Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak wyciągnąć na wierzch GPS i dane komórkowe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 mikas4

mikas4
  • 42 postów

Napisano 21 marca 2015 - 11:05

Czy da się jakość wyciągnąć na wierzch łatwe włączanie i wyłączanie GPS i danych komórkowych ?

Chodzi mi o coś takiego jak w androidzie, gdzie na pasku na górze mam możliwość szybkiego włączania i wyłączania.

Tutaj na Iphone 6 mam tylko na dole WiFi, Bluetooth, a jak dodać GPS i dane komórkowe. 

#2 OneGhost

OneGhost
  • 296 postów

Napisano 21 marca 2015 - 11:08

Nic tam nie dodasz, to nie jest customizowalne w oficjalnym sofcie. 

#3 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 21 marca 2015 - 11:23

Musiałbyś zrobić JB i wgrać z Cydii odpowiednią modyfikację.

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#4 mikas4

mikas4
  • 42 postów

Napisano 21 marca 2015 - 11:24

Trochę to nie wygodne, wchodzić w ustawienia i dopiero tam to włączać.

Szkoda że nie ma aplikacji którą by się uruchamiało i pojawiał się takie ikony do szybkiego uruchamiania.

#5 OneGhost

OneGhost
  • 296 postów

Napisano 21 marca 2015 - 11:28

Wydaje mi się, że to dlatego, że większość ludzi nie przełącza tego tak często, żeby to było potrzebne.

#6 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 21 marca 2015 - 11:28

Powiem tak, mam już telefon kwartał i przyzwyczaiłem się (wcześniej symbiana miałem - nigdy jakoś nie zdarzyło mi się mieć robota). Pewno po 2 tygodniach, góra po miesiącu w ogóle tego nie będziesz zauważał, że przeszkadza, bo będzie to norma.

Wydaje mi się, że to dlatego, że większość ludzi nie przełącza tego tak często, żeby to było potrzebne.

Dobrze piszesz, mi tak na prawdę jest tylko wifi potrzebne, a wszystko inne mam w ustawieniach.

Użytkownik Andaar edytował ten post 21 marca 2015 - 11:30

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#7 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 21 marca 2015 - 12:31

Trochę to nie wygodne, wchodzić w ustawienia i dopiero tam to włączać.

Szkoda że nie ma aplikacji którą by się uruchamiało i pojawiał się takie ikony do szybkiego uruchamiania.

Tylko po co wchodzić i to włączać i wyłączać? 95% ludzi nie wyłącza tego, bo po co. A te 5% to za mało, żeby przebudowywać cały system.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#8 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 22 marca 2015 - 09:21

wydaję mi sie, ze jest to ukryte z powodu FMI zeby nie wyłaczyc z paska na zablokowanym ekranie. gps i dane komorkowe

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

#9 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 marca 2015 - 09:51

wydaję mi sie, ze jest to ukryte z powodu FMI zeby nie wyłaczyc z paska na zablokowanym ekranie. gps i dane komorkowe

No chyba nie bardzo. Jaki by to miało sens skoro cały telefon możesz normalnie wyłączyć. Zwyczajnie nikt tych funkcji tam nie dodał, bo miejsce na przyciski było ograniczone, a nie nikt ciągle nie wyłącza GPS. A wyłączanie danych komórkowych w smartfonie też przeczy idei tego sprzętu.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#10 MAXlMU5

MAXlMU5
  • 1 postów

Napisano 23 listopada 2015 - 00:06

Witam Wszystkich,  to mój pierwszy post.

Jakbym bateria była wielkości akumulatora samochodowego to mogło by tak być ;)   ale bez większej kontroli wywala bateria nawet nie widomo kiedy

Jasne że ma sens większa kontrola nad GPS i danymi , bo to dłuższa praca urządzenia, a to że zostaje parę procent baterii a jesteśmy w górach i każdy mA jest na wagę złoto to już dość częsta sytuacja. Ktoś powie to można wszytko wyłączyć , ale ja chce sprawdzić nawigację a po ściągnięciu mapy wyłączyć przesył danych, i gps, przejść 300m i włączyc tylko gps aby sprawdzić pozycję, a jak się skończy mapa tylko dane. Lubie kiedy zostawia mi się choć trochę kontroli na własnym urządzeniem, kiedy mogę być jego właścicielem a nie tylko urzytszkodnikiem :)

#11 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 23 listopada 2015 - 00:41

Gratuluję wykopków, a wracając do tematu, to włączanie i wyłączanie co chwila transmisji danych i GPS wcale nie wydłuża baterii a wręcz skraca jej żywotnośc, bo za każdym razem GPS musi łapać FIXa więć to co zaoszczędziłeś na wyłączeniu, tracisz na ponownym ustalaniu pozycji. Poza tym mamy XXI w. I wymyślono Power Banki. Jak kupisz porządny to i dwa razy naładujesz telefon do pełna.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych