Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wygięte rogi pokrywy MacBook Pro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Krzysiek Sokolowski

Krzysiek Sokolowski
  • 2 postów

Napisano 22 marca 2015 - 08:49

witajcie,

upadł mi w plecak z komputerem.

Na samym początku nic nie zauważyłem, ale później podczas zamykania poczułem jaiś opór i odkryłem zgięte rogi obudowy z obu stron przy zawiasie.

Oprócz mankamentu wizulanego problem jest, że w pewnym momencie zagięcie to zahacza o dolną obudowę rysując ją.

Odwiedziłem 3 serwisy. W Mac powiedzeli, żeby spróbować delikatnie odgiąć, w dwóch pozostałych niechcieli nic tykac nawet spróbowac odgiąć bo bali się żeby nie pękła matryca. 

Czy moglibyście doradzić jak z tym sobie poradzić? czy faktycznie próbowac odgiąć?

Załączam zdjęcia jednego z rogów.

dzięki za wszelkie uwagi i wskazówki.

Załączone pliki

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 marca 2015 - 10:02

Nie da się tego odgiąć. Najlepiej odkręcić całe skrzydło i spiłować tę część aluminium, która zahacza od dolną część komputera. Jeśli zrobi się to dobrze, to nawet nie będzie śladu po uszkodzeniach, a jak zaczniesz to klepać i prostować to dopiero po tych operacjach będzie wyglądać tragicznie.

Użytkownik macsupport edytował ten post 22 marca 2015 - 10:04

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 kompernik

kompernik
  • 264 postów

Napisano 22 marca 2015 - 18:35

Ja bym tam próbował naprostować… To jest aluminium więc jest stosunkowo plastyczne. W dodatku od wewnątrz nie ma szyby, ani tym bardziej matrycy. Jedyne na co trzeba zwrócić uwagę, to siła z jaką będzie się prostowało pokrywę, oraz bardzo dobre zabezpieczenie miejsc na które będziesz wywierał nacisk.

#4 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 22 marca 2015 - 18:42

Ja bym tam próbował naprostować… To jest aluminium więc jest stosunkowo plastyczne. W dodatku od wewnątrz nie ma szyby, ani tym bardziej matrycy. Jedyne na co trzeba zwrócić uwagę, to siła z jaką będzie się prostowało pokrywę, oraz bardzo dobre zabezpieczenie miejsc na które będziesz wywierał nacisk.

A jak Ci pęknie matryca? Jestem ciekaw o jakim zabezpieczeniu miejsc mówisz:) To jest dobre w teorii ale nijak ma się do praktyki. Poza tym jak pisze macsupport - tragicznie to będzie wyglądało.

In­te­ligen­tni ludzie są często zmusza­ni do pi­cia, by bez­kon­flik­to­wo spędzać czas z idiotami. - Ernest Hemingway

#5 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 marca 2015 - 19:15

Chyba się jeszcze rozszedł od spodu trochę?... 

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#6 Krzysiek Sokolowski

Krzysiek Sokolowski
  • 2 postów

Napisano 23 marca 2015 - 10:13

Chyba się jeszcze rozszedł od spodu trochę?... 

Faktycznie, nie zauważyłem na początku. Dzięki za spostrzegawczość.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych