Więc mam nieoryginalną ładowarkę do iphone, jest nowa, kupiona kilka dni temu. Iphone też jest nowy, zakupiony w styczniu. Dzisiaj zauważyłam, że kiedy podłączam telefon do ładowarki ona raz łączy a raz nie, nie wiem co robić, ktoś z was miał już tak?
ładowarka raz łączy a raz nie
Posted 22 March 2015 - 13:21
Posted 22 March 2015 - 13:28
Chyba nic więcej nie trzeba mówić?
chodzi mi raczej o to, że nie to nie sama która była przy zakupie, wcześniej normalnie ładowała, teraz tak zaczęło się dziać
Posted 22 March 2015 - 13:29
Przede wszystkim wyrzucić nieoryginalną ładowarkę. Następnie udać się choćby do iSpotu i zakupić ORYGINALNĄ ładowarkę Apple. Przy tym modlić się by po podłączeniu oryginalnej ładowarki problem nie występował bo będzie do świadczyło o uszkodzeniu wejścia lub uszkodzeniu płyty głównej.
Posted 22 March 2015 - 16:52
Z powodu nieoryginalnej ładowarki zaczyna psuć już się gniazdo ładowania. Jeśli szybko zmienisz kabel na oryginalny powinno jeszcze pochodzić jakiś czas. Jeśli dalej będziesz używać nieoryginalnego czeka Cię w końcu każdorazowe ładowanie z lekkim podważaniem kabla a na końcu wymiana gniazda bo już nie będzie stykać. Samo gniazdo nie jest drogie jeśli wymienisz sobie sam ![]()
Posted 22 March 2015 - 17:21
Panowie, nie przesadzajmy. Problemem nie jest nieoryginalna ładowarka, tylko kiepska ładowarka. Można używać ładowarek nieoryginalnych pod warunkiem, że są firmowe, a nie takie za 10 zł z allegro czy innego marketu.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Posted 22 March 2015 - 17:32
Panowie, nie przesadzajmy. Problemem nie jest nieoryginalna ładowarka, tylko kiepska ładowarka. Można używać ładowarek nieoryginalnych pod warunkiem, że są firmowe, a nie takie za 10 zł z allegro czy innego marketu.
To z pewnością
nawet w zasadzie nie ładowarka a kabel jest problemem. Zamienniki są minimalnie większe/grubsze/szersze/dłuższe niż oryginalny kabelek stąd problemy po dłuższym użytkowaniu. Tutaj klientowi zaczyna już się psuć gniazdo więc jest już trochę późno na dobrej jakości zamiennik. Sam przerabiałem ten problem z iPhone 5 bo zachciało mi się czarnego kabla
skończyło się wymianą docka i kabla także.
Nieoryginalne kable są dobre ale jako awaryjne lub raz od dzwona do power banku
Posted 22 March 2015 - 18:23
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Posted 25 March 2015 - 22:40
To ciekawe,
z podobnym problemem walczę od kilku miesięcy przy moim prawie dwu letnim iphonem 5. Kabel i ładowarkę mam od nowości oryginalną. Nigdy jej nie znieniałem. Już coraz trudniej mi naładować telefon. Muszę go podważać i stawiać w pionie, żeby się załączyło.
Czyżbym musiał wymieniać całego docka?
Posted 25 March 2015 - 23:17
To ciekawe,
z podobnym problemem walczę od kilku miesięcy przy moim prawie dwu letnim iphonem 5. Kabel i ładowarkę mam od nowości oryginalną. Nigdy jej nie znieniałem. Już coraz trudniej mi naładować telefon. Muszę go podważać i stawiać w pionie, żeby się załączyło.
Czyżbym musiał wymieniać całego docka?
Nie ma innej rady. Po wymianie nawet na 'zamiennik' wszystko wraca do normy ![]()
Sam robiłem niezłe sztuczki przy ładowaniu, najlepiej ładowało jak telefon wisiał na kablu, w pozycji poziomej, hehe
Edited by Ch0ChLiK, 25 March 2015 - 23:18.
Posted 28 March 2015 - 21:39
Proponuję zacząć od wygrzebania kłaczków i innych skarbów, które uwielbiają wpychać się w gniazdo lightning. Byle nie czymś metalowym. Wykałaczka będzie perfect ![]()
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users