Od paru dni interesuję się hackintoshami. Jako ,iż jestem polakiem nie posiadam odpowiedniego budżetu by kupić popsutego imaca np. z 2007 r wypruć go i wsadzić tam zwykłego pc.
Wybrałem więc opcje kupna imaca g5 (dlatego ,że jest grubszy co ułatwi całe zadanie)
Teraz rodzi mi się parę pytań dotyczący hackintosha m.in.
-oczywiste jest ,że nie zmieści mi się tam zasilacz atx, i tu moje pytanie czy zasilacz z imaca zasili typową płytę główną ,jeśli nie to czy ktoś może mi wytłumaczyć działanie przetwornicy dc dc i czy to nie jest to gdzie podłącza się kabel zasilający do laptopa,
-w jaki sposób matryca z imaca łączy się z płytą główną (jakim kablem czy jakim tam zlączem),
-są jakieś płyty główne zasilane tą przetwornicą i czy nie mogę kupić takowej płyty od jakiegoś laptopa i tam ją wsadzić.
Ps na yt nie ma żadnych filmów na temat hackintoshów w imacu wszyscy robią je w power macach.
Więc byłbym takim jakby pionierem.Chociaż jest taka aukcja na olx http://olx.pl/oferta...html#b32225eeb8 .
Chyba postąpię jak ten facet i będę się na nim wzorował. Kupiłbym tego hackintosha gdyby kosztował maks 750 zł