Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iphone 4s problem z aktywacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#1 Maciek Janicki

Maciek Janicki
  • 10 postów
  • SkądOstrowiec Swietokrzyski, Poland

Napisano 26 lutego 2015 - 21:25

Witam :D
Mam możliwość kupienia iphone 4s w dobrej cenie ;)
Tylko że problemem jest simlock i to że telefon jest nie jest aktywowany macierzystą kartą sim :/
Ponadto ma jakieś problemy z usb- czasem komputer go widzi a czasem nie
Czy da się aktywować ten telefon bez macierzystej karty? Np. kartą gevey
Imei:013188002504593

#2 marooo

marooo
  • 628 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 lutego 2015 - 22:08

Ja na Twoim miejscu bym odpuścił i dołożył do sprawnego iP.

#3 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 26 lutego 2015 - 22:42

Nie zainstalujesz żanego nowego softu na nim.

Odblokowanie oficjalnie kosztuje jedyne 89 funciaków w T-Mobile GB, być może ktoś to zrobi za 50 ale trzeba by tam być.

USB to mniejszy problem. Zapewne wymiana złącza załatwi sprawę - koszt 20 zł (wymieniasz samemu) ale jeśli to coś innego to mogiła.

Sądzę, że on jest wart max 50 funtów w UK.

Nie ma sensu się w to pchać. same kłopoty. Chyba, że na części za 100 zł. :-)

Tylko spokój może nas uratować ;-)

#4 Maciek Janicki

Maciek Janicki
  • 10 postów

Napisano 27 lutego 2015 - 00:59

Właśnie coś koło tego za ten telefon ;) mam możliwość ściągnięcia z anglii karty tmobile żeby go aktywować :D tylko gdyby dało się to zrobić kartą gevey to zaoszczedziłbym czas i pieniądze ;)
Jeśli da się karta gevey to którą? Strasznie duży wybór na alletanio ;)

#5 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 27 lutego 2015 - 01:21

Jeśli za tyle i jak działa, to się wdg mnie opłaca. A co do karty to nie wiem, czy dałoby się aktywować, to niech ktoś inny ci odnośnie tego powie, ale na pewno simlocka nie opłaca się ściągać, bo za niedługo wyjdzie finalna wersja iOS 8 i potem 4S straci wsparcie jakiekolwiek, jeśli chodzi o aktualizacje.

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#6 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 27 lutego 2015 - 09:24

Kartę sim T-moible UK można kupić w PL za 8-10 zł. To nie jest wydatek...

#7 Maciek Janicki

Maciek Janicki
  • 10 postów

Napisano 27 lutego 2015 - 14:14

Właśnie do końca nwm czy on jest z tmobile ponieważ na iphoneimei.info wyswietla informacje tmobile orange
Czyli potrzebuje karte tmobile ?

#8 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 28 lutego 2015 - 19:17

Obawiam się, że jest kradziony bo ma aktywny Find My Phone. Odstąp od kupna, chyba, że chcesz mieć zablokowany hasłem do icloud telefon - pisać maila do właściciela, oddawać potem itd...

https://www.icloud.com/activationlock/

Użytkownik cubasz edytował ten post 28 lutego 2015 - 19:19

#9 Maciek Janicki

Maciek Janicki
  • 10 postów

Napisano 28 lutego 2015 - 22:19

Spokojnie to ja już go zabezpieczyłem ;) poszedłem do komisu na mieście i Pan był na tyle uprzejmy że dał mi starter tmobile uk za darmo :P
Wifi jednak działa tylko bardzo słaby zasięg- w odległości 6m od routheea wywala błąd że nie można połączyć z siecią wifi :/
A tak btw. jaki gevey polecacie ? Mam na tym ip4s ios 8.1.3 i mam zamiar kupić r-sim 9 pro

#10 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 01 marca 2015 - 10:17

A, to Ty zabezpieczyłeś iCloud, no to ok... :-)

Z WiFi to może jak wywalisz ustawienia sieciowe się poprawi ale może też być psujący się układ wifi-bluetooth. To częsta przypadłość 4s zwłaszcza po zamoczeniu.

Możesz też go zaorać i dać mu najnowszy soft jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.

Na kartach Gevey się nie znam ale podobno  ta jest ok (ultra s 2 gen) http://www.geveystor...ey-ultra-s-ios6

#11 Maciek Janicki

Maciek Janicki
  • 10 postów

Napisano 01 marca 2015 - 12:42

Już zaktualizowalem ;) był 7.1.2 który działał koszmarnie. Ten ios8.1.3 jest szybszy ;)

#12 Dawid Adam

Dawid Adam
  • 5 postów

Napisano 03 marca 2015 - 18:57

Witam, mam identyczny problem, mianowiice, posiadam iphone 4s (Też IOS 8.1.3) Wyświetla mi się komunikat, że telefon nie jest aktywowany - czyli muszę dowiedzieć się z jakiej jest sieci, kupić z niej kartę i wtedy aktywacja pójdzie bez problemu ? a jeżeli zdejmę całkowicie simlocka, to wtedy ta aktywacja będzie dostępna z każdą kartą czy w ogóle ją pominę ?

#13 satmar

satmar
  • 788 postów
  • SkądInowrocław

Napisano 03 marca 2015 - 19:07

aktywacji nie pominiesz, ale po zdjęciu simlocka aktywujesz go każdą kartą 

• Dawid Adam lubi to

#14 Dawid Adam

Dawid Adam
  • 5 postów

Napisano 03 marca 2015 - 19:35

aha a więc tak to działa, dziękuję za odpowiedź bardzo ;) Życzę udanego wieczoru. Jeszcze jedno pyt. Czy tne telefon musi być aktywowany z każdą nową sim ?

#15 marooo

marooo
  • 628 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 marca 2015 - 19:48

Nie

• Dawid Adam lubi to

#16 Maciek Janicki

Maciek Janicki
  • 10 postów

Napisano 03 marca 2015 - 19:53

Nie, można aktywować jedną kartą nawet 100 iphonow :P karta nie musi być nowa, ważne żeby sieć się zgadzała :D I chyba musi być aktywna :D
Poprostu telefon na serwerach apple sprawdza jaki numer sieci moze go aktywować i porównuje go z numerem jaki ma numer sieci zapisany karta sim :D chyba to jest numer iccid ale niech ktoś bardziej kompetentny się wypowie :D

daj numer imei to zobaczymy z jakiej sieci :D jeśli sieć typu tmobile/three uk to bez problemu dostanie się takową karte w polsce  :D gorzej jeśli jest to telefon z dalszych rejonów swiata :D wtedy chyba trzeba kupić uniwersalna kartę i programator

Użytkownik Maciek Janicki edytował ten post 03 marca 2015 - 20:07

• Dawid Adam lubi to

#17 Dawid Adam

Dawid Adam
  • 5 postów

Napisano 04 marca 2015 - 13:43

Dziękuję wszystkim zaangażowanym osobom w pomoc ;) :* :D No niestety, mój jest z USA z sieci Sprinter(czy jakoś tak) :/

#18 Maciek Janicki

Maciek Janicki
  • 10 postów

Napisano 04 marca 2015 - 18:39

Ja mam jeszcze jedno pytanie :D czy mogę podłączyć iphonea z włożonym rsimem do itunes? 

btw. Kupiłem r-sim 9 pro i działa na ios 8.1.3 :D Mogę rozmawiać, smsować, sprawdzać stan konta ale jak jest z internetem mobilnym jeszcze nie sprawdzałem :D

Na początku nie mogłem uruchomić rsima poprzez wybranie ios7 i orange uk. Iphone nie łapał zasięgu ;) Dopiero po wybraniu pozycji ios6 i orange uk zaczął działać :D Jeśli ktoś by nie wiedział to tmobile uk i orange uk połączyło się w ee uk ;) Więc nie ważne które wybierzemy z tych trzech bo i tak powinno działać :D

#19 Dawid Adam

Dawid Adam
  • 5 postów

Napisano 04 marca 2015 - 21:23

Kolejne pytanie, tym sprzętem da radę zaprogramować na dowolnej karcie sim ? :D http://allegro.pl/zestaw-aktywacyjny-iphone5-4s-4g-4-3-axnet-i4944523384.html

znaczy aktywować, sorry ale nie wiem jak tu się edytuje posty :D

aha tak to działa :)

#20 Maciek Janicki

Maciek Janicki
  • 10 postów

Napisano 04 marca 2015 - 21:31

Z opisu aukcji wynika że karta jest już w zestawie ;) Nie da się chyba na dowolnej, musi być taka jakby specjalna   ;)

Chodzi o to że na takiej zwykłej  nie zmienisz imsi ( dlatego w celu zmiany widocznego dla telefonu imsi stosuje się podkładki typu gevey, r-sim ) a taka uniwersalna ma dostępną tą opcje :D

Użytkownik Maciek Janicki edytował ten post 04 marca 2015 - 21:33

#21 Dawid Adam

Dawid Adam
  • 5 postów

Napisano 04 marca 2015 - 21:36

aha, ta cała aktywacja to w ogóle jakaś głupota, masakra.

No to cóż, niebawem wypłata, to zakupię i spróbuję tym zestawikiem. Dobra a później jak go aktywuję to co muszę kupić by w każdej sieci działał? To r-sim 9 pro, co Ty masz tak ? :D

#22 Maciek Janicki

Maciek Janicki
  • 10 postów

Napisano 04 marca 2015 - 22:18

Na stronie producenta r-sim jest tabela odnośnie współpracy poszczególnych kart z iphoneami  :D http://rsim5.com/instruction.php

Ja wybrałem po prostu najtańszą :P

A te patche do rsim/ gevey o których możesz usłyszeć to po zrobieniu jailbreake możesz wgrywać bezpośrednio z cydii po dodaniu odpowiednich rezpozytoriów ;) Ale chyba za pomocą tego programatora też można :)

Patch to taka jakby aktualizacja dla geveya bądz r-sim ;) tylko nwm czy już skonfigurowany gevey/rsim moze aktywowac iphonea ;) Jeśli to by zadziałało to mógłbyś na jabuszku kolegi ustawić geveya/rsima i aktywować swoje bez programatora ;)

Użytkownik Maciek Janicki edytował ten post 04 marca 2015 - 22:31

#23 Maciek Janicki

Maciek Janicki
  • 10 postów

Napisano 05 marca 2015 - 19:24

Potwierdzam :D

Na iphone 4s ios 8.1.3 z simlockiem na tmobile uk działa karta play po użyciu r-sim 9 pro :D po wybraniu ios7 przy konfiguracji iphone nie mógł znaleźć nawet sieci :P natomiast po wyborze ios6 działa wszystko! można:

-wykonywać i odbierać połączenia,

-wysyłać i odbierać smsy,

-sprawdzać stan konta,

-używać mobilnego internetu i nie gubi sieci :D

jedynym minusem to słaba jakość wykonania ponieważ tacka jest plastikowa i wchodzi głębiej niż ramka obudowy ip :/  Ale za tą cenę ( 30 zamiast 500 złoty za simlocka ) nie oczekuje cudów i ogólnie jestem zadowolony z r-sim 9 pro :P

Użytkownik Maciek Janicki edytował ten post 05 marca 2015 - 19:26

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych