Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Withings WS-50 vs iHealth HS5

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 kamil1114

kamil1114
  • 596 posts

Posted 06 March 2015 - 12:14

Witam,

stoję przed trudnym wyborem pomiędzy urządzeniami Withings WS50 ,a iHealth HS5 ,zależy mi na tym aby waga przesyłała dane do iPhone'a i Applowskiej aplikacji Health ,skąd potem będę mógł pobierać dane do programu Argus. Niestety naczytałem się dużo złych opinii o obu wagach ,może ma ktoś jakieś doświadczenie z którąkolwiek z wag i jest mi w stanie coś doradzić ? iHealth HS5 przekonuje mnie ilością sensorów i pomiarów w porównaniu do pierwszej wagi ,lecz aplikacji na iPhone'a tej firmy pozostawia wiele do życzenia. Proszę o jakieś porady ! 

iPhone 3GS 16 GB -> iPhone 4S 16 GB -> iPhone 5 32 GB B&S + Bose MIE2I iPad 2 32 GB + Monster Beats by Dr Dre Studio Apple TV 3 gen. -> iPhone 5S 16 GB -> iPhone 6 64 GB

#2 sigreg

sigreg
  • 89 posts
  • SkądZabrze

Posted 07 March 2015 - 11:56

Mam wage Withings WS50, od jakichs... 2 miesiecy, nie moge jednak napisac nic o tej drugie, nawet jej nie widzialem :) Z Withings jestem zadowolony, robi to co trzeba, chociaz nie jest bez wad. Na przyklad pomiar tetna - srednio co drugi pomiar jest u mnie nieudany, nie wiadomo dlaczego. Pomiar tkanki tluszczowej dziala zawsze, ale ten znowu bywa obarczony pewnymi bledami - pretensji o to nie mam, to nie produkt medyczny a sprzet do uzytku domowego. Wiec nawet jesli nagle z dnia na dzien pomiar tluszczu potrafi sie zmienic o 0.3% to szybko wraca do poprawnych wartosci przy nastepnym pomiarze, wiec trendy bywaja "poszarpane" ale ogolna tendencja zmian (lub ich braku) jest wyraznie widoczna przy kilku pomiarach.

Co mi sie podoba to aplikacja Withings, jest po prostu swietna. Oczywiscie uaktualnianie pomiarow na iPhone dziala super, staje rano na wadze, ide do lazienki na poranne rytualy, i jak wracam po kilku minutach to na iPhone jest widoczny nowy pomiar, zawierajacy wage, tkanke tluszczowa, tetno i jakosc powietrza. Swoja droga dzieki wadze okazalo sie ze w nocy robi sie w sypialni niefajnie - mam zbyt szczelne okna i mocno rosnie poziom CO2.

Synchronizacja z ajfonowa aplikacja zdrowie dziala bardzo dobrze. Otwieram WIthings zeby zobaczyc nowe pomiary i od razu sa ladowane do Zdrowie. Niestety nie moge powiedziec tego samego o innej aplikacji ktora bardzo cenie - UP od Jawbone. Nie wiedziec czemu UP ni cholery nie chce sie dogadac ze "Zdrowie" i synchronizacji krokow z opaski nie mam.

Czy jestem zadowolny z tej wagi ? Jak najbardziej tak. Minusem jest cena, co prawda Apple nas przyzwyczailo ze gadzety kosztuja, osobiscie jednak cene ponad 6 stow za badz co badz fajna wage uwazam za bardzo wysoka. Gdyby cena byla nizsza powiedzialbym ze zakup tej wagi to bardzo dobry pomysl, przy cenie jaka jest powiem "jest ok".

I tak calkowicie OT:

Withings tą wagą mocno przekonalo mnie do siebie, tak bardzo ze zaczalem szukac ich innych produktow. Jak pisalem wczesniej uzywam opaski Jawbone jako krokomierza, dziala bardzo dobrze ale brakuje mi funkcji zwyklego zegarka.Okazuje sie ze Withings ma w ofercie urzadzenie dla mnie idealne - zegarek ktory jednoczesnie mierzy kroki, a do tego wyglada elegencko. Withings Active ! :) O ile Apple Watch kompletnie po mnie "splynal" o tyle spodziewam sie ze Withings active dolaczy do mojego grona "noszonych gadzetow" w najblizszej przyszlosci.

#3 minister23

minister23
  • 73 posts

Posted 24 January 2016 - 12:20

sigreg a powiedz bo właśnie kupiłem tą wagę i wszystko spoko, dokładnie jak piszesz, ale wyniki BMI nie przechodzą mi do apki zdrowie ?! czemu ??
Acha i w sumie to wyniki wagi też nie idą bezpośrednio do apki zdrowie, bo nawet nie można tam ustawić apki withings jako źródła, tylko zrobiłem to, że mam wyniki z apki withings spięte z apką MyfitnesPal i dopiero tą aplikację mogę ustawić jako źródło w apce zdrowie !!

Troche mnie dziwi, że takie kombinacje musze robić i dlatego chyba kupię wagę firmy iHealth za podobne pieniądze a apka ich jest dostępna jako źródło w aplikacji zdrowie !
No ma więcej pomiarów ciała !! i jeszcze dostępne są inne gadżety w dobrej cenie z ich firmy jak na przykład ciśnieniomierz za 300 zł który też wyniki prześle do apki zdrowie !

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users