Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Yosemite nie widzi uaktualnienia do 10.10.3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 georgis

georgis
  • 31 postów

Napisano 12 kwietnia 2015 - 06:35

Witam.

Próbowałem dziś zrobić aktualizację z 10.10.2 do 10.10.3 na swoim macbooku pro mid 2012. Niestety Po włączeniu App Store i przejści do zakładki uaktualnienia pojawia się taki komunikat. Miał może ktoś z Was taki problem. Jakto rozwiązać?

Załączony plik  Zrzut ekranu 2015-04-12 o 07.22.46.png   11,71 KB   0 Ilość pobrań 

#2 DanielF

DanielF
  • 5 760 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 12 kwietnia 2015 - 07:00

Pobierz combo update 10.10.3 ze strony APPLE i instaluj
Fallout ...war, war never changes...

#3 georgis

georgis
  • 31 postów

Napisano 12 kwietnia 2015 - 11:06

Combo ściągnięte, ale przy próbie instalacji pojawia się komunikat, że instalacja nie powiodła się.

#4 DanielF

DanielF
  • 5 760 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 12 kwietnia 2015 - 11:57

Datę masz ustawioną prawidłowo, korzystasz z antywirusa? 

Fallout ...war, war never changes...

#5 georgis

georgis
  • 31 postów

Napisano 12 kwietnia 2015 - 14:16

Data ok, nie mam antywirusa. Jedna rzecz mnie zastanawia, bo wchodzą w App store w ustawieniach i zaznaczając tam opcje o aktualizacjach automatycznych. Po ponownym wejściu w ustawienia App store sę one wszystkie odznaczone. Jakiś pomysł?

#6 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 12 kwietnia 2015 - 15:15

Jeszcze parę pytań, zanim odpowiedzi, żeby dowiedzieć się czegoś więcej o Twoim przypadku:

– używasz FileVault?

– sprawdzałeś na innym koncie użytkownika?

– sprawdzałeś w trybie Safe Mode?

– próbowałeś komendy w Terminalu:

softwareupdate --install --all

?

– próbowałeś komendy w Terminalu:

open $TMPDIR../C/

i przeniesienia katalogu o nazwie com.apple.appstore do kosza, po czym zrestartowania komputera i ponowienia próby aktualizacji?

Gdy wszystkie powyższe zostaną spróbowane i nie przyniosą efektów, kolejne etapy diagnostyki:

1. Otwórz Konsolę i odnajdź na liście dzienników pozycję „/var/log”, rozwiń ją strzałką i tam odnajdź „install.log”. Wyczyść ekran skrótem klawiszowym ⌘K, po czym podejmij ponowną próbę instalacji combo update. W przypadku niepowodzenia skopiuj wiadomości, które się podczas niej w Konsoli pojawiły, i podziel się nimi (tu uwaga: rób to rozsądnie, nie wklejaj tasiemców, jeżeli np. jakiś komunikat pojawia się 50 razy pod rząd, skopiuj tylko jedno jego wystąpienie – nie ma potrzeby nabijania wersów, to nie raport sądowy  :D ).

2. Otwórz Terminal i wpisz zawartość tego paste’a: http://pastebin.com/UKft9UM7 (uważnie skopiuj całość, najlepiej trzykrotnie klikając gdziekolwiek w obrębie jego zawartości i potem wciskając klawisze ⌘C). Tu znów potrzebne hasło administratora. Wyniki zostaną automatycznie skopiowane do schowka (staraj się podczas trwania testu nie kopiować i wklejać niczego innego, bo trzeba będzie go puścić jeszcze raz); opublikuj je używając do tego wklej.org lub powyższego serwisu, na który wkleiłem skrypt. Wtedy się zobaczy. Powodzenia!

Użytkownik cronopioverde edytował ten post 12 kwietnia 2015 - 15:19

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych