To nie jest farba... anodowane aluminium. Nie ma to absolutnie nic wspólnego z malowaniem.
MacBook 12" - Opinie
Posted 13 July 2016 - 19:55
Posted 13 July 2016 - 21:18
Schodziła Ci farba? W kilku miejscach czytałem, że schodzi. Będzie trzeba sprzedać pro i kupić MB xD
Pierwszą wersję miałem tylko 8 miesięcy, ale widziałem przy nadgarstkach takie trochę "wytarte" - widziane pod pewnym kątem.
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Posted 14 July 2016 - 12:51
Kupilem przejsciowke do 12-stki na zwykle USB ale szukam jeszcze jednej - mianowicie chodzi mi o to zeby wpiac przez taka przelotke odwrotnie np. pendrive USB-C do gniazda USB 3.0. To jest w ogole mozliwe zeby tak dzialal bo cos czytalem o braku wstecznej kompatybilnosci? Widzialem takie przelotki w chinskich sklepach no ale nie bede czekal teraz 2 miechy na przesylke za 5$.
Widzial ktos moze takie cudo gdzies w Polsce?
Edited by Ament, 14 July 2016 - 12:56.
Posted 14 July 2016 - 14:52
Nie ma to jak kupić komputer za 6 tyś. i przejściówkę za 5$. Brawo.
Posted 14 July 2016 - 15:36
@up, chyba nie doczytales albo nie zrozumiales o co kaman... chodzi o mozliwosc wpiecia np. pena z USB-C do lapka z USB 3.0 poprzez jakas przejsciowke/przelotke.
Co do samej przejsciowki to jakby byla nawet za 1 centa to tez bym kupil; nigdy nie rozumialem tego typu argumentow no ale to przeciez polskie forum o Apple wiec wybacz kolego - hanba, ze nie wydalem drugie 6k na osprzet do nowego nabytku Najwyzej jak juz kupie to pomaluje na bialo i nakleje symbol jablka zeby nie bylo wstydu i zebym mogl spac spokojnie.
Edited by Ament, 14 July 2016 - 15:39.
Posted 14 July 2016 - 15:39
Jaka hańba? Co to ma do rzeczy? Jak kupujesz Ferrari to przerabiasz go na LPG? Idź do normalnego sklepu i kup porządną przejściówkę, a nie bawisz się w chińskie gówna.
Posted 14 July 2016 - 16:28
Mozesz przeczytac jeszcze raz moj post? Przejsciowke do Macbooka (Multiport Adapter) juz MAM ale ze nabylem tez pena Sandiska 128GB ze zlaczem USB-C szukam kolejnej przejsciowki zebym mogl tego pena wpiac w inne swoje kompy, ktore maja tylko USB 3.1. Bo po co mi ten pen jak moge go tylko wpiac w Macbooka? Teraz rozumiesz czego szukam?
Posted 14 July 2016 - 18:03
Twój przypadek doskonale pokazuje co się dzieje przy kupnie MB. Kolejna torba to przejściówki.
Posted 16 July 2016 - 16:31
Od paru dni jestem posiadaczem 12 z małym bonusem w postaci małego robaka pod szybą matrycy, który sobie łaził po całym ekranie . Dzisiaj niestety robak zdechł na środku matrycy i słabo to wygląda, więc jestem zmuszony oddać sprzęt do serwisu. Który autoryzowany serwis polecacie w Warszawie ( Cortland Bitwy Warszawskiej czy Imad ) ? Zależy mi na czasie i "czystości" naprawy, która pewno będzie się wiązała z odklejeniem szyby od matrycy.
Edited by Blink_182, 16 July 2016 - 16:31.
- blogger likes this
Posted 16 July 2016 - 20:17
Możesz wrzucić zdjęcia, żeby z ciekawości zobaczyć jak to wygląda? Pierwszy raz słyszę o takiej sytuacji.
Posted 16 July 2016 - 20:27
Od paru dni jestem posiadaczem 12 z małym bonusem w postaci małego robaka pod szybą matrycy, który sobie łaził po całym ekranie . Dzisiaj niestety robak zdechł na środku matrycy i słabo to wygląda, więc jestem zmuszony oddać sprzęt do serwisu. Który autoryzowany serwis polecacie w Warszawie ( Cortland Bitwy Warszawskiej czy Imad ) ? Zależy mi na czasie i "czystości" naprawy, która pewno będzie się wiązała z odklejeniem szyby od matrycy.
Jak sam zauważyłeś szyba jest klejona z matrycą. Serwis albo wymieni cały topcase, albo i matrycę i szybę (ale to chyba tylko nieoficjalne pogwarancyjne naprawy). IMO obydwa serwisy są godne polecenia. W iMadzie robili mi kiedyś płytę główną, a w Cortlandzie jak odkleiła mi się szyba w poprzednim MBP Unibody to miałem wymieniony cały topcase. Bez znaczenia, gdzie zrobisz.
blackandtan.eu - ręcznie szyte etui dla urządzeń Apple
Posted 16 July 2016 - 22:13
Posted 16 July 2016 - 22:39
Przecież napisałem. Idź do sklepu i kup normalną przejściówkę, a nie chińskie. Za 30 czy 40zł widziałem.
Twój przypadek doskonale pokazuje co się dzieje przy kupnie MB. Kolejna torba to przejściówki.
A ty myślisz że przejściówka ze 40zł ze sklepu czymś różni się od tej z Aliexpress za 2$?
Posted 17 July 2016 - 08:56
Eeee, to chyba się kwalifikuje do wymiany sprzętu, skoro wada fabryczna.
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Posted 17 July 2016 - 11:54
Możesz wrzucić zdjęcia, żeby z ciekawości zobaczyć jak to wygląda? Pierwszy raz słyszę o takiej sytuacji.
Trochę słabo to widać bo robiłem zdjęcie iphonem i robak jest trochę zdeformowany bo się rozpłaszczył jak nacisnąłem matrycę Jeszcze wczoraj miał 8 nóżek i popylał po całej matrycy
Eeee, to chyba się kwalifikuje do wymiany sprzętu, skoro wada fabryczna.
Chyba wolę żeby mi wymienili cały ekran niż ryzykować otrzymanie jakiegoś refurba
- North likes this
Posted 17 July 2016 - 13:59
Ciekawe jak tam wlazł...
Posted 17 July 2016 - 14:03
pewno w fabryce wlazł . To prawdopodobnie nielegalny emigrant z Chin
Posted 17 July 2016 - 14:08
Urząd Celny powinien się nim zająć.
Swoją drogą - widziałem dzisiaj na Allegro importowane z USA: http://allegro.pl/2016-apple-macbook-12-m3-1-1-8gb-256-gold-mlhe2-i6334463365.html#thumb/1
w cenie ponad 1000 PLN mniej niż w sklepie. Pierwsze pytanie - czy ktoś takiego kupował i od tego gościa?
Drugie pytanie - jak z wtyczką do prądu? W USA mają inne wtyczki...
Posted 17 July 2016 - 14:28
wtyczkę masz wymienną, kupisz na allegro za 20 zl. Reszta jest identyczna jak w wersji europejskiej
Posted 17 July 2016 - 18:26
Kiedyś ENTER był inny.
Oficjalny serwis nie bawi się w rozklejanie ekranu. Wymieni całe skrzydło. Pytanie czy to przyjmą na klatę. Przecież to nie wina Apple że tam był robak. Może wszedł wczoraj i to Twoja wina, bo siedziałeś na dworze z maciem.
Śmieszne, ale w tym kraju pamiętam akcje z wymiana obudowy w białym i czarnym macbooku, dlatego spodziewam się wszystkiego. Ewentualnie czeka Cię podróż do Berlina czy UK. Tam takie rzeczy robią od ręki i nikt o nic nie pyta. Daj znać jak poszło z tym robaczkiem.
Posted 17 July 2016 - 19:08
Matryca powinna być na tyle szczelna ,żeby nie dopuścić do takich sytuacji. Najpierw mam zamiar zadzwonić na infolinię Apple i opisać problem a dopiero później podjadę do Cortlandu. Zresztą wcale nie mam zamiaru im mówić że to coś żyło i zdechło wczoraj. To wygląda jak brud pod szybą i było od nowości. Macbook ma 7 cykli ładowania i pierwszy raz był uruchomiony 6 dni temu.
Posted 20 July 2016 - 19:20
Nie szalej, kup męską wersję Moim zdaniem SG wygląda najlepiej.
Meska jest dla mezczyzny a jak dla @zakino pasuje rozowy to niech kupi. Nie musi ukrywac swoich preferencji.
Posted 21 July 2016 - 20:40
Jeżeli ktoś się przejmuje krótkim czasem pracy na baterii nowego Macbooka to jest na to prosty sposób - powerbak. Tutaj jest info z opisem co i jak.
Posted 21 July 2016 - 22:26
Hmmm biorąc pod uwagę posty powyżej, to nie wiem czy powerbank za 129zł jest godny zasilać maca za 6k. Nie ma nic droższego?
Posted 22 July 2016 - 00:11
Raczej nie jest godny. Ja ładuje Mi który kosztował 80zł. Trzeba wiedzieć gdzie można oszczędzać, nic trudnego.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users