Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Macbook Pro 13 Early 2011, i5, 8.1 - 13 zawiesza się losowo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#26 wysok

wysok
  • 22 postów

Napisano 23 kwietnia 2015 - 16:17

Operacja wykonana czy dalej testujesz na tym samym SSD ?

Na tym samym testowałem. Podmienię dysk na inny w takim razie.

#27 666

666

Mac Pro doctor

• 2 401 postów

Napisano 23 kwietnia 2015 - 17:03

Idź do jakiego serwisu i niech Ci zdiagnozują uszkodzenie. Nie masz RAM na podmianę, programów do testów, i nie oszukujmy się wiedzy o konstrukcji maca. Bawić się tak będziesz jeszcze kilka dni, bez gwarancji, że namierzysz uszkodzenie.

Zwłaszcza, że w dobrych serwisach diagnoza jest z reguły darmowa.

mac-pro.pl

Serwis i (roz)budowa stacji roboczych Apple
Masz problem z Makiem Pro? Brakuje mu mocy?

Pisz lub dzwoń: 501211594

#28 wysok

wysok
  • 22 postów

Napisano 28 kwietnia 2015 - 21:32

Panowie postawiłem system na innym dysku ale też się zawiesza.

Moje możliwości sprawdzenia się chyba już wyczerpały, Oddam go do serwisu na diagnozę i pozostaje mi mieć nadzieję, że znajdą usterkę i koszta naprawy nie przekroczą wartości laptopa (kupiłem go za $500).

W każdym razie dziękuję za wszystkie podpowiedzi. 

#29 czoorny

czoorny
  • 20 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 29 kwietnia 2015 - 09:34

Zainstaluj jeszcze na drugim dysku, który masz po dvd jeśli dobrze pamiętam, wyeliminuje to uszkodzenie taśmy głównego dysku, a zdarzają się takie czasami. Jęeśli nie masz drugiego dysku to zainstaluj OS na dysku zewnętrznym, maszyna będzie troch wolniejsza, ale pominiesz w/w taśmę, której oczywiście nie masz na podmianę.

#30 wysok

wysok
  • 22 postów

Napisano 29 kwietnia 2015 - 09:42

Zainstaluj jeszcze na drugim dysku, który masz po dvd jeśli dobrze pamiętam, wyeliminuje to uszkodzenie taśmy głównego dysku, a zdarzają się takie czasami. Jęeśli nie masz drugiego dysku to zainstaluj OS na dysku zewnętrznym, maszyna będzie troch wolniejsza, ale pominiesz w/w taśmę, której oczywiście nie masz na podmianę.

Dzięki czoorny. O tym nie pomyślałem, że to może robić różnicę. Tak zrobię.

#31 wysok

wysok
  • 22 postów

Napisano 04 maja 2015 - 22:12

Podmieniłem taśmę płyta główna< - >dysk (wziąłem z MacBooka Pro 2010, pasowała) ale niestety po 3 dniach bezproblemowej pracy moj MacBook Pro się zawiesił i wyłączył :( A ten drugi MacBook z taśmą od mojego działa bezproblemowo.

Tak więc taśma jest sprawna.

#32 wysok

wysok
  • 22 postów

Napisano 16 maja 2015 - 21:38

Mój MacBook ostatnie kilka dni działał bez zawieszek, aż ostatnio  zdarzyły mu się dwie zawieszki ale za prze zrestartowaniem się zaczął wydawać dziwne dźwięki: 3 razy bip i kilka sek ciszy i znowu 3 razy bip i cisza i tak kilka razy się powtarzało, aż się sam zrestartował. 

Czy te powtarzające się sekwencję 3 razy bip coś znaczą? Co?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych