Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[4S] Error (1). Próbowałem wszystkiego, czyżby płyta?

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Mateusz06

Mateusz06
  • 9 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 14 March 2015 - 17:04

Witam!
Ostatnio chciałem się przerzucić z iphone4 na 4s. Znalazłem ogłoszenie na olx z telefonem który wyświetla wciąż błąd 21. Facetka zapewniała mnie że nigdzie go nie oddawała, a chłopak nie mógł sobie z nim poradzić. Telefon jest bez simlocka i bez iCloud z polskiego T-mobile. Gdy go kupiłem próbowałem odtworzyć go na 4 kompach, dfu, tiny i wszystkim innym bezskutecznie, w doddatku wybudzić można go było tylko kablem i wchodził w recovery, a gdy go kickowałem z recovery to ekran zapalał się na logo, gasł i sekwencja powtarzała się w nieskończoność. Otworzyłem go i odłączyłem baterię na godzinę, po czym skręciłem. Jaki byłem zadowolony gdy ruszył pasek postępu wgrywania nowego systemu, lecz potem zatrzymał się na błędzie "1". No i znów zacząłem próbować czego tylko znalazłem w google, na wszystkich komputerach i programami. Baterię znów odłączyłem, ale Error (1) został już. Ostatecznie jeszcze chciałem wgrać czymś innym niż iTunes, więc ściągnąłem PANGU, ale tym też się nie udało. Macie może jakiś pomysł? Może redsn0w i jakiś custom? Coś polecacie? Nie mam pojęcia jaki system mógł być wcześniej, ale design recovery jest ten czerwony z nowym kabelkiem.

Rozważam nawet opcję oddania do naprawy, ale boję się, że będą chcieli wymienić całą płytę główną co mnie nie będzie urządzać(jaka cena w najlepszym i najgorszym przypadku?). Liczę na wasze doświadczenie. Pozdrawiam

W TU, wyświetla się tylko pokraczny numer urządzenia i nie ma żadnych plików ssh, w iTunes wyświetla się informacja z iPhone 4s i jego numer seryjny, nic poza tym. Kable też zmieniałem i odtwarzałem na wszystkich gniazdach.

Edited by Mateusz06, 14 March 2015 - 17:11.

#2 indu

indu
  • 972 posts
Posted 14 March 2015 - 19:21

http://myapple.pl/fo...izacji-712-1/

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users