Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Uporządkowanie zdjęć

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 mikas4

mikas4
  • 42 postów

Napisano 21 marca 2015 - 11:48

Od kilku dni mam iphona 6 i jest to mój pierwszy telefon na ios, więc proszę o wyrozumiałość.

Przegrałem za pomocą jakiegoś programu wszystkie zdjęcia ze swojego starego telefon na iphona.

Utworzyło mi się pełno katalogów i chciałem zrobić z tym porządek. Jak mam z poziomu komputera ładnie to posegregować, w itunes nie widzę tych zdjęć.

#2 iFan2000

iFan2000
  • 331 postów
  • SkądMałopolska

Napisano 21 marca 2015 - 12:19

Segregujesz je z poziomu iPhone'a .
 iPhone 5s 32 GB Silver  iPad Air 32 GB Space Gray  iPod Shuffle 2 GB Silver

#3 mikas4

mikas4
  • 42 postów

Napisano 05 kwietnia 2015 - 11:32

Jednak z tym segregowaniem mam problem.

Za pomocą programu Wondershare MobileTrans przeniosłem wszystkie zdjęcia z innego telefonu na Androidzie na iphone.

Teraz mam wiele katalogów ze zdjęciami i tylko np z katalogu "Rolka z aparatu" lub "Mój strumień zdjęć" mogę usunąć zdjęcia.

W pozostałe katalogi jak wejdę to nie pojawia się znaczek kosza lub nie jest on podświetlony i nie wiem jak teraz pousuwać te zdjęcia.

Dodatkowo w programie itunes włączyłem synchronizacje zdjęć i dograło mi ich jeszcze więcej.

Teraz nie wiem jak zrobić z tym porządek bo z poziomu telefonu ich nie mogę usunąć a na komputerze ich nie widzę, nawet w "Mój Komputer"

Użytkownik mikas4 edytował ten post 05 kwietnia 2015 - 12:29

#4 tomciar

tomciar
  • 175 postów

Napisano 06 kwietnia 2015 - 09:33

Porządek możesz zrobić jedynie tak, że na dysku robisz sobie folder np. zdjęcia i w nim robisz porządek - foldery, daty, pliki - jak Ci pasuje. Potem w iTunes zaznaczasz ten folder jako folder ze zdjęciami do synchronizacji i synchronizujesz. Zdjęcia znajdą się w iPhone skategoryzowane tak jak w kompie. iTunes dograł Ci więcej zdjęć bo pewnie zaznaczyłeś żeby synchronizował się z kompa folder "moje obrazy". Z tych folderów zdjęc nie usuniesz, nie poprzenosisz. To po prostu obraz tego co masz na kompie. Jak zauważyłeś jedynie z rolki możesz zdjęcia usuwać.

Użytkownik tomciar edytował ten post 06 kwietnia 2015 - 09:43

#5 mikas4

mikas4
  • 42 postów

Napisano 06 kwietnia 2015 - 11:26

@tomciar Tylko po tej synchronizacji widzę że usunął mi wszystkie wcześniej synchronizowane zdjęcia z innego telefonu a zastąpił je tymi z folderu "moje obrazy"

Czy jest jakiś szyki sposób na usunięcie teraz tego wszystkiego?

Czy mam znowu zrobić synchronizacje i wskazać jakiś pusty katalog na komputerze i wtedy usunie mi tamte na telefonie?

To zarządzenie zdjęciami jest nieciekawe i frustrujące, na androidzie było to o wiele łatwiejsze.

Na razie to jedyny minus ios jaki mi bardzo przeszkadza.

#6 tomciar

tomciar
  • 175 postów

Napisano 06 kwietnia 2015 - 15:15

Szybki sposob na usuniecie tego wszystkiego z telefonu to odznaczenie w iTunes synchronizacji zdjec i zsynchronizowanie iPhona. Zarzadzanie zdjeciami, muzyką w iPhone jest zupelnie inne niz gdziekolwiek. Trzeba sie tego nauczyc, wyjscia nie ma. Jednym pasuje innym zupelnie nie.

Użytkownik tomciar edytował ten post 06 kwietnia 2015 - 15:17

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych