Witam, mam mały problem z programem Transmission, otóż gdy sprawdzam porty, każdy wylosowany jest zamknięty. Moim dostawcą internetu jest Toya, poprosiłem o publiczne IP na adres karty sieciowej mojego iMaca, pozytywnie rozpatrzona prośba jest publiczne IP, Myślałem, że to rozwiąże mój problem, jednak tak się nie stało. Modem jaki dostałem z Toyi to Cisco EPC3008, natomiast router to TPLink TL-WR841N (testowane porty w routerze odblokowane). Macie może jakieś pomysły co mogę jeszcze zrobić? Ewentualnie, co robie źle?

Jak otworzyć porty?
Napisano 09 marca 2015 - 19:53
Napisano 10 marca 2015 - 00:33
Najlepiej włącz w routerze UPnP. Nie pamiętam gdzie to się znajduje. Wtedy Transmission sam sobie otworzy potrzebny port.
Coś musisz robić, źle, że porty niby masz odblokowane a jednak nie.
Napisano 10 marca 2015 - 07:40
Witam, mam mały problem z programem Transmission, otóż gdy sprawdzam porty, każdy wylosowany jest zamknięty. Moim dostawcą internetu jest Toya, poprosiłem o publiczne IP na adres karty sieciowej mojego iMaca, pozytywnie rozpatrzona prośba jest publiczne IP, Myślałem, że to rozwiąże mój problem, jednak tak się nie stało. Modem jaki dostałem z Toyi to Cisco EPC3008, natomiast router to TPLink TL-WR841N (testowane porty w routerze odblokowane). Macie może jakieś pomysły co mogę jeszcze zrobić? Ewentualnie, co robie źle?
Próbowałeś uTorrentem (sprawdź tylko, jeśli nie chcesz używać). Tu masz wersję bez reklam i syfu (bez instalatora, wystarczy rozpakować).
Napisano 11 marca 2015 - 19:01
Zaraz, zaraz jak to dostales na karte sieciowa iMaca publiczny adres ip skoro masz podpiety jeszcze router?
masz dwa sprzety: modem z toyi cisco EPC3008 i za nim router TP-link'a wiec ten adres publiczny dostal nie iMac tylko TP-Link
najlepiej sprawdzic zdroworozsadkowo: mozesz podpiac mac'a bezposrednio do modemu toyi? dziala wtedy?
Jesli tak to trzeba przekierowac porty na routerze TP-linka.
Przyklad przekierowywania, co prawda pod rejestrator tutaj:
http://www.dipol.com...ora__bib516.htm
Jakie porty trzeba przekierowac? a to juz pytanie do manuala programu transmission, prawdopodobnie port 51413
https://trac.transmi...ForwardingGuide
Pisze tam tez o koniecznosci zmiany wbudowanego firewalla w mac os zeby przepuscil polaczenia dla Transmission, zrobiles to?
tak samo zalecaja zeby po wlaczeniu UPnP na routerze (co zrobiles) wlaczyc opcje 'Forward port from router'...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych