Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie chce się zainstalować system z dysku recovery

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Aizo

Aizo
  • 31 postów

Napisano 21 marca 2015 - 13:12

Mam sformatowego Macbook Air'a  i gdy wchodzę cmd + r w opcje maca i chcę zainstalować nowy system to mi tego nie robi i zgłasza błąd. Na stronie Apple jest napisane aby uaktualnić oprogramowanie, ale jak mam to zrobić skoro sformatowany jest dysk i systemu brak .

Jak mogę od nowa postawić system ? 3 h zmarnowałem i szlag mnie trafia, komputer mądrzejszy od człowieka, chcę instalować a on nie chce :/

#2 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 21 marca 2015 - 13:21

Mam sformatowego Macbook Air'a  i gdy wchodzę cmd + r w opcje maca i chcę zainstalować nowy system to mi tego nie robi i zgłasza błąd. Na stronie Apple jest napisane aby uaktualnić oprogramowanie, ale jak mam to zrobić skoro sformatowany jest dysk i systemu brak .

Jak mogę od nowa postawić system ? 3 h zmarnowałem i szlag mnie trafia, komputer mądrzejszy od człowieka, chcę instalować a on nie chce :/

Prawdopodobnie usunąłeś partycję Recovery. Spróbuj użyć cmd+alt+R powinno uruchomić bezpośrednią instalację z Internetu. Instaluje system, który był na kompie w momencie zakupu. 

#3 Aizo

Aizo
  • 31 postów

Napisano 21 marca 2015 - 13:40

Prawdopodobnie usunąłeś partycję Recovery. Spróbuj użyć cmd+alt+R powinno uruchomić bezpośrednią instalację z Internetu. Instaluje system, który był na kompie w momencie zakupu. 

Nie, nie, recovery nie usuwałem.

Po cmd+r pojawia mi się instalacja Yosemite  i komunikat 'przed pobraniem i odtworzeniem systemu OS X, Apple musi sprawdzić czy ten komputer kwalifikuje się do tego' , klikam dalej i pojawia ' Wystąpił błąd podczas przygotowania instalacji. Spróbuj uruchomić program ponownie ' .  

cmd+a;t+r nie działa

#4 wszystko zajęte

wszystko zajęte
  • 83 postów
  • SkądSuw

Napisano 21 marca 2015 - 14:39

masz to samo co ja, zainstaluj z pendrive, będzie na pewno szybciej i bez nerwów, po 20 próbach zainstalowania systemu z internetu dałem sobie siana.

tak samo logowanie do appstore, 7 kont 7 nie działa, też daj Sobie siana :)

i tak to będzie działać.

#5 Aizo

Aizo
  • 31 postów

Napisano 21 marca 2015 - 15:07

masz jakiś link do tego jak zrobić to z pendrive'a ? :) 

#6 wszystko zajęte

wszystko zajęte
  • 83 postów
  • SkądSuw

Napisano 21 marca 2015 - 15:22

zaraz znajdę i podeślę, sciągaj yosemite z appstore

http://www.macworld....tall-drive.html

ta metoda działa, ja tak zainstalowałem, 1 raz coś źle poszło bo system mi często nie reagował na polecenia, ale po zrobieniu instalki 2 raz już jest ok. Tu na forum jest coś podane ale to jakieś nieporozumienie.

http://imagazine.pl/2014/10/17/bootowalny-dysk-z-osx-10-10-yosemite/ < tu masz po polsku i prościej : )

Użytkownik wszystko zajęte edytował ten post 21 marca 2015 - 15:27

i tak to będzie działać.

#7 Aizo

Aizo
  • 31 postów

Napisano 22 marca 2015 - 07:44

Po wielu godzinach w końcu udało się . Dzięki za pomoc. Problemem był źle zrobiony USB z systemem. Pomógł dopiero Discmaker.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych