nie potrzebuję moralizacji w stylu "masz ps3 to po co Ci wersja na pc" albo "mac nie służy do gier". Pytam czysto teoretycznie, bo gierka wpadła mi w oko a miło byłoby móc wykorzystać 10 tysięczne dzieło Apple do gry w podróży. Na przykład. 

Pozdrawiam was serdecznie, 
Meduz

PS do mod'ów:

To pytanie o hardware Maca, a nie o grę... Także świadomy wybór działu na tyle ile można między nimi dwoma wybierać. Takie działy porobiliście że człowiek nie wie co gdzie pisać...

Użytkownik Meduza edytował ten post 13 kwietnia 2015 - 17:52

Na miłość boską- iTunes, iPhone a nie "itunse" albo "iphon".. Z "ajfonami" też się schowajcie, bo beznadziejne.

#2 dominikg

dominikg
  • 112 postów
  • SkądBratuszyn

Napisano 13 kwietnia 2015 - 20:51

Zagrać zagrasz ale co najwyżej w pokaz slajdów lub ewentualnie pikseli ;)

#3 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 13 kwietnia 2015 - 21:13

@dominikg dlaczego pokaz slajdów? Skoro ta interga jest w minimalnych detalach to jak zmniejszysz rozdziałkę do HD i wszystkie detale na minimum to powinieneś pograć w minimum 25-30 fps.

Inna sprawa że może się trochę grzać macbook.

Telefon: iPhone XR.
Komputer: Macbook Pro 13" early 2015.

#4 Meduza

Meduza
  • 736 postów

Napisano 13 kwietnia 2015 - 22:28

Hmm.. no to akurat na wieczorny "gejming-seszyn" pod namiotami albo na balkonie. Nie no, śmieję się... 

Po prostu nie wiem, czy warto kupywać, jeśli nie będę mógł używać... Zobaczymy co ludzie na youtube i reddicie powiedzą w najbliższych dniach :) Dam wam znać !

Na miłość boską- iTunes, iPhone a nie "itunse" albo "iphon".. Z "ajfonami" też się schowajcie, bo beznadziejne.

#5 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 13 kwietnia 2015 - 22:42

No nie licz na komfortowe granie w GTA V na integrze, nie spodziewałem się w ogóle ujrzeć jej w minimalnych wymaganiach.

#6 Meduza

Meduza
  • 736 postów

Napisano 13 kwietnia 2015 - 23:29

Ja też nie, ani trochę. Dlatego, być może Rockstar jest bardzo pewny swoich umiejętności optymalizacyjnych, warto sprawdzić :) 

#7 Tommy_H

Tommy_H
  • 5 postów

Napisano 14 kwietnia 2015 - 14:06

Wiadomo coś już może? :)

#8 Meduza

Meduza
  • 736 postów

Napisano 14 kwietnia 2015 - 14:23

Z tego co ludzie piszą to optymalizacja jest świetna. Niestety, nie widziałem nikogo z informacjami na temat Iris Pro 5200. Trzeba czekać. Sam nie zaryzykuję kupna gry za 250zł żeby zobaczyć czy działa czy nie :) 

#9 Meduza

Meduza
  • 736 postów

Napisano 14 kwietnia 2015 - 22:44

Pojawiło się takie coś. 1024x800 Medium/High i brak lagów, ale wersja z Geforce 650M. Co ciekawe, gościu uruchomił i gra bez lagów na low/ 800x600 na ... Surface Pro 2 z Intel HD 4400.. Także uruchomić będzie się dało, tylko teraz na jakich warunkach. I ciekawy jestem jak to wpływa na żywotność komputera. 

• Arkhan lubi to

#10 Maurice69

Maurice69
  • 158 postów

Napisano 15 kwietnia 2015 - 07:14

Hmm.. no to akurat na wieczorny "gejming-seszyn" pod namiotami albo na balkonie. Nie no, śmieję się... 

Po prostu nie wiem, czy warto kupywać, jeśli nie będę mógł używać... Zobaczymy co ludzie na youtube i reddicie powiedzą w najbliższych dniach :) Dam wam znać !

Na miłość boską - kupować, a nie kupywać. Bo beznadziejne.

MacBook Pro 13 Retina (Late 2013) i5 2,4/8GB/256SSD // iPhone XS Space Gray 64GB // iPhone SE 32 GB Silver // iPad Air 2 64 GB Space Gray // iPad 5th Space Grey 128GB // iPad Pro 11 256GB 4G Silver

#11 Meduza

Meduza
  • 736 postów

Napisano 15 kwietnia 2015 - 19:30

Dzięki za poprawienie! I świetnie Ci wyszło zestawienie tego z moją stopką, naprawdę :) 

#12 Maurice69

Maurice69
  • 158 postów

Napisano 16 kwietnia 2015 - 08:06

Zawsze do usług :D

MacBook Pro 13 Retina (Late 2013) i5 2,4/8GB/256SSD // iPhone XS Space Gray 64GB // iPhone SE 32 GB Silver // iPad Air 2 64 GB Space Gray // iPad 5th Space Grey 128GB // iPad Pro 11 256GB 4G Silver

#13 kazam

kazam
  • 66 postów

Napisano 16 kwietnia 2015 - 13:39

Na tym MacBook powinno ruszyć bez problemu na niskich detalach.. Kto wie czy niektórych detali nie mógł byś ustawić na średnie ;)

#14 wiligraph

wiligraph
  • 22 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 kwietnia 2015 - 12:40

Instaluj bez obaw (ale się nie zdziw bo sam proces, o ile mowa o wersji płytowej, bywa problematyczny), powinno płynnie śmigać na niższej rozdzielczości/detalach. Piątka jest bardzo dobrze zoptymalizowana i śmiga nawet na złomach sprzed kilku lat.

#15 TheEgo

TheEgo
  • 79 postów

Napisano 19 kwietnia 2015 - 09:57

No nie licz na komfortowe granie w GTA V na integrze, nie spodziewałem się w ogóle ujrzeć jej w minimalnych wymaganiach.

W GTA IV, które było tragicznie zoptymalizowane, na Irisie Pro w iMakach i Makach Pro dało się bardzo wygodnie grać na wysokich wymaganiach przy odpowiedniej ilości pamięci RAM i dysku SSD. Tutaj wydaje mi się, że na minimalnych pójdzie do max 40 fps. Warto próbować.

Hejka.

Jakiś czas temu wymieniony mi został mój MBP na nowego, piętnastocalowego Macbooka Pro Retina, wersja i7 2.2ghz bez dedykowanej karty graficznej. W sumie nie miałem żadnego wyboru co do sprzętu ale nie zapłaciłem za niego ani korony więc nie mam co narzekać. Premiera GTA V na PC to temat usłyszany chyba przez każdego, i praktycznie wbrew własnej woli (mam wersję na ps3) kliknąłem w wymagania sprzętowe na PC. Zaciekawiło mnie, że Intel Iris Pro jest na liście wspieranych kart graficznych z minimalnych wymagań. 

Jak myślicie, będzie dało się zagrać w najnowsze dzieło Rockstar'a na Boot Campie na low z jakimiś znośnymi FPS'ami czy raczej nie powinienem na zbyt wiele liczyć? 

Tylko proszę, panowie i panie. Zadałem konkretne pytanie, więc nie potrzebuję moralizacji w stylu "masz ps3 to po co Ci wersja na pc" albo "mac nie służy do gier". Pytam czysto teoretycznie, bo gierka wpadła mi w oko a miło byłoby móc wykorzystać 10 tysięczne dzieło Apple do gry w podróży. Na przykład. 

Pozdrawiam was serdecznie, 
Meduz

PS do mod'ów:

To pytanie o hardware Maca, a nie o grę... Także świadomy wybór działu na tyle ile można między nimi dwoma wybierać. Takie działy porobiliście że człowiek nie wie co gdzie pisać...

Próbuj. Jeżeli nie będzie działała, sprzedasz konto/grę dziesięć złotych taniej niż inne sklepy i może nie wyjdziesz na swoje, ale będziesz pewien tego, że gra działa lub nie. :) 

#16 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 19 kwietnia 2015 - 12:21

W GTA IV, które było tragicznie zoptymalizowane, na Irisie Pro w iMakach i Makach Pro dało się bardzo wygodnie grać na wysokich wymaganiach przy odpowiedniej ilości pamięci RAM i dysku SSD. Tutaj wydaje mi się, że na minimalnych pójdzie do max 40 fps. Warto próbować.

A ja na i7 4 gen i GTX 680 na laptopie mogłem mieć jedynie rozdzielczość 1024x7xx, minimalne wszystkie detale i maks 30 fps … I do tej pory nie ukończyłem tej jednej części GTA.

Użytkownik Arkhan edytował ten post 19 kwietnia 2015 - 12:39

#17 TheEgo

TheEgo
  • 79 postów

Napisano 19 kwietnia 2015 - 12:41

A ja na i7 4 gen i GTX 680 na laptopie mogłem mieć jedynie rozdzielczość 1024x7xx, minimalne wszystkie detale i maks 30 fps … I do tej pory nie ukończyłem tej jednej części GTA.

Ja właśnie ogrywam ją na PS3. :) 

#18 Tommy_H

Tommy_H
  • 5 postów

Napisano 22 kwietnia 2015 - 07:59

Ja wolę nie ryzykować, mam na ps3 i tak chyba zostanie :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych