Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

ładowarka raz łączy a raz nie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 wero1234

wero1234
  • 2 postów

Napisano 22 marca 2015 - 13:21

Więc mam nieoryginalną ładowarkę do iphone, jest nowa, kupiona kilka dni temu. Iphone też jest nowy, zakupiony w styczniu. Dzisiaj zauważyłam, że kiedy podłączam telefon do ładowarki ona raz łączy a raz nie, nie wiem co robić, ktoś z was miał już tak?

#2 gsn

gsn
  • 180 postów

Napisano 22 marca 2015 - 13:25

Więc mam nieoryginalną ładowarkę [...]

Chyba nic więcej nie trzeba mówić?

Follow me on Twitter: @unscom

#3 wero1234

wero1234
  • 2 postów

Napisano 22 marca 2015 - 13:28

Chyba nic więcej nie trzeba mówić?

chodzi mi raczej o to, że nie to nie sama która była przy zakupie, wcześniej normalnie ładowała, teraz tak zaczęło się dziać 

#4 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 22 marca 2015 - 13:29

Przede wszystkim wyrzucić nieoryginalną ładowarkę. Następnie udać się choćby do iSpotu i zakupić ORYGINALNĄ ładowarkę Apple. Przy tym modlić się by po podłączeniu oryginalnej ładowarki problem nie występował bo będzie do świadczyło o uszkodzeniu wejścia lub uszkodzeniu płyty głównej.

In­te­ligen­tni ludzie są często zmusza­ni do pi­cia, by bez­kon­flik­to­wo spędzać czas z idiotami. - Ernest Hemingway

#5 Ch0ChLiK

Ch0ChLiK
  • 71 postów
  • SkądInąd UK

Napisano 22 marca 2015 - 16:52

Z powodu nieoryginalnej ładowarki zaczyna psuć już się gniazdo ładowania. Jeśli szybko zmienisz kabel na oryginalny powinno jeszcze pochodzić jakiś czas. Jeśli dalej będziesz używać nieoryginalnego czeka Cię w końcu każdorazowe ładowanie z lekkim podważaniem kabla a na końcu wymiana gniazda bo już nie będzie stykać. Samo gniazdo nie jest drogie jeśli wymienisz sobie sam ;)

#6 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 marca 2015 - 17:21

Panowie, nie przesadzajmy. Problemem nie jest nieoryginalna ładowarka, tylko kiepska ładowarka. Można używać ładowarek nieoryginalnych pod warunkiem, że są firmowe, a nie takie za 10 zł z allegro czy innego marketu.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#7 Ch0ChLiK

Ch0ChLiK
  • 71 postów
  • SkądInąd UK

Napisano 22 marca 2015 - 17:32

Panowie, nie przesadzajmy. Problemem nie jest nieoryginalna ładowarka, tylko kiepska ładowarka. Można używać ładowarek nieoryginalnych pod warunkiem, że są firmowe, a nie takie za 10 zł z allegro czy innego marketu.

To z pewnością ;) nawet w zasadzie nie ładowarka a kabel jest problemem. Zamienniki są minimalnie większe/grubsze/szersze/dłuższe niż oryginalny kabelek stąd problemy po dłuższym użytkowaniu. Tutaj klientowi zaczyna już się psuć gniazdo więc jest już trochę późno na dobrej jakości zamiennik. Sam przerabiałem ten problem z iPhone 5 bo zachciało mi się czarnego kabla :P skończyło się wymianą docka i kabla także.

Nieoryginalne kable są dobre ale jako awaryjne lub raz od dzwona do power banku

#8 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 marca 2015 - 18:23

Kable też nie muszą być oryginalne. Muszą mieć certyfikację MFI. Kabel to tylko pół problemu, ładowarka drugie pół. Zarówno jedno jak i drugie może zniszczyć telefon. Nie muszą być oryginalne. Ładowarki muszą być dobrych firm, a kable muszą mieć certyfikacje.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#9 grzewac75

grzewac75
  • 28 postów
  • SkądRodgau, Niemcy

Napisano 25 marca 2015 - 22:40

To ciekawe, 

z podobnym problemem walczę od kilku miesięcy przy moim prawie dwu letnim iphonem 5. Kabel i ładowarkę mam od nowości oryginalną. Nigdy jej nie znieniałem. Już coraz trudniej mi naładować telefon. Muszę go podważać i stawiać w pionie, żeby się załączyło. 

Czyżbym musiał wymieniać całego docka?

GW

#10 Ch0ChLiK

Ch0ChLiK
  • 71 postów
  • SkądInąd UK

Napisano 25 marca 2015 - 23:17

To ciekawe, 

z podobnym problemem walczę od kilku miesięcy przy moim prawie dwu letnim iphonem 5. Kabel i ładowarkę mam od nowości oryginalną. Nigdy jej nie znieniałem. Już coraz trudniej mi naładować telefon. Muszę go podważać i stawiać w pionie, żeby się załączyło. 

Czyżbym musiał wymieniać całego docka?

Nie ma innej rady. Po wymianie nawet na 'zamiennik' wszystko wraca do normy ;)

Sam robiłem niezłe sztuczki przy ładowaniu, najlepiej ładowało jak telefon wisiał na kablu, w pozycji poziomej, hehe

Użytkownik Ch0ChLiK edytował ten post 25 marca 2015 - 23:18

#11 pablissimo

pablissimo
  • 77 postów
  • SkądTomaszów Lubelski, PL

Napisano 28 marca 2015 - 21:39

Proponuję zacząć od wygrzebania kłaczków i innych skarbów, które uwielbiają wpychać się w gniazdo lightning. Byle nie czymś metalowym. Wykałaczka będzie perfect :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych