Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Myszka i klawiatura do MacBook'a Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mlekoholik

Mlekoholik
  • 6 postów

Napisano 06 kwietnia 2015 - 21:09

Witam,

od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem swojego pierwszego maca :) i nadszedł czas na zakup jakiś peryferiów. Potrzebuję myszkę i klawiaturę, które działają w oparciu o bluetooth, ew. jedna z tych rzeczy może być na USB, tak żeby jedno zostało wolne.

Co do klawiatury to zdecyduję się chyba na przewodową klawiaturę od Apple. Chciałbym bezprzewodową, ale brakuje mi w niej pola numerycznego. Może polecicie coś innego, albo dacie jakąś radę?

Z myszką natomiast mam zgryz. Czy Magic Mouse nada się do codziennej pracy, innej niż przeglądanie internetu? Tj. wycięcie czegoś w photoshopie i praca z kodem? Oczywiście tutaj też jestem otwarty na sugestie.

Pozdrawiam serdecznie!

Szymon

Użytkownik Mlekoholik edytował ten post 06 kwietnia 2015 - 21:09

#2 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 06 kwietnia 2015 - 21:31

Ja używam w połączeniu z MBAir właśnie z Magic Mouse i sobie chwałę. Nie ma PS ale mam Pixelmatora i doskonale sobie z myszką daje radę. Jednak pewnie po tygodniu przestanie Ci być w normalnej pracy zbędna. Gesty i touchpad w Macu jest nie do zastąpienia przez myszkę.

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#3 Bartosz Drząsała

Bartosz Drząsała
  • 23 postów

Napisano 06 kwietnia 2015 - 21:32

Logitech MX Master. Ma Bluetooth, można używać na niej gestów (więcej w recenzji), zapamiętuje do 3 urządzeń (można się przełączać się guziczkiem na spodzie myszki), niestety cena jest wysoka - 449zł

Recenzja (ENG): 

Użytkownik Bartosz Drząsała edytował ten post 06 kwietnia 2015 - 21:33

#4 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 06 kwietnia 2015 - 22:01

Trochę paskudnie wygląda. Ja mam jedną mysz Microsfotu chyba coś tam 5000 na BT, spisuje się niezłe choć ma chyba ze 3 lata juź ale korzystam tylko z lkiem z win 8.1, z makiem tylko Magic Mouse.

Użytkownik torik edytował ten post 06 kwietnia 2015 - 22:03

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#5 Bartosz Drząsała

Bartosz Drząsała
  • 23 postów

Napisano 06 kwietnia 2015 - 22:08

Mi się bardzo podoba, ale o gustach się nie dyskutuje ;)

#6 Mlekoholik

Mlekoholik
  • 6 postów

Napisano 06 kwietnia 2015 - 22:11

Trochę paskudnie wygląda. Ja mam jedną mysz Microsfotu chyba coś tam 5000 na BT, spisuje się niezłe choć ma chyba ze 3 lata juź ale korzystam tylko z lkiem z win 8.1, z makiem tylko Magic Mouse.

A jeszcze jedno. Przycisk w magic mouse jest fizyczny czy też dotykowy, bo nigdzie nie mogę tego znaleźć? I co do gestów, to nie masz czegoś takiego, że przez przypadek używasz albo coś?

#7 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 06 kwietnia 2015 - 22:46

Przez przypadek używanie gestów? Dobrze zrozumiałem pytanie?

NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.

Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4

#8 Mlekoholik

Mlekoholik
  • 6 postów

Napisano 06 kwietnia 2015 - 22:51

Zapomnijmy, przeanalizowałem i pytanie jest do bani. To tak jakby używać przez przypadek gestów na touchpadzie :P

Co do myszek, to nie jestem przekonany do tego czy magic mouse będzie komfortowe w codziennym użytkowaniu.

#9 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 06 kwietnia 2015 - 23:04

Powiem Ci tak - jest bardzo wygodna, warto kupić takie "specjalne' podklejenie (wkurza mnie to szorowanie). Chociaż ja to i tak jestem zwolennikiem Trackpad'a.

#10 Mlekoholik

Mlekoholik
  • 6 postów

Napisano 06 kwietnia 2015 - 23:18

Powiem Ci tak - jest bardzo wygodna, warto kupić takie "specjalne' podklejenie (wkurza mnie to szorowanie). Chociaż ja to i tak jestem zwolennikiem Trackpad'a.

Nie wiem czemu ale ciężko jest mi wyobrazić sobie pracę na trackpadie na co dzień. Owszem, przyznam, że nie miałem do czynienia z lepszym touchpadem niż w macbooku i komfort jest niewyobrażalny, jednakże potrzebuję czegoś w momencie kiedy podłączę zewnętrzny monitor :)

#11 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 06 kwietnia 2015 - 23:25

A co to zmienia? :) Aktualnie jestem na MBA + monitor i używam trackpada;)

#12 Mlekoholik

Mlekoholik
  • 6 postów

Napisano 07 kwietnia 2015 - 22:36

Czy jest jakaś różnica pomiędzy tymi dwoma myszkami? Oprócz oznaczenia modelu?

http://www.redcoon.pl/B201962-Apple-Magic-Mouse-MB829Z-A_Klawiatury-i-myszki?refId=ceneo

http://www.x-kom.pl/p/151459-mysz-bezprzewodowa-apple-apple-magic-mouse.html

oraz drugie pytanie. Ile taka myszka wytrzyma na zwykłych alkaicznych bateriach przy zwykłym, codziennym użytkowaniu.

#13 szubert85

szubert85
  • 26 postów

Napisano 13 kwietnia 2015 - 14:12

Możesz też kupić klawiaturę Logitech k750 (zasilana bateriami słonecznymi) - Odbiornik Logitech® Unifying pasuje również do myszek więc wystarczy wybrać jakąś ciekawą myszkę w Logitech'a i masz tylko jedno usb zajęte.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych