Right now you can go online and order an iPhone 6 for in store pickup from Apple, but this is not something you can do right away with the Apple Watch according to reports.
Apple Stores confirmed that you can go in store on April 10th and pre-order the Apple Watch for pickup in store on the Apple Watch release date in late April.
If you pre-order the Apple Watch you need to choose delivery to your home or business according to a leak on 9to5Mac.
...
If you choose to pre-order the Apple Watch in an Apple Store on April 10th, or before an unannounced cutoff date, you can come to the Apple Store to pick it up in store. Once the initial demand dies down, we expect that you will be able to order online and reserve for in store pickup.
Wedle tych informacji nie będzie możliwości rezerwacji online 10.4 z zakupem w sklepie 24.04. Będzie trzeba pojechać osobiście do Apple Store zamówić zegarek aby móc go odebrać w sklepie 24.04. Nie są to informacje podane w komunikacie przez Apple, jednak pracownicy Apple Store też twierdzą, że nie będzie rezerwacji online z odbiorem 24.04. Jedynie pre-order z wysyłką... Trochę nie chce mi się w to wierzyć, ale jakby okazało się to prawdą będzie to spore utrudnienie dla obcokrajowców na zakup zegarków.
Wedle tego co Apple mówiło miała być możliwość zrobienia pre-ordera online następnie przyjścia do sklepu zobaczenia i podjęcia decyzji o zakupie. Sam planuje wyjazd do Drezna po Apple Watcha, ale stać w nocnej kolejce nie mam zamiaru z Aslambekami i Mamedami 
Edit:
Wgłębiłem się w temat, 10.04 będzie możliwość rezerwacji online 15min spotkania w Apple Store w celu wybrania modeli i zarezerwowania z odbiorem 24.04, więc nie będzie trzeba jechać w ciemno. 9to5Mac informuje jednak o tym jak to będzie przebiegać w USA, a tam pre-order wyglądały inaczej niż w Niemczech. W USA zakup z góry przez Apple Store z odbiorem w sklepie. W Niemczech rezerwacja i płatność przy odbiorze. Nie wiadomo czy u nas będzie podobnie. Wedle przecieków w wolnej sprzedaży 24.04 będzie bardzo mało sztuk. Sprzedaż będzie nastawiona głównie na pre-order, więc trzeba się liczyć z dwoma wizytami w Dreźnie/Berlinie :/
Edited by Ostrix, 28 March 2015 - 18:25.