Witam, zakupiłem ostatnio Ipada Mini Cellular i włożyłem do niego kartę Virgin Mobile. I tu pojawia się pytanie. Jakie są poprawne ustawienia APNu? Niestety, Ipad domyślnie sobie ich nie znalazł, więc w zakładce Dane sieci komórkowej w polu APN wpisałem: internet. I działa. Ale czy to samo powinienem wpisać w zakładce: Konfiguracja LTE (opcjonalna)? Bardzo proszę o pomoc.

Ipad mini cellular a konfiguracja internetu w Virgin Mobile - iOS 8.2
Posted 19 March 2015 - 19:01
Posted 19 March 2015 - 22:06
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Posted 19 March 2015 - 22:16
To może ty jesteś aż tak leniwy, że nie przeczytałeś dokładnie informacji z linku który podałeś? Pierwsze co to tam zajrzałem. I co? Opisują ogólne ustawienia kompatybilne ze wszystkimi telefonami, łącznie z androidem. A zakładka "Konfiguracja LTE (opcjonalna)" w Ipadzie jest specyficzna i nie jest tam opisana. A właśnie moje pytanie dotyczy tylko tego.
Posted 19 March 2015 - 22:39
Teraz pomyśl nad sensownością swojego pytania.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Posted 19 March 2015 - 23:15
Kolego as007, w Polsce Virgin Mobile, korzysta z infrastruktury sieci Play i T-Mobile i prawdopodobnie po przypisaniu operatora ręcznie na Play lub T-Mobile, będąc w zasięgu LTE, będziesz mógł korzystać z LTE, musisz popróbować.
Posted 20 March 2015 - 11:58
LTE (APN internet) działa tylko na infrastrukturze Play (rozmowa z BOK), po ręcznym przypisaniu do Play, sprawdziłem działa.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users