Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - zepsuty przedni aparat

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 endoa

endoa
  • 2 posts

Posted 30 March 2015 - 18:48

Witam,

Mam niebywałego pecha do telefonów, kupując iPhona myślałem, że moje problemy znikną, niestety pomyliłem się.

Kupiłem ponad miesiąc temu używanego iPhona 5 w nienagannym stanie, wszystko chodziło jak należy aż do momentu, kiedy przedni aparat przestał działać. Kiedy przełączam kamerę na przednią aplikacja jakby zamiera. Ekran staje się czarny, nie mogę wybrać żadnej opcji, a także powrócić do tylnego aparatu. Usterka niby nierażąca, bo przedni aparat nie jest mi potrzebny do szczęścia ale jednak... 

Miał ktoś podobny problem? W Internecie zbyt wielu informacji na ten temat nie znalazłem. Nie chcę go zanieść do zwykłego komisu, bo Bóg wie co z nim tam zrobią. Z góry dziękuję za pomoc i czekam na Wasze sugestie.

Pozdrawiam 

#2 OneGhost

OneGhost
  • 296 posts

Posted 30 March 2015 - 18:50

Warto spróbować jeszcze przywrócenia ustawień fabrycznych. Małe szanse, ale warto spróbować. Tylko upewnij się, że pamiętasz login i hasło iCloud.

#3 piotrek15000

piotrek15000
  • 30 posts

Posted 30 March 2015 - 18:53

Miałem tak w iPhone 4S, tyle, że na odwrót. Przednia działała, tylna nie, ekran robił się czarny, rozmazane tło i nic nie dało się zrobić, jedynie wyjść z  aplikacji. Zamówiłem więc na allegro aparat za 20 złotych i wymieniłem.

#4 netrunner3000

netrunner3000
  • 14 posts

Posted 30 March 2015 - 18:58

Dość znana usterka - spróbuj przywrócić iphona,  ale prawie na 100% aparat do wymiany.

#5 endoa

endoa
  • 2 posts

Posted 30 March 2015 - 19:30

Zapomniałem oczywiście dodać, że przywracałem ustawienia fabryczne - brak efektów. 

Dużo taka przyjemność mnie będzie kosztować? 

#6 netrunner3000

netrunner3000
  • 14 posts

Posted 30 March 2015 - 19:48

Zapomniałem oczywiście dodać, że przywracałem ustawienia fabryczne - brak efektów. 

Dużo taka przyjemność mnie będzie kosztować? 

10zł na allegro :)

#7 Jolaos

Jolaos
  • 1036 posts

Posted 30 March 2015 - 20:50

10zł na allegro :)

Tak, tak. Róbcie mu wodę z mózgu a potem będzie płakał na forum, że telefon rozbebeszony a on nie wie co ma robić. Skąd na tym forum się wzięło propagowanie ingerencji w hardware urządzenia? I jeszcze kamera za 10 złotych? Gratulacje.

• marooo and Andzia.W like this
In­te­ligen­tni ludzie są często zmusza­ni do pi­cia, by bez­kon­flik­to­wo spędzać czas z idiotami. - Ernest Hemingway

#8 netrunner3000

netrunner3000
  • 14 posts

Posted 30 March 2015 - 22:29

Tak, tak. Róbcie mu wodę z mózgu a potem będzie płakał na forum, że telefon rozbebeszony a on nie wie co ma robić. Skąd na tym forum się wzięło propagowanie ingerencji w hardware urządzenia? I jeszcze kamera za 10 złotych? Gratulacje.

Pokaż mi człowieku gdzie widzisz żeby ktoś proponował mu żeby sam to zrobił? Chyba lepiej żeby kupił sam na allegro nawet najtańszy na allegro (za 10 albo 20 zł) niz zeby "serwisant" z jakiejś budki GSM zamówił ten sam i zarządał za część 80zł.

#9 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 31 March 2015 - 01:46

Pokaż mi człowieku gdzie widzisz żeby ktoś proponował mu żeby sam to zrobił? Chyba lepiej żeby kupił sam na allegro nawet najtańszy na allegro (za 10 albo 20 zł) niz zeby "serwisant" z jakiejś budki GSM zamówił ten sam i zarządał za część 80zł.

Pokaż mi gdzie ktoś proponuje, żeby iść do budki GSM ;)

To chyba jasne, żeby skierować go do prawdziwego serwisu.

Aparat za 10 zł?

Jak chce po taniości to niech lepiej weźmie jakiś aparat z demontażu...

Nie ma czegoś takiego jak iPhone 2g

#10 netrunner3000

netrunner3000
  • 14 posts

Posted 31 March 2015 - 11:09

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Przeczytaj koniecznie TO.

Edited by OleYek, 31 March 2015 - 13:26.
Ortografia!

#11 piotrek15000

piotrek15000
  • 30 posts

Posted 31 March 2015 - 19:57

Ja gratuluję Tobie, skoro wolisz płacić 400-500% ceny za to, żeby wymienił Ci aparat "pan Janusz" z komisu, to Twój wybór. Można to zrobić w domu, w 10 minut, wszelakie filmiki są na internecie, a rozebranie telefonu, to zadanie, z którym poradzi sobie nawet laik.

#12 Zagiss

Zagiss
  • 63 posts
  • SkądToruń

Posted 19 November 2015 - 22:55

Przepraszam za odgrzanie tematu, ale zamglił mi się przedni aparat w 5s oraz przestał łapać ostrość.

Po pierwsze: gdzie najlepiej kupić sam aparat? (chodzi o dobrą jakość, łapanie ostrości itd., więc pewnie najlepiej chyba używka z demontażu)

Po drugie: czy dam radę sam go wymienić? (jakieś doświadczenie w grzebaniu w elektronice mam) 

Po trzecie: czy taki aparat ( albo cała taśma) pasowałaby od iPhone'a 5?

Dziękuję za wszelkie słowa pomocy.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users