Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Okno prywatne w Safari

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 ycbo

ycbo
  • 97 posts
  • SkądWstyd się przyznać

Posted 10 April 2015 - 15:51

Witam, Jak należy skonfigurować Safari aby można było się logować do strony transakcyjnej mBanku przez "Okno prywatne", obecnie jest to u mnie nie możliwe i po wpisaniu loginu i hasła kręci się wskaźnik oczekiwania w nieskończoność i nie przechodzi na następną stronę, a na telefon przychodzi SMS że właśnie się zalogowałem.

Logowanie z normalnej strony przebiega bez problemu.

#2 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1548 posts
Posted 10 April 2015 - 16:18

Chodzi o problem z ciasteczkami, których w trybie prywatnym Safari nie zapamiętuje i nie da się tego ustawić.

Gdy się logujesz na tej stronie, Safari otwiera nową sesję  (pewnie tak jest zbudowana ta strona celowo) i nie widzi, starej.

(to tak jak np. zalogujesz się na Twiterze, ale zamkniesz okno, w nowym oknie już nie będziesz zalogowany, jeśli jesteś w trybie prywatnym)

Nie wiem czy jest na to jakieś obejście, być może wszystko zależy od danej strony internetowej.

#3 ycbo

ycbo
  • 97 posts
  • SkądWstyd się przyznać

Posted 10 April 2015 - 17:16

Bardzo dziękuję. Ustawiałem przeglądarkę na wiele sposobów, zgadzałem się na przyjmowanie ciasteczek zawsze i od wszystkich niestety na nic to się zdało. Informatyk w mBanku prawdopodobnie kilka tygodni temu handlował rajstopami bo doradził abym najlepiej zmienił komputer i korzystał z innej przeglądarki. Mam drukarkę HP 1600 LaserColor której nie można zainstalować na MacBook Pro, niby się instaluje klikam drukuj i przez tydzień nic się nie dzieje, mam konto w mBanku do którego muszę się logować z ogólnej strony bo prywatna nie działa, jak wysyłam maile to zapisuje mi się w roboczych mnóstwo kopi tego jednego maila i w każdej jest o jedno słowo więcej - tego też nie potrafię ustawić a chyba tak być nie powinno.

Dobra popłakałem na mój los i teraz wypada pozdrowić człowieka który namówił mnie na zakup iPhona 6 i MacBooka Pro mówiąc "Będziesz zadowolony" czy jestem - tak jestem bo jak leżą oba na biurku z zamkniętym deklem to wyglądają ślicznie i nobliwie. Pozdrawiam

#4 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1548 posts
Posted 10 April 2015 - 18:50

Co do maila to w preferencjach>konta>postępowanie spróbuj odhaczyć po prostu "przechowuj na serwerze wersje robocze" 

Co do mBanku, użyj po prostu innej przeglądarki. Jak tam też nie będzie działać, to znaczy, że strona na to nie pozwala.

• lfemzwan likes this

#5 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 10 April 2015 - 19:01

Bardzo dziękuję. Ustawiałem przeglądarkę na wiele sposobów, zgadzałem się na przyjmowanie ciasteczek zawsze i od wszystkich niestety na nic to się zdało. Informatyk w mBanku prawdopodobnie kilka tygodni temu handlował rajstopami bo doradził abym najlepiej zmienił komputer i korzystał z innej przeglądarki. (...), mam konto w mBanku do którego muszę się logować z ogólnej strony bo prywatna nie działa (...)

To akurat wskazuje na całkiem inny problem - to, że w mBanku mają słabych developerów...

(...) jak wysyłam maile to zapisuje mi się w roboczych mnóstwo kopi tego jednego maila i w każdej jest o jedno słowo więcej - tego też nie potrafię ustawić a chyba tak być nie powinno.

Już nie pamiętam w tej chwili gdzie to konkretnie było, ale sprawdź w ustawieniach konta mailowego (przez przeglądarkę) i samej aplikacji Mail (jedno z tych dwóch ;)

Nie ma czegoś takiego jak iPhone 2g

#6 ycbo

ycbo
  • 97 posts
  • SkądWstyd się przyznać

Posted 11 April 2015 - 11:43

Yellowfrog - Bardzo dziękuję ustawienia tych wielokrotnych kopi to właśnie to. A strona mBanku, po prostu nie będę używał Okna prywatnego, może kiedyś dorosną i zauważą przeglądarkę Safari.

Tyle się ostatnio dzieje z włamaniami do kont banków internetowych ale naprawdę jest tak jak mówił minister: cały system nie działa i problemy pozostawiamy użytkownikom.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users