Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem - iPhone 3G połączenie z iTunes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 bepooandhappy

bepooandhappy
  • 1 postów

Napisano 23 marca 2015 - 13:55

Witam wszystkich. No cóż, mój problem objawia się zapewne tym, co u większości. Ostatnio kupiłem iPhone 3G. Telefon przyszedł, został otwarty, działał, wszystko ładnie pięknie.. Ale do telefonu dorwał się mój brat i przywracając ustawienia domyślne telefonu, tak jakby... usunął oprogramowanie? zablokował telefon? Po prostu przy włączaniu telefonu pojawia się logo Apple, ale to wszystko. Gdy próbuję podłączyć telefon pod iTunes, on go po prostu nie czyta. Próbowałem większości poradników.. Sterowników.. Nic nie daje. Czy znajdzie się dobra osoba, która mi to wyjaśni i pomoże? Wychodzi na to, że muszę zainstalować oprogramowanie, ale nie mogę tego zrobić, bo.. telefon nie jest czytany przez komputery (A wiem, że kabel i wejście od ładowania działa, ponieważ gdy podłącze telefon do komputera, ten się ładuje). Niech ktoś pomoże, proszę was...

#2 monikadukowicz

monikadukowicz
  • 3 postów

Napisano 26 marca 2015 - 17:24

Może spróbuj wprowadzić telefon w tryb DFU - przycisk Sleep/Wake i Home przytrzymujemy około 8 sekund, oczywiście telefon podłączony pod iTunes. Wtedy powinien wyskoczyć komunikat w iTunes, że urządzenie jest w trybie awaryjnym i trzeba je odtworzyć. Oczywiście jeśli nie jest to problem sprzętowy.

#3 Jumper

Jumper
  • 276 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 marca 2015 - 18:49

Przedewszystkim to nie jest instrukcja wprowadzenia w DFU,  procedura wygląda w sposób następujący 1. 3 sek power, 2. dociskamy home na 10 sek, 3. puszczamy power i trzymamy home ok 13 sek. wtedy itunes powie ze urządzenie jest w trybie awaryjnym. O ile Twoj brat zerował urządzenie to znaczy że musiał mieć nałożony jailbreak. po postawieniu nowego softu wywali Ci bład z serii 1600ktorys, odpalasz redsnowem z koncóweczką 0.9B i robisz recovery fix.

PS. w trybie DFU masz calkowicie czarny ekran, i w przypadku jak używasz windows to musisz odczekac chwile jak zainstaluje stery

Użytkownik Jumper edytował ten post 26 marca 2015 - 18:51

Serwis Apple iPhone Łódź http://www.iservice24.pl

Zapraszam na fanpage: www.facebook.com/iservice24

+48 604 358 943

#4 sendawid

sendawid
  • 21 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 kwietnia 2015 - 23:24

Na windowsie przy wprowadzaniu IP w tryb DFU wystarczy nasluchiwać, podłączenia nowego sprzetu, w tedy masz pewnosc że jest w DFU. POZDRAWIA

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych