Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

zapchana kratka głosniczka iPhon 6

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Surmipl

Surmipl
  • 109 postów

Napisano 22 marca 2015 - 18:13

Witam, mam dość głupi problem, który już mnie dręczy od ip 5.. otóz zapycha mi się krateczka od głośniczka rozmów z czego gdy z kimś rozmawiam to słabiej i ciszej słychać co mnie już irytuje..

W iphone 5 zrobiłem to rozbierając cały ekran i te kratki czyściłem, ale teraz w 6 boje sie to robić bo stracę gwarancję.. Próbowałem czyścić patyczkiem do ucha, benzyną ekstrakcyjną i zero poprawy.

Moze ktoś z was wpadnie na pomysł jak to wyczyścić.

Pozdrawiam

iPhone 4s 16gb black-> iPhone 5 16gb space gray-> iPhone 6 16gb space gray-> iPhone 6+ 16gb gold

#2 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 22 marca 2015 - 18:20

Witam, mam dość głupi problem, który już mnie dręczy od ip 5.. otóz zapycha mi się krateczka od głośniczka rozmów z czego gdy z kimś rozmawiam to słabiej i ciszej słychać co mnie już irytuje..

W iphone 5 zrobiłem to rozbierając cały ekran i te kratki czyściłem, ale teraz w 6 boje sie to robić bo stracę gwarancję.. Próbowałem czyścić patyczkiem do ucha, benzyną ekstrakcyjną i zero poprawy.

Moze ktoś z was wpadnie na pomysł jak to wyczyścić.

Pozdrawiam

Takie rzeczy oddaje się na gwarancję. Nie polecam robienia tego na własną rękę, gdyż siateczki czasem nie da się już wyczyścić. Do tego możesz uszkodzić łatwo earspeakera.

PS. Gratulacje za rozbiórkę ekranu w IP 5 by wyczyścić siateczkę.

• Moongroow lubi to
In­te­ligen­tni ludzie są często zmusza­ni do pi­cia, by bez­kon­flik­to­wo spędzać czas z idiotami. - Ernest Hemingway

#3 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 marca 2015 - 18:20

Ja odkurzam regularnie raz na tydzień lub 2 i nie mam tam syfu :)

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#4 Surmipl

Surmipl
  • 109 postów

Napisano 22 marca 2015 - 18:22

@Jolaos nie przyjmą mi tego bo to z mojej winy

@MaciejNowak czym odkurzasz ?

iPhone 4s 16gb black-> iPhone 5 16gb space gray-> iPhone 6 16gb space gray-> iPhone 6+ 16gb gold

#5 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 22 marca 2015 - 18:29

@Jolaos nie przyjmą mi tego bo to z mojej winy

@MaciejNowak czym odkurzasz ?

A to super... Ja czasem wymieniam całego fronta + słuchawkę + klapkę tylną bo siateczki nie da się doczyścić. Jak widać co producent to inna filozofia.

In­te­ligen­tni ludzie są często zmusza­ni do pi­cia, by bez­kon­flik­to­wo spędzać czas z idiotami. - Ernest Hemingway

#6 Surmipl

Surmipl
  • 109 postów

Napisano 26 marca 2015 - 19:57

odświeżam, wygląda to tak:

Zdjęcia

ktoś podpowie jak sobie z tym poradzić?

będę wdzięczny

#7 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 marca 2015 - 20:03

Odkurzam odkurzaczem z taką szczotką z miękkiego włosia (naturalne końskie czy coś w podobie).

Natomiast gdy kupiłem kiedyś 4S „od kobiety” to ten puder był wszędzie. 

Najpierw odkurzyłem, potem przemyłem patyczkiem do uszu nasączonym w jakimś alko i odkurzyłem ponownie. 

Mi się udało ale nawet ten 4s z pudrem nie był tak zaje..ny jak ten Twój :P

Aaa ten puder najpierw poruszyłem drewnianą wykałaczką :)

Użytkownik MaciejNowak edytował ten post 26 marca 2015 - 20:04

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#8 Surmipl

Surmipl
  • 109 postów

Napisano 26 marca 2015 - 20:25

próbowałem odkurzacza ze zmniejszoną końcówką i to troszeczkee pomogło, ale nadal widac co jest, a patyczki do uszu z alkoholem nic nie dają...

wszystko przez to ze załozyłem folie która ma w tym miejscu wyciecie, przez to ze kilkanascie razy dziennie czyszcze ekran nabija sie tam to wszystko... straciłem juz pomysły

#9 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 marca 2015 - 20:32

Kolego niestety żeby to zrobić dobrze to trzeba telefon rozebrać i wymienić cały ten mesh czyli siateczkę z materiałem który jest pod nią. Można też czyścić ale od środka. Czyszczenie z zewnątrz tylko wciera zanieczyszczenia i to nadal nie działa. 

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#10 Surmipl

Surmipl
  • 109 postów

Napisano 26 marca 2015 - 20:38

to musze czekać az mój telefon dostanie jakiejs usterki żeby wymienić na gwarancji :/

no cóż trzeba będzie sie przyzwyczaić

#11 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 marca 2015 - 20:41

Jeśli jest na gwarancji to wymiana jest najlepszym rozwiązaniem, choć oczywiście jeśli chodzi tylko o zabrudzenie głośnika to nikt tego nie wymieni.

Gdybyś był z Krakowa to u nas mógłbyś to wyczyścić. Robimy to od lat w różnych iPhonach. W iPhone 4/4s wymienia się mesh, a w 5 i 5S czyści się go od środka.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych