Witam wszystkich,
od kilku tygodni zastanawiam się czy nie kupić sobie po raz pierwszy iPhone'a - w tym przypadku 5 albo 5s (oba refabrykowane). Zastanawiam się też nad SGS5, ale nie o to się rozchodzi. Główny problem mam taki - lubię pracować na Windowsie (czasami na linuksie) z tego względu, że jestem programistą - do tego jestem osobą, która lubi sobie wszystko synchronizować na smartfonie. Zagwozdkę mam taką, że nie jestem pewien czy bez jakiegokolwiek sprzętu Apple (bo nie zamierzam kupować ani Macbooka, ani iMaca, ani iPada) warto kupić wspomnianego wcześniej iPhone'a. Są może osoby na forum, które właśnie takie coś praktykują? Opłaca się mieć tylko jeden produkt Apple w domu?
Pozdrawiam.

Czy warto kupić iPhone 5 gdy nie ma się sprzętu apple?
Napisano 08 kwietnia 2015 - 21:22
Napisano 08 kwietnia 2015 - 21:59
Ja jestem w takiej samej sytuacji i myślę że jest mnóstwo takich osób. Od całkiem niedawna mam iphona 6 i polecam(oczywiście w przyszłości zamierzam kupić macbooka pro). Iphone jest to jeden z najlepszych smartfonów na rynku. Nawet jak nie masz innych urządzeń od apple to warto go mieć chociażby dla samego ios'a i płynności działania.
MBP13'' 2020 M1/16GB/256GB Space Grey , IPHONE 12 Pro 128 GB Space Grey, APPLE WATCH Series 5 44mm + LTE Space Grey
Napisano 08 kwietnia 2015 - 22:03
Właśnie w przyszłości chciałbym pisać w Javie co za tym idzie na Androida. Na iOS'a nie chcę, bo wiążę się z tym koszt kupna macbooka, a dla studenta to majątek. Właśnie iOS przekonuje mnie swoją płynnością i szybkością.
Nie odczuwasz jakiegoś braku synchronizacji? Bo np. Androida fajnie można synchronizować z Gmailem.
Napisano 08 kwietnia 2015 - 22:13
Z iPhona też można wszystko fajnie synchronizować z Gmailem
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Napisano 08 kwietnia 2015 - 22:14
Myślę że dla programisty obojętnie jakiego jezyka to macbook jest najlepszym rozwiązaniem. Super się na nim pracuje. Komfort pracy jest świetny. Zresztą w każdej większej firmie IT czy na konferencjach używają sprzętu apple. Nie ważne czym się zajmują. Także nie ma problemu że będziesz chciał programować na androida i przy tym uzywając mbp. Pomyśl kiedyś nad tym. Sam jestem informatykiem, ale zajmuje się sieciami.
Iphona możesz też synchronizować z icloudem: kontakty, ustawienia, zdjęcia.
Użytkownik cfcrobbie edytował ten post 08 kwietnia 2015 - 22:15
MBP13'' 2020 M1/16GB/256GB Space Grey , IPHONE 12 Pro 128 GB Space Grey, APPLE WATCH Series 5 44mm + LTE Space Grey
Napisano 08 kwietnia 2015 - 22:24
W sumie w tej chwili ogarniam c++, a Jave będę pewnie po wakacjach zaczynał naukę. Tak trochę zofftopuję - dlaczego właśnie macbooka można zobaczyć w większości firm IT? Czy jednak Microsoft ze swoim VS nie jest bardziej do przodu?
Teraz takie pytanie jak już tutaj gawędzimy - iPhone 5 czy 5s? W grę wchodzą tylko refabrykowane (1100 zł vs 1700 zł).
Napisano 08 kwietnia 2015 - 22:27
5S - architektura 64 bitowa procesora. Touch ID (bardzo umila życie, uwierz).
MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue
Nie pomagam na PW
Napisano 08 kwietnia 2015 - 22:35
Właśnie nie wiem czy warte jest to żeby wydać 600 zł na telefon, który kupuje poniekąd pod kątem testowania - nigdy nie użytkowałem iOS i nie wiem po prostu czy mi się spodoba.
Napisano 08 kwietnia 2015 - 22:56
Proponuje najpierw pójść do jakiegoś sklepy czy operatora i pobawić sie iphonem zanim zakupisz(wtedy będziesz mniej więcej wiedział co i jak)
Jeśli nie robi Ci różnicy kwota to warto wejść w 5s szybciej go potem sprzedasz w razie jakby po dłuższym użytkowaniu okazało się że coś CI się nie podoba (chociaż w to wątpię ) a jednak jest lepszy od zwykłej 5.
Co do sprzętu to jednak windowsy lubią mieć humory i komfortem pracy, jakością, wydajnością oraz ilością appek(których na windowsie nigdy nie będzie) znacząco ustępują applowym urządzeniom. Po prostu do projektów, renederowania, jakiegokolwiek przetwarzania itp najlepiej sprawdzi się imac, macbook.
Użytkownik cfcrobbie edytował ten post 08 kwietnia 2015 - 23:02
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych