Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Powtarzacjące się wiadomości

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 agaopo

agaopo
  • 48 postów

Napisano 24 marca 2015 - 11:24

Witam wszystkich. Jestem tu po raz pierwszy.

Otórz posiadam Iphona 5s i trapi mnie pewnien "problem".

Piszę smsy z kimś kto ma również iphona i jak wiadomo wszystkim smsy można wysyłać przez imessage.

Jeśli mam wyłączony internet (np na noc) i dostanę smsa to przychodzi jako normalna wiadomość,ale jak rano włączam neta to te same smsy przychodzą mi jako imessage.Dlaczego?

Użytkownik agaopo edytował ten post 24 marca 2015 - 11:25

#2 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 24 marca 2015 - 14:47

Witam wszystkich. Jestem tu po raz pierwszy.

Otórz posiadam Iphona 5s i trapi mnie pewnien "problem".

Piszę smsy z kimś kto ma również iphona i jak wiadomo wszystkim smsy można wysyłać przez imessage.

Jeśli mam wyłączony internet (np na noc) i dostanę smsa to przychodzi jako normalna wiadomość,ale jak rano włączam neta to te same smsy przychodzą mi jako imessage.Dlaczego?

Zapytaj wysyłającego, dlaczego wysłał dwa razy.

#3 Duke123

Duke123
  • 491 postów

Napisano 24 marca 2015 - 14:48

Bo tak właśnie to działa :-). Kiedy iMessage nie może być dostarczony przez ileś tam minut, iPhone jeszcze raz wysyła wiadomość, już jako sms. Kiedy połączysz się z internetem, dostajesz zbuforowane iMessage. 

Rozwiązania:

1. Nie wyłączaj internetu.

2. Poproś osobę z którą piszesz aby w Ustawieniach-> Wiadomości wyłączyła opcję "Wyślij jako SMS". 

Użytkownik Duke123 edytował ten post 24 marca 2015 - 14:49

#4 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 24 marca 2015 - 14:53

A to ciekawe, bo mam włączoną opcję wysłania przez SMS i osoba do której piszę dostaje albo smsa po upływie kilku minut albo iMessage. Nie ma podwójnych wiadomości.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#5 Duke123

Duke123
  • 491 postów

Napisano 24 marca 2015 - 14:59

A to ciekawe, bo mam włączoną opcję wysłania przez SMS i osoba do której piszę dostaje albo smsa po upływie kilku minut albo iMessage. Nie ma podwójnych wiadomości.

Ale to Ty jako wysyłający miałeś wyłączony internet (wtedy stanie się to co napisałeś)? Czy osoba odbierająca miała wyłączony internet?

Ja miałem identyczną sytuację jak @agaopo. Może to był jakiś błąd....

#6 agaopo

agaopo
  • 48 postów

Napisano 24 marca 2015 - 15:04

Ja wyłączam internet na noc,aby przyoszczędzić ciutkę na baterii. Aczkolwiek nie wiem,czy to coś daje.

Osoba wysyłająca, z tego co wiem , cały czas ma net włączony.

#7 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 24 marca 2015 - 15:09

Ale to Ty jako wysyłający miałeś wyłączony internet (wtedy stanie się to co napisałeś)? Czy osoba odbierająca miała wyłączony internet?

Ja miałem identyczną sytuację jak @agaopo. Może to był jakiś błąd....

Zarówno jedna jak i druga opcja.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych