Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Warto 5-tke w tej cenie ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 D.K.

D.K.
  • 47 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 05 kwietnia 2015 - 19:28

http://tanizakup24.p...6gb-czarny.html     warto ? cena wydaje się ok. Mam nadzieje, że to nie jakiś Iphone po renowacji.

http://allegro.pl/ip...5205774531.html  brałem pod uwagę jeszcze tego. Niestety również w gre wchodzi tylko wysyłka gdyż mieszkam 200km od Łodzi.

Który wydaje się pewniejszy ? 

Nie potrzebuje genialnych parametrów. Zależy mi na stabilnym systemie, aparacie i aplikacjach. Czy poczciwa już 5-tka wykorzysta wszystkie możliwości iCloud?  Telefon ma mi posłużyć maksymalnie rok. 

Użytkownik D.K. edytował ten post 05 kwietnia 2015 - 19:33

#2 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 05 kwietnia 2015 - 19:40

Na Twoim miejscu poszukałbym jednak od osoby prywatnej. Przykładowo ten wygląda na pewniaka http://allegro.pl/ip...5216709117.html
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#3 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 kwietnia 2015 - 20:18

Trochę taniej można kupić 5c. 

A przynajmniej ramka sie nie ściera...

Użytkownik MaciejNowak edytował ten post 05 kwietnia 2015 - 20:18

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#4 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 05 kwietnia 2015 - 20:24

...lub 5 silver:)
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#5 cfcrobbie

cfcrobbie
  • 225 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 kwietnia 2015 - 20:46

http://tanizakup24.p...6gb-czarny.html     warto ? cena wydaje się ok. Mam nadzieje, że to nie jakiś Iphone po renowacji.

http://allegro.pl/ip...5205774531.html  brałem pod uwagę jeszcze tego. Niestety również w gre wchodzi tylko wysyłka gdyż mieszkam 200km od Łodzi.

Który wydaje się pewniejszy ? 

Nie potrzebuje genialnych parametrów. Zależy mi na stabilnym systemie, aparacie i aplikacjach. Czy poczciwa już 5-tka wykorzysta wszystkie możliwości iCloud?  Telefon ma mi posłużyć maksymalnie rok. 

Ten z Łodzi to komis w Manufakturze. Byłem tam. Gość ma masę Iphonów(stoją tak w całej gablocie od 4s do 6-czyli czego dusza zapragnie) jakby hurtem skądś brał. Ja jak chciałem kupić swojego iphona  to byłem totalnie zielony o co chodzi z iosem, blokadami itp.. i bałem się że wciśnie mi jakiegoś bubla i potem jest problem w komisie ze zwrotami itp... Poczytałem w necie i ludzie odradzali kupno w komisie i jednak odpuściłem, wolałem dołożyć te 300 zł i mieć spokój i kupiłem nówkę w media markcie. W twoim przypadku zwykłą 5 będzie cięzko znaleźć  w takim sklepie więc możesz posiłkować się jeszcze stronka co po numerze imei może niby sprawdzić historię ipka. Takźe decyzja należy do Ciebie. Najlepiej będzie jak kupisz od jakiejś osoby prywatnej(zaufanej). 

Użytkownik cfcrobbie edytował ten post 05 kwietnia 2015 - 20:47

  MBP13'' 2020  M1/16GB/256GB Space Grey ,   IPHONE 12 Pro 128 GB Space Grey,    APPLE WATCH Series 5 44mm + LTE Space Grey

#6 D.K.

D.K.
  • 47 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 05 kwietnia 2015 - 21:26

Ta piątka z pierwszego linka to jakiś sklep który sprzedaje dosłownie wszystko, coś ala internetowy media markt. Miałem nadzieje, że z takich miejsc telefon będzie pewny.  

Da się jakoś po kupnie sprawdzić czy jest to PEWNIAK ? bo jeśli tak to wezme go bez zastanowienia. Pomyślałem, że gdyby coś było nie tak to zawsze w ciągu 14 dni mogę oddać telefon podając przyczynę.

Nad 5c też myślałem, natomiast obawiam sie tej plastikowej obudowy..... nie chciałbym tandetnie wyglądającej mydelniczki, chociaż przyznam się, że nie miałem go w rękach. Natomiast zastanawiam się o co chodzi z tą ścierajacą się ramką ? 

#7 cfcrobbie

cfcrobbie
  • 225 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 kwietnia 2015 - 21:52

Ze ścierającą się ramka chodzi o to że schodzi farba z ramki(boku) telefonu. 

Po imeiu możesz sprawdzić na sam początek klik  a potem po dopaleniu postępujesz zgodnie z tym co się pojawia, jeśli będzie blokada to nie utworzysz nowego konta i będziesz musiał najpierw zalogować się na stare. 

Użytkownik cfcrobbie edytował ten post 05 kwietnia 2015 - 21:55

  MBP13'' 2020  M1/16GB/256GB Space Grey ,   IPHONE 12 Pro 128 GB Space Grey,    APPLE WATCH Series 5 44mm + LTE Space Grey

#8 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 kwietnia 2015 - 22:30

Poważnie pisze z tym 5c. Mam i 5S i 5C i ten drugi jest .... fajniejszy.... 

I to nie jest plastik jak w Lumii. Materiał jest niezwykle przyjemny w dotyku, twardy, a przyciski działają jak w najlepszym do tej pory telefonie od Apple czyli w 4s - miękko i precyzyjnie.

Ogólnie polecam.

Oczywiście 5S jest telefonem, który wsparcie będzie miał dłużej itd ale budżet budżetem więc wiem co piszę :)

Użytkownik MaciejNowak edytował ten post 05 kwietnia 2015 - 22:32

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#9 D.K.

D.K.
  • 47 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 06 kwietnia 2015 - 09:55

5s nawet nie biorę pod uwagę. Różnica między nią a 6-tką to ok 200-300zł także w obecnej chwili to raczej ostatni model dla fanów klasycznego wygląda Iphona a przy tym z dobrymi bebechami.

Dałeś mi do myślenia z tym 5c. Nie wiem czemu, natomiast ciągle ciężko mi sobie wyobrazić plastikowego Iphona ;-) 

Ps. tańsze są tylko egzemplarz 8gb a to chyba jednak za mało zważywszy na to ile miejsca zajmuje system.

#10 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 06 kwietnia 2015 - 15:44

Piszę po raz kilkudziesiętny (jeśli jest takie słowo).
iPhone 5c nie jest z żadnego plastiku a z poliwęglanu.
Lumie też są z poliwęglanu, tylko te budżetowe są plastikowe, więc nie wiem skąd te hejty.

Telefon: iPhone XR.
Komputer: Macbook Pro 13" early 2015.

#11 Kacprzak1991

Kacprzak1991
  • 53 postów

Napisano 06 kwietnia 2015 - 19:15

Nie lepiej znaleźć używanego 5s jeszcze z gwarancja? Ja tak zrobiłem, telefon w stanie idealnym koleś dozycil mi jeszcze kilka etui, dock ładujący a cena jak za mowa 5. No i gwar na 1.5 roku
iPhone 4 16 GB

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych