Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad 2 - nie chce się uruchomić - pojawia się jabłko i znika etc..

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 mikimike

mikimike
  • 107 posts
  • SkądStarogard Gdański, Poland

Posted 29 March 2015 - 11:57

Szanowni mam problem z iPadem, którego używają dzieciaki :) wiecie więc jaki to problem..

iPad przestał reagować na obrót ekranu, nie działało też zwiększanie głośności. Postanowiłem więc wyłączyć i włączyć urządzenie.

Problem z tym, że po wyłączeniu nie mogę już go włączyć. Pojawia się jabłko i znika i znowu pojawia i tak w kółko.

Spróbowałem twardego resetu, ale nie pomógł. Zrobiłem też przejście do trybu awaryjnego i odtworzenie na nowo... niestety pomimo komunikatu, że odtworzenie się udało iPad się resetuje i nie uruchamia...

Czy zna ktoś jeszcze jakiś pomysł na przywrócenie go do żywych? Albo chociaż powód takiego zachowania?

#2 Morsik

Morsik
  • 8 posts

Posted 10 April 2015 - 08:53

Polecam oddać do serwisu . Jeżeli czynności resetowania etc. nie pomogły to serwis pozostaje. Polecam wyłączyć usługę "find my iphone", zrobić kopię zapasową i oddać do serwisu.

#3 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 10 April 2015 - 08:57

Polecam oddać do serwisu . Jeżeli czynności resetowania etc. nie pomogły to serwis pozostaje. Polecam wyłączyć usługę "find my iphone", zrobić kopię zapasową i oddać do serwisu.

Jak ma wyłączyć FindMyIphone skoro iPad się nie uruchamia?

#4 tommy45

tommy45
  • 110 posts

Posted 10 April 2015 - 22:50

Jak ma wyłączyć FindMyIphone skoro iPad się nie uruchamia?

www.icloud.com

#5 Jumper

Jumper
  • 276 posts
  • SkądŁódź

Posted 11 April 2015 - 11:37

A czy podczas stawiania systemu wywalił CI jakiś monit o błedzie, jakiś kod błedu ??

Serwis Apple iPhone Łódź http://www.iservice24.pl

Zapraszam na fanpage: www.facebook.com/iservice24

+48 604 358 943

#6 Bogdan52

Bogdan52
  • 1 posts

Posted 13 April 2015 - 20:43

Witam. U mnie po aktualizacji  AIR2 na iOS 8.3 jest to samo, tzn. po komunikacie, że aktualizacja przebiegła pomyślnie rozpoczyna się proces uruchamiania ipada, po przeprowadzeniu której następuje powitanie i pokazują się na sekundę ikony strony startowej. Następnie ipad natychmiast przechodzi ponownie w tryb uruchamiania, którą to czynność można wykonywac wielokrotnie, niestety z jednakowym skutkiem. Nie pomogło wprowadzenie ipada w tryb awaryjny i uruchomienie przez ituns ustawień fabrycznych. Końcowy efekt wszystkich prób jest ten sam - ciągły samoczynny restart urządzenia.

Jakaś rada specjalistów?

#7 mikimike

mikimike
  • 107 posts
  • SkądStarogard Gdański, Poland

Posted 14 May 2015 - 10:31

Mi pomogło... uderzenie :)

Może to śmieszne, ale uznałem, że skoro używają go dzieciaki to coś się stało przez uderzenie. Upuściłem go na dywan i wystartował :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users