Więc mam nieoryginalną ładowarkę do iphone, jest nowa, kupiona kilka dni temu. Iphone też jest nowy, zakupiony w styczniu. Dzisiaj zauważyłam, że kiedy podłączam telefon do ładowarki ona raz łączy a raz nie, nie wiem co robić, ktoś z was miał już tak?

ładowarka raz łączy a raz nie
Napisano 22 marca 2015 - 13:21
Napisano 22 marca 2015 - 13:28
Chyba nic więcej nie trzeba mówić?
chodzi mi raczej o to, że nie to nie sama która była przy zakupie, wcześniej normalnie ładowała, teraz tak zaczęło się dziać
Napisano 22 marca 2015 - 13:29
Przede wszystkim wyrzucić nieoryginalną ładowarkę. Następnie udać się choćby do iSpotu i zakupić ORYGINALNĄ ładowarkę Apple. Przy tym modlić się by po podłączeniu oryginalnej ładowarki problem nie występował bo będzie do świadczyło o uszkodzeniu wejścia lub uszkodzeniu płyty głównej.
Napisano 22 marca 2015 - 16:52
Z powodu nieoryginalnej ładowarki zaczyna psuć już się gniazdo ładowania. Jeśli szybko zmienisz kabel na oryginalny powinno jeszcze pochodzić jakiś czas. Jeśli dalej będziesz używać nieoryginalnego czeka Cię w końcu każdorazowe ładowanie z lekkim podważaniem kabla a na końcu wymiana gniazda bo już nie będzie stykać. Samo gniazdo nie jest drogie jeśli wymienisz sobie sam
Napisano 22 marca 2015 - 17:21
Panowie, nie przesadzajmy. Problemem nie jest nieoryginalna ładowarka, tylko kiepska ładowarka. Można używać ładowarek nieoryginalnych pod warunkiem, że są firmowe, a nie takie za 10 zł z allegro czy innego marketu.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Napisano 22 marca 2015 - 17:32
Panowie, nie przesadzajmy. Problemem nie jest nieoryginalna ładowarka, tylko kiepska ładowarka. Można używać ładowarek nieoryginalnych pod warunkiem, że są firmowe, a nie takie za 10 zł z allegro czy innego marketu.
To z pewnością nawet w zasadzie nie ładowarka a kabel jest problemem. Zamienniki są minimalnie większe/grubsze/szersze/dłuższe niż oryginalny kabelek stąd problemy po dłuższym użytkowaniu. Tutaj klientowi zaczyna już się psuć gniazdo więc jest już trochę późno na dobrej jakości zamiennik. Sam przerabiałem ten problem z iPhone 5 bo zachciało mi się czarnego kabla
skończyło się wymianą docka i kabla także.
Nieoryginalne kable są dobre ale jako awaryjne lub raz od dzwona do power banku
Napisano 22 marca 2015 - 18:23
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Napisano 25 marca 2015 - 22:40
To ciekawe,
z podobnym problemem walczę od kilku miesięcy przy moim prawie dwu letnim iphonem 5. Kabel i ładowarkę mam od nowości oryginalną. Nigdy jej nie znieniałem. Już coraz trudniej mi naładować telefon. Muszę go podważać i stawiać w pionie, żeby się załączyło.
Czyżbym musiał wymieniać całego docka?
Napisano 25 marca 2015 - 23:17
To ciekawe,
z podobnym problemem walczę od kilku miesięcy przy moim prawie dwu letnim iphonem 5. Kabel i ładowarkę mam od nowości oryginalną. Nigdy jej nie znieniałem. Już coraz trudniej mi naładować telefon. Muszę go podważać i stawiać w pionie, żeby się załączyło.
Czyżbym musiał wymieniać całego docka?
Nie ma innej rady. Po wymianie nawet na 'zamiennik' wszystko wraca do normy
Sam robiłem niezłe sztuczki przy ładowaniu, najlepiej ładowało jak telefon wisiał na kablu, w pozycji poziomej, hehe
Użytkownik Ch0ChLiK edytował ten post 25 marca 2015 - 23:18
Napisano 28 marca 2015 - 21:39
Proponuję zacząć od wygrzebania kłaczków i innych skarbów, które uwielbiają wpychać się w gniazdo lightning. Byle nie czymś metalowym. Wykałaczka będzie perfect
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych