Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * * 1 votes

Gwarancja z serwisu X-KOM (MBPr 13 )

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 3zi000

3zi000
  • 20 posts

Posted 23 February 2015 - 19:02

Witajcie :) Stroję przed dylematem, gdyż W sobotę zakupiłem w serwisie X- KOM Nowego MacBook'a Pro z gwarancja producenta na 12 miesięcy. Dosłownie przed chwilą dostałem propozycję odpłatnego przedłużenia gwarancji według tego cennika:

Przedłużenie gwarancji (AWARIA) opiewa na usterki techniczne, które pojawiłyby się w okresie po zakończeniu standardowej gwarancji producenta. Poniżej prezentujemy ceny poszczególnych przedłużeń:
Przedłużenie o 12 miesięcy  AWARIA (A12) - 509,90 zł
Przedłużenie o 24 miesiące AWARIA (A24) -  611,88 zł
Przedłużenie o 36 miesięcy AWARIA (A36) -  764,85 zł

W przypadku rozszerzenia (PRZYPADKOWE USZKODZENIA + KRADZIEŻ) jest to pełna ochrona zakupionego urządzenia w przypadku uszkodzeń mechanicznych (upadek, zalanie, rozbicie matrycy, kradzież z włamaniem,napaść itp.).Opcję rozszerzonej gwarancji możemy  aktywować do 2 dni od momentu wystawienia faktury na sprzęt.

Ceny rozszerzeń gwarancji znajdą Państwo poniżej:
12 miesięcy PRZYPADKOWE USZKODZENIA + KRADZIEŻ (PUK12) - 509,90 zł
24 miesiące PRZYPADKOWE USZKODZENIA + KRADZIEŻ (PUK24) - 611,88 zł
36 miesięcy PRZYPADKOWE USZKODZENIA + KRADZIEŻ (PUK36) - 764,85 zł
48 miesięcy PRZYPADKOWE USZKODZENIA + KRADZIEŻ (PUK48) - 866,83 zł

W ofercie posiadamy także pakiety 2w1:
A 24 + PUK 36 - 968,81 zł
A 12 + PUK 24- 764,85 zł

Tu moja pytanie do was czy opłaca się zakup pakietu 2w1 za 968,81zł ( nie ukrywam, że długo zbierałem na tego laptopa a 1000zł robi dla mnie dużą różnicę). Przede wszystkim chodzi mi o ubezpieczenie od kradzieży, gdyż będę często zabierał go ze sobą do szkoły. Spojrzałem dodatkowo na warunki umowy (która będzie w załączniku), i troszkę się zawiodłem z tego powodu:

,,Ubezpieczyciel nie ponosi odpowiedzialności za szkody w Urządzeniach powstałe:
1) w wyniku utraty lub uszkodzenia akcesoriów takich jak: zestaw słuchawkowy, modem, antena, kable, ładowarka, baterie, pilot, wtyczki,
2) w wyniku wandalizmu (przez wandalizm rozumie się umyślne, zamierzone zniszczenie lub uszkodzenie Urządzenia przez Osobę trzecią),
3) w wyniku zagubienia, zaginięcia lub kradzieży bez włamania,

Najbardziej denerwuje mnie punkt 3... Człowiek chce ubezpieczyć urządzenie za 5 patoli od kradzieży,a  okazuje się że obejmuje to tylko rabunkową i tylko z włamaniem
Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Powinienem zawrzeć umowę o gwarancję dodatkową czy pozostać przy producenta? Decyzję muszę podjąc do 25.02.2015r. więc było by miło gdyby Ktoś kto się zna na rzeczy mi pomógł :) ZAŁĄCZNIK: Attached File  OWU.pdf   431.15KB   0 downloads

Edited by 3zi000, 23 February 2015 - 19:39.

#2 Driff

Driff
  • 423 posts

Posted 23 February 2015 - 20:47

Według mnie te wszystkie gwarancje to pic na wodę. Ja bym na Twoim miejscu kupił AppleCare. 

<p>MacBook Air 13" Early 2014 + iPhone 12 Pro Max + AirPods Pro

#3 kazam

kazam
  • 66 posts

Posted 24 February 2015 - 23:32

Jasne że kupuj.

Ja u nich dokupiłem do swojego telefonu kiedyś. Po upadku (zbity LCD oraz szyba) po kilku dniach dostałem nowy telefon.

Apple Care wydłuży Ci gwarancję, ale jak Ci ukradną laptopa np. z samochodu lub Ci upadnie i rozwali to Apple Care NIC Ci nie pomoże.

#4 jacek00

jacek00
  • 368 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 February 2015 - 00:36

To jest normalne ubezpieczenie. Sprawdź co do zaoferowania mają inni ubezpieczyciele na rynku.

#5 kazam

kazam
  • 66 posts

Posted 25 February 2015 - 08:29

Za ubezpieczenie w X-KOM odpowiada firma uCare. To bardzo dobra firma.

Czas na zakup ubezpieczenia w X-KOM jest krótki.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users