Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem ze zdjęciami - fizycznie ich nie ma a zajmują 7 gb miejsca

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 lela

lela
  • 9 postów

Napisano 22 marca 2015 - 23:14

Piszę, ponieważ nie mam pomysłu jak "wyczyścić, odnaleźć i zyskać miejsce" na iPhone.

Wcześniej używałam iphone 4s, gdzie zrobiłam przeszło tysiąc zdjęć. Przesiadłam się na 6'tkę i od razu pojawił się problem z pamięcią. Mimo, że na telefonie mam fizycznie tylko 300 nowych zdjęć. Ciągle gdzieś przeszło 1600 figuruje i nie można ich odnaleźć. 

Nie pomogło zaznaczenie nowego folderu ani odznaczenie nowych zdjęć. Zyskałam 1 kg poprzez czyszczenie ciasteczek itp. 

Jednak martwi mnie "zapchane" miejsce tymi zdjęciami, których nie chce, nie mam, były ale się zmyły a jednak upierdliwie zajmują mi pamięć w iphone. Czy zna ktoś rozwiązanie?

Poniżej problem przedstawiony na zdjęciu

Załączone pliki

#2 lela

lela
  • 9 postów

Napisano 23 marca 2015 - 13:36

Naprawdę nikt nie wie co zrobić :(?

#3 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 23 marca 2015 - 13:40

A kasowałaś ostatnio zdjęcia??? a czy usunąłaś z folderu "Ostanio Usunięta"??

Użytkownik landr edytował ten post 23 marca 2015 - 13:44

#4 lela

lela
  • 9 postów

Napisano 23 marca 2015 - 14:09

A kasowałaś ostatnio zdjęcia??? a czy usunąłaś z folderu "Ostanio Usunięta"??

Tak, mam zero zdjeć. Pogrzebałam, usunęłam archiwum a nadal mam 5 gb zajęte przez zdjecia których nie widać...

Załączone pliki

#5 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 23 marca 2015 - 14:39

Może odtwórz iPhona (przed tym zrób aktualną kopie), do czystego, a potem odtwórz z oataniej kopii, być może tzw "puste "foldery zwolnią miejsce.....a wcześniej pewnie przywracałaś dane  z 4s na 6kę ???

Użytkownik landr edytował ten post 23 marca 2015 - 14:39

#6 lela

lela
  • 9 postów

Napisano 23 marca 2015 - 19:17

Może odtwórz iPhona (przed tym zrób aktualną kopie), do czystego, a potem odtwórz z oataniej kopii, być może tzw "puste "foldery zwolnią miejsce.....a wcześniej pewnie przywracałaś dane  z 4s na 6kę ???

tak, przywracałam dane z 4s na 6..aczkolwiek żadne zdjecia się nie wgrały a pokazywało zajęte miejsce..

#7 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 23 marca 2015 - 21:33

Zrób na początek restore, home+power trzymane razem długo ok15 sek do ukazania jabłka, potem włącz iphone...byłem dziś w ispot i to samo powiedzieli (możesz zadzwonićdo nich).....

#8 lela

lela
  • 9 postów

Napisano 03 maja 2015 - 09:59

Niestety nic nie działa...

#9 ak6

ak6
  • 31 postów

Napisano 12 maja 2017 - 16:12

Temat stary, ale może ktoś coś wymyślił.

Również do mnie trafił 4s, na którym fizycznie nie widać żadnego zdjęcia (folder "ostatnio usunięte" również pusty), a w zarządzaniu dyskiem pokazuje zajęte miejsce przez zdjęcia ponad 3 GB

Zanim zrobię kopie i przywracanie, chciałbym zapytać, czy może jest jakiś inny sposób?

#10 maciek5s

maciek5s
  • 1 108 postów
Napisano 12 maja 2017 - 17:31

Przywracałeś archiwum z iCloud?

iPhone 5s Mac mini  Watch Series 1

#11 ak6

ak6
  • 31 postów

Napisano 13 maja 2017 - 16:42

Jeszcze nie.

Tel będę miał dziś wieczorem. Myślałem może, że ktoś ma jakiś pewny sposób, bo czytałem w necie opinie, że nie wszystkim pomaga kopia, czystka i przywracanie.

Jeśli nic nie pojawi się w temacie, to oczywiście zrobię usuwanie danych i ustawień i przywracanie z kopii.

#12 ak6

ak6
  • 31 postów

Napisano 13 maja 2017 - 21:31

No i jestem po robocie...

Niestety zerowanie telefonu i odtworzenie z kopii nie rozwiązuje problemu. Nadal pokazuje mi ponad 3 GB zajętego miejsca przez zdjęcia których nie ma...

Brak mi pomysłu jak się tego cholerstwa pozbyć.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych