Witam. Jestem tutaj nowy więc prosiłbym o wyrozumiałość. Przeszukiwałem forum pod kątem iphone 6 ale nie znalazłem tematu interesującego mnie więc postanowiłem napisać nowy. Mój brat zakupił dzisiaj Iphone 6. Sprzedający włączył go przy nas ale że miał słabą baterię prawie od razu się wyłączył. Zachęcony nie bardzo wygórowaną ceną brat zakupił owego Iphone6. Po powrocie do domu podłączyliśmy telefon do ładowania jednak nic się nie działo. Ponad 5 godzin był w ładowarce i nadal nic. Uprzedzę pytania zarówno ani ja ani brat nigdy nie mieliśmy styczności z żadnym z Iphonów więc się na nich nie znamy. Odwiedził nas znajomy który powiedział, że to może być podróba...Moje pytanie więc brzmi. Czy ktoś miał już styczność z podróbą Iphone. Jeśli miał to jak rozróżnić podróbkę od orginału? Gdzieś w necie wyczytałem że podróba ma naklejone logo apple ten ma jakby w obudowie wyryty znaczek. Czytałem też coś o lampce led, że żółta była a oryginał powinien mieć żółto czerwoną. Telefon jak się przyjrzeliśmy ma żółte i czerwone coś tam gdzie lampka... Nigdzie nie mogłem znaleźć dokładnego i bardzo szczegółowego opisu Iphone6 żeby dokładnie posprawdzać z tym telefonem co ma brat(piszę telefonem choć mam nadzieję że to jednak będzie Iphone tylko z np zepsutym wejściem ładowania)...
Bardzo proszę o pomoc oraz jak się ktoś zna jakąś informację (jeśli to jednak jest oryginał) o kosztach wymiany wejścia ładowania
Pozdrawiam A.